Млађони Написано Септембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2014 Meni kao laiku je dovoljna cinjenica da je pravni sistem imao sluha za abortus,i da je bio zabranjen. Али то заиста није довољан аргумент да убедиш неког другог. Правни систем је имао слуха и за забрану религије, и за сечу главе за диловање дроге, и за хапшење ако се прича виц о Титу, Стаљину, Хитлеру и за спаљивање Јевреја и за робовласништво. Имаш разне правне системе који су имали слуха за разне ствари. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2014 Али то заиста није довољан аргумент да убедиш неког другог. Правни систем је имао слуха и за забрану религије, и за сечу главе за диловање дроге, и за хапшење ако се прича виц о Титу, Стаљину, Хитлеру и за спаљивање Јевреја и за робовласништво. Имаш разне правне системе који су имали слуха за разне ствари. -Dakle ni pravna filosofija nije tako striktna,elem ima nade boriti se! Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2014 -Dakle ni pravna filosofija nije tako striktna,elem ima nade boriti se! То није правн филозофија. У правној филозофији не налажиш филозофско опрвдање за такве законе. Ти закони нису продукт првних филозофија и пракса већ идеолошких покрета. Има наде, јер у правном систему можеш да ставиш шта хоћеш, све док имаш народ да то подржи. Што се мене тиче, слободно, ја не абортирам, али ја лично нисам за такве ствари oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Септембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2014 Imam pitanje. Recimo da imamo 4 zene i jedno kuce. Jedna je trudna 8 nedelja, druga je trudna 11 nedelja, treca nije trudna i seta svoje kuce, a cetvrta telefonira na svom skupom telefonu. Sutnem prve tri zene u stomak i prekinem trudnocu onoj koja je trudna 8 i onoj koja je trudna 11 nedelja. Sutnem kuce i usmrtim ga, i uzmem telefon iz ruke cetvrtoj zeni i bacim ga u vodu. Za sta cu ja sve biti krivicno gonjen? Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2014 То није правн филозофија. У правној филозофији не налажиш филозофско опрвдање за такве законе. Ти закони нису продукт првних филозофија и пракса већ идеолошких покрета. Има наде, јер у правном систему можеш да ставиш шта хоћеш, све док имаш народ да то подржи. Што се мене тиче, слободно, ја не абортирам, али ја лично нисам за такве ствари Pa to kazem,cim je nesto postojalo moze opet da postoji,nije striktno,a izem ti pravnu filosofiju koja ne priznaje NESTO iz cega nastaje NEKO,i nema problem sa tim da to NESTO bude unisteno,ali dobro,i pravna filosofija je kao i mnoge druge od ovoga sveta.Nemam postovanje za tkvu filosofiju,ali hvala Bogu imam nadu da ce se ipak jednom zabraniti abortus.Svi razlozi koje si naveo za mene nisu dovoljni da bi se unistio plod od kog nastaje covek(u kom god procentu).Tebi jeste dovoljno,i ok.Postujem(pravo na izbor),vec sam rekla. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2014 Imam pitanje. Recimo da imamo 4 zene i jedno kuce. Jedna je trudna 8 nedelja, druga je trudna 11 nedelja, treca nije trudna i seta svoje kuce, a cetvrta telefonira na svom skupom telefonu. Sutnem prve tri zene u stomak i prekinem trudnocu onoj koja je trudna 8 i onoj koja je trudna 11 nedelja. Sutnem kuce i usmrtim ga, i uzmem telefon iz ruke cetvrtoj zeni i bacim ga u vodu. Za sta cu ja sve biti krivicno gonjen? Зависи од државе до држве. За све четри жене ћеш бити кривично гоњен, само је питање за шта. У случају трудних жена зависи да ли систем уважава правну фикциу. Уколико уважава првну фикцију, бићеш гоњен за убиство у прва два случајева, уколико не уважава за нешто друго. Ево да ти додам објашење: правне фикције - fictio iuris су правно релевантне чињенице које узимају да је нешто истинито, тачно, постојеће што уствари није истинито, тачно и постојће. О врстама фикција ти говори тај пример nasciturus iam pro nato habetaur - пропис да зачето дете можемо сматрати рођеним. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Септембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2014 Zasto bas za ubistvo? Evo ubio sam i kera i unistio skup telefon. pravna fikcija kaze da je i to ubistvo? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2014 Zasto bas za ubistvo? Evo ubio sam i kera i unistio skup telefon. pravna fikcija kaze da je i to ubistvo? Додао сам ти објашење и конкретно пример на који циљаш. У случају прве две жене може ти у неким правним системима бити суђено за убиство по логици правне фикције. У случају телефона си гоњен за уништавање имовине, у случају пса... за насиље над животињама, уништавање имовине.. зависи од земље до земље. У случају прекида трудноће, негде за убиство, негде не. Не знам како би се звало дело повреде емриона код жене. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Септембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2014 Mene zanima zasto se to uzima u ovom slucaju? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2014 Mene zanima zasto se to uzima u ovom slucaju? То ћеш већ морати да питаш творце тог правног система. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Септембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2014 Jel kod nas tako? Interesantno mi je. Ja usmrtim embrion/fetus i budem krivicno gonjen za ubistvo, a zena na zahtev usmrti embrion/fetus i ne bude krivicno gonjena. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2014 Jel kod nas tako? Interesantno mi je. Ja usmrtim embrion/fetus i budem krivicno gonjen za ubistvo, a zena na zahtev usmrti embrion/fetus i ne bude krivicno gonjena. Зато се и зове правна фикција. Јер будеш гоњен за фиктивно убиство. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Септембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2014 Mene zanima zasto je to tako. Ne mogu da pitam tvorce sistema, pa zato pitam tebe koji se razumes u pravo. U tom fiktivnom pravu, jel onda embrion/fetus objekat ili subjekat prava? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2014 Jel kod nas tako? Kod nas nije tako... pitanje je i da li negde jeste tako... Млађони је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2014 U tom fiktivnom pravu, jel onda embrion/fetus objekat ili subjekat prava? Објекат. Жена би бил сујекат, и пошто је то угрожавање њене трудноће, фикција би се користила у њену корист. Kod nas nije tako... pitanje je i da li negde jeste tako... Јел нема баш ниједан систем данас где се користи то као правна фикција? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука