Оља Написано Новембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2011 Сокровищница мировой киноклассики, история легендарного русского иконописца Андрея Рублева. Это — анализ душевного состояния и гражданских чувств художника, создающего моральные ценности огромного значения. Фильм включен в число ста лучших картин в истории киноискусства (по итогам опроса кинокритиков мира в 1978 году). - Премия Международной федерации кинокритиков (ФИ ПРЕССИ) на XXII МКФ в Каннах (Франция), показ вне конкурса (1969) - Большая премия на Фестивале фильмов об искусстве и биографических фильмов о жизни художников в Азоло (Италия) (1973) - Диплом зрителей «Победитель» на МКФ в Белграде (Югославия), (1973) - Диплом участия на VII МКФ в Дели (Индия), (1981) - Премия французской критики «Приз Леона Муссинака» лучшему фильму, демонстрировавшемуся на экранах Франции в 1969г. (1970) - Премия Французской киноакадемии «Хрустальная звезда» в номинации «Лучшая зарубежная актриса» Ирме Рауш (Тарковской) (1970) Категорија: Драма Улоге: Анатолий Солоницын Иван Лапиков Николай Гринько Николай Сергеев Ирина Тарковская Николай Бурляев Юрий Назаров Юрий Никулин Ролан Быков Николай Граббе Режисер: Андрей Тарковский Писац: Андрей Кончаловский Андрей Тарковский Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оља Написано Новембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2011 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Новембар 20, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2011 Документарни филм „Клетва“ је својеврсна ретроспектива зла, па чак и више, с обзиром да открива његов узрок и илуструје последице очите у животу, како појединаца и породица, тако државе и целокупног човечанства. Он се бави снагом људског ума, јачином ријечи, изговорене или неизговорене, те духовном силом којом је обдарен човјек да може пренети на своју околину добро или зло, зависно од избора. А изборе и одлуке доносимо свакодневно... Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Новембар 20, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2011 Из продукције Пријатељ Божји представљамо вам дугометражни документарни филм који представља живо сведочанство о катастрофалној демографској стварности српске државе и народа. Сведочанство, које открива тужну истину да је српски народ на прагу свог историског нестајања. Србија је данас земља старости, земља у којој је старачко роптање све гласније, а дечија граја све тиша и нечујнија... Говоре припадници духовне и интелектуалне елите који су своје научне ставове, сазнања и резулатете истраживања понудили на увид јавности: Његова Светост Патријарх српски Иринеј, Марко Сандаљ, оснивач Фондације Пријатељ Божији, академици Василије Крестић и Смиља Аврамов, Радован Тврдишић из Двери Српских, протојереј-ставрофор др Милош Весин, публицисткиња Биљана Спасић, професор на Универзитету у Кембриџу Небојша Радић, професор Марко Младеновић, свештеници Жељко Латиновић и Бранко Ћурчин, али и такозвани обични људи из народа, сељаци, мученици, страдалници... Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 20, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2011 каква екипа имена, капирам да је документарац у фазону неке параноје ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Новембар 20, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2011 A ne vide da sami doprinose psihozi i takozvanoj narodnoj hipokrizi. Nego krivi su uvek drugi, zato narod mora na svaki korak da se podseti na ratovanja i na tragedije zadnjih sto ili dvesta i trista godina, kao da niko nije doživeo tragedije, nego samo Srbi. Svima sija raj, jedino Srbi su jadni. Hm... Pa i jevreji kukaju stalno kako su ih unistavali, pa zasto ne bi i srbi? Nisu oni valjda gori od nas srba? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Новембар 20, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2011 Препоручујем свима да погледају овај филм, поготово јер се и ја појављујем у њему као статиста. Ево тог инсерта (0:43-0:47) стојим код дрвета и чешкам се: :rolleyes: Шалу на страну, филм је одличан. Лично познајем аутора, он је уредник Радио Беседа из Новог Сада. То је наш епархијски радио. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Новембар 20, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2011 Па зар нас није све мање зар нас не убија бела куга??? И да Србија пропада јер нико не жели ни двоје деце малтене а камоли троје зато што смо огрезли у атеизму и зато што нас је комунизам уништио у сваком смислу! dvabu је реаговао/ла на ово 1 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Новембар 20, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2011 Ali Jevreji su veoma uspešni, oni sebi mogu da dozvole da kukaju. Ja da imam par miliona evrića na banci, isto bih mogao da kukam kako sam siromah i ovo i ono.. najzad sebi nalazim, ako već ništa drugo, utehu u onih par miliona evrića na banci. Ovako, ali, bez ičega i ničega, ako bih počeo da kukam i da jadikujem, mogao bih sebi kad tad da dadnem metak u glavu. I zato time i ne počinjem, nego govorim ono što sam prvo naučio u Crkvi: Jeste, može da bude bolje, ali može da bude i gore - zahvalimo se Bogu što nas je sačuvao od većeg zla, jer i ono je moglo da se desi! Živ sam, zdrav sam, i ako već ništa drugo ne mogu da imam, carstvo nebesko ne može niko da mi uzme.. Setimo se da se zahvalimo Bogu i za ovo što sad imamo. Znaci srbi ne trebaju da se zale jer nemaju para? To je osnova prava na kukanje? Lova? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Новембар 20, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2011 iskrivljena slika brate pa samo koliko je albanaca vise i ostalih oko nas... Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Новембар 20, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2011 A albanci se ne sele? Ili madjari, hrvati,bugari, ...? Svi se sele Dragi ali se neki radjaju vise a neki manje. I zbog toga treba kukati i raditi na tome da nas se vise radja. A to sto se iseljavamo? Pa englezi su naselili pola planete i dobro su uradili. Prosirili svoju kulturu i jezik po celom svetu a i britanija ih je puna. Ni srbima nece skoditi da prosire svoju kulturu i jezik. Pod uslovom da prva generacija ne zaboravi srpski jezik i srpske korene sto se na zalost desava. I o tome treba kukati i zaliti se a ne stimulisati asimilaciju diljem sveta, vec ocuvanje naseg jezika i kulture na svakom koraku i svakom pedlju ove planete a narocito srbije.I naravno radjati sto vise dece. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Новембар 20, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2011 Podaci su bez Kosova. http://en.wikipedia....phics_of_Serbia Vidimo da od početka 1990-ih broj ide unazad, uz to nezaboravimo izbeglice koji su došli u Srbiju. Nego što mi zatvaramo oči od migracije, ova tema nam je nezgodna, još više ako znamo da bi mnogi još hteli da se isele.. Ako ovako nastavimo, postaćemo još roditeljka Evrope, samo što bi se mnogi utopili u druge narode. Jer čak i oni koji u drugoj ili trećoj generaciji sačuvaju svoj narodni identitet, Srbi nisu isključivi narod pa se venčavaju i sa drugim narodima, i šta su onda njihova deca..? I tako onda nestaju... pa dragi Dragi 0102_laugh sto se ne vratis,kad se toliko brines tako isto jedna moja prijateljica,svima soli pamet kako treba da imaju vise djece,a ona sama ni kuceta ni maceta :291291291: te tako i ti o migracijama,i tako...da podjemo uvjek od sebe .smesko. ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Новембар 20, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2011 Daj mi gde da se vratim. Nemam kuću, nemam zemlju, nemam stan, nemam posao, nemam ništa u Srbiji. Kako reče Gingrich onima iz occupy-pokreta: Tražite posao! A ja velim: Rado! Daj mi tvoj! Uvek je lako pričati dokle se ne mora sam uraditi, tako i ovi koji od Srba i pre svega Srpkinja traže da postanu mašine za rađanje dece. To se Dragi zove "da postanu majke" a ne "masine za radjanje dece". Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Новембар 20, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2011 Uvek je lako pričati dokle se ne mora sam uraditi to ti pricam .smesko. ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Новембар 22, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2011 w.a.mozart, pravoslavna, zivkov and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука