Nina 777 Написано Септембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2014 Bas zato sto te jesam razumeo tvrdim da ti mene nisi i da govorimo o razlicitim stvarima. Hajde onda ne bilo ti tesko prosvetli me. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Септембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2014 @@Aquilius Cratus, Sve je to lepo i fino, ali rec zrtva tu ne pripada. Zrtva je dati/odreci/ se necega X za nesto Y. U pokusavanju dobijanja potomstva to ne stoji. Ljudi kada oce da dobiju potomstvo i da se rodi, oni ne zele da X broj njihovog potomstva umre, nego bas suprotno, zele da se rode. A to sto umre nije onda zrtva. Nina 777 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2014 Razumeo si ti mene,ali zelis da ostanes pri svom stanovistu.Ostani ako imas mir sa njim. Pa ti si vec pogresila sa pricom da je neminovno da zigot postane beba, a ovde smo ti pokazli da ti ta tvrdnja nije ispravna i nigde nisi priznala kljucnu tacku tvog argumenta kao pogresnu. A realnost je da ce neki zigoti d postanu bebe ali mnogi nece i bez abortusa. Prirodno. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2014 Pa ti si vec pogresila sa pricom da je neminovno da zigot postane beba, a ovde smo ti pokazli da ti ta tvrdnja nije ispravna i nigde nisi priznala kljucnu tacku tvog argumenta kao pogresnu. A realnost je da ce neki zigoti d postanu bebe ali mnogi nece i bez abortusa. Prirodno. Ali mozda i hoce?ali zbog abortusa se svakako to nece desiti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2014 Sta se desi sa zigotima koji ne prezive? Posto su i oni licnosti jel zavrse u raju ili u paklu? I jel se tamo setaju onakvi kakvi su (gromuljica celija) ili se setaju onakvi kakvi bi postali da ih visa sila nije ubila? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2014 @@Aquilius Cratus, Sve je to lepo i fino, ali rec zrtva tu ne pripada. Zrtva je dati/odreci/ se necega X za nesto Y. U pokusavanju dobijanja potomstva to ne stoji. Ljudi kada oce da dobiju potomstvo i da se rodi, oni ne zele da X broj njihovog potomstva umre, nego bas suprotno, zele da se rode. A to sto umre nije onda zrtva. Nije ni potrebno da zele da x broj njihovog potomstva umre. Bitno je da znaju da se to desava i uprkos tome insistiraju na tome da dobiju dete po svaku cenu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Септембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2014 @@Aquilius Cratus, To i dalje nije zrtva, niti oni znaju da ce to da se desi 100% niti se tome nadaju i zele. Da ti dam primer. Ljudi dobiju dete i posle 2 godine dete umre u nekoj nesreci. Roditelji znaju da dete moze da umre bilo kada, na milion nacina i uprkos tome insistiraju na tome da dobiju dete po svaku cenu. Kako je to zrtva? Postojati i ziveti nosi svakodnevni rizik da do toga dodje kraj i ne mozes da uzmes samo zigotu, jer i ja i ti imamo isti problem ko ta zigota, samo sto smo preziveli malo duze. Nina 777 and Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2014 Ali mozda i hoce?ali zbog abortusa se svakako to nece desiti. Isto možeš reći i za spermatozoid ili jajnik. Ako nosiš kondom neće sigurno a ako ne nosiš možda hoče. Tu sam upravo pokušao da ti napravim paralelu. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2014 Nije ni potrebno da zele da x broj njihovog potomstva umre. Bitno je da znaju da se to desava i uprkos tome insistiraju na tome da dobiju dete po svaku cenu. Kao sto je jedno kada neko umre jer ga je neka bolest pokosila,a drugo kada covecija ruka ubije coveka, isto tako je jedno kada zigot propadne sam od sebe,i kada ga unisti covekova ruka.Covek ne tezi potomstvu,jer zeli da unistava zigote,to se desava van covekove volje,kao i bolest,vec tezi potomstvu(ok razni ljudi iz raznih razloga,ali tome nije krivo dete koje se radja) Kada je ustanovljena trudnoca,tom plodu se mora dati sansa,ako propadne od sebe,jedno je,ako ga ruka abortusa unisti zlo je,bas kao i smrt zbog bolesti ili nesrece i smrt izazvana ubistvom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2014 Kao sto je jedno kada neko umre jer ga je neka bolest pokosila,a drugo kada covecija ruka ubije coveka, isto tako je jedno kada zigot propadne sam od sebe,i kada ga unisti covekova ruka.Covek ne tezi potomstvu,jer zeli da unistava zigote,to se desava van covekove volje,kao i bolest,vec tezi potomstvu(ok razni ljudi iz raznih razloga,ali tome nije krivo dete koje se radja) Kada je ustanovljena trudnoca,tom plodu se mora dati sansa,ako propadne od sebe,jedno je,ako ga ruka abortusa unisti zlo je,bas kao i smrt zbog bolesti ili nesrece i smrt izazvana ubistvom. Samo sto taj zigot nije propao sam do sebe vec samim time sto je doveden u postojanje. A to je instikti coveka da prenese svoje gene po svaku cenu. To zahteva mnoge zrtve, medju ostalom i te nesrecne zigote. Sve je to naravno lazni problem jer zigo pri zacecu nije licnost i sa time imamo problem samo ako ignorisemo tu cinjenicu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2014 Isto možeš reći i za spermatozoid ili jajnik. Ako nosiš kondom neće sigurno a ako ne nosiš možda hoče. Tu sam upravo pokušao da ti napravim paralelu. ne moze paralela,spermatozoid nikad sam od sebe ne moze postati beba,zigot moze,ima sansu.Kada je vec formiran,formirana je i sansa za novi zivot,koju ljudska ruka ne sme da prekida.Ako ga rodoitelji ne zele,neka ga predaju,ali zigot je vec formiran i nema se prava zaustaviti njegov razvoj i jegova sansa,koja kad se ustanovi trudnoca je velika. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2014 ne moze paralela,spermatozoid nikad sam od sebe ne moze postati beba,zigot moze,ima sansu.Kada je vec formiran,formirana je i sansa za novi zivot,koju ljudska ruka ne sme da prekida.Ako ga rodoitelji ne zele,neka ga predaju,ali zigot je vec formiran i nema se prava zaustaviti njegov razvoj i jegova sansa,koja kad se ustanovi trudnoca je velika. Veoma mala mu je sansa. Mnogo manje od one da propadne. Novooformljeni genom nije nikakva precizna inzenjerska sema kod koje je velika verovatnoca da ce se uspesno formirati po algoritmu nego je vise kao neki uopsteni recept amaterske hemisjke laboratorije u kojoj mnoge stvari mogu da podju i polaze naopako. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2014 ne moze paralela,spermatozoid nikad sam od sebe ne moze postati beba,zigot moze,ima sansu. Не може сам од себе. без материце нема никакву шансу. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2014 Samo sto taj zigot nije propao sam do sebe vec samim time sto je doveden u postojanje. A to je instikti coveka da prenese svoje gene po svaku cenu. To zahteva mnoge zrtve, medju ostalom i te nesrecne zigote. Sve je to naravno lazni problem jer zigo pri zacecu nije licnost i sa time imamo problem samo ako ignorisemo tu cinjenicu. ti zapravo govoris o vestackoj oplodnji?Cak i da je tako,covek to radi sa ciljem radjanja,abortus je svesno namerno prekidanje ustanovljene trudnoce,i to najcesce ne u fazi zigota,vec kada se stosta vec razvije. U 1.slucaju je cilj radjanje,a u 2. da se spreci radjanje.Potpuno su razliciti ciljevi,i drugo nisu svi roditlji koji idu na vestacku oplodnju gordeljivci,svako zeli da ima svoje potomstvo,sta tu ima lose.Ipak,hvala za ovo skretanje paznje.Zaista. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2014 Не може сам од себе. без материце нема никакву шансу. nisam mislila bez materice,valjda.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука