Гости Guest Написано Август 8, 2011 Гости Пријави Подели Написано Август 8, 2011 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 8, 2011 Гости Пријави Подели Написано Август 8, 2011 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Управо сам одгледала поново овај снимак са крштења,па ме је подстакао на нека размишљања,која су ме довела у недоумицу око неких питања везаних за исто. Зато бих замолила о.Ивана или неког од теолога или свештеника да ми одговори на пар питања: 1. Приликом крштења у Православној цркви по некад се кропи уместо погружења.Шта је са онима који се крсте на тај начин? 2. Да ли Православна црква прихвата крштења од римокатолика и протестаната? и 3. Гледала сам у неким емисијама раније,да и неке секте,као што су нпр. адвентисти,пентакосталци,баптисти...крштавају такође погружавањем.Па ме интересује да ли Православна црква признаје таква крштења? Унапред хвала... Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Е сестро моја. Да си друге вере одма' би дотрчали да се с тобом сваде. Ал пошто си православац, ко те шиша? Имаш свог попа у селу па питај. 0102_laugh БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 12, 2011 Гости Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Управо сам одгледала поново овај снимак са крштења,па ме је подстакао на нека размишљања,која су ме довела у недоумицу око неких питања везаних за исто. Зато бих замолила о.Ивана или неког од теолога или свештеника да ми одговори на пар питања: 1. Приликом крштења у Православној цркви по некад се кропи уместо погружења.Шта је са онима који се крсте на тај начин? 2. Да ли Православна црква прихвата крштења од римокатолика и протестаната? и 3. Гледала сам у неким емисијама раније,да и неке секте,као што су нпр. адвентисти,пентакосталци,баптисти...крштавају такође погружавањем.Па ме интересује да ли Православна црква признаје таква крштења? Унапред хвала... Крштен је онај који је кропљен и онај који је погружен у СПЦ, али не значи да непрестано треба да снисходимо, нарочито по питању даљег литургијског живота. Ако ништа даље не будемо радили, стварамо само назови хришћане који не живе Православљем. Наша Црква признаје римокатоличко крштење (протестантско мислим да не признаје, јер они и немају свештенике), али га допуњује Светом Тајном миропомазања. Што се тиче разних секти и расколника, данашња Црква њихова крштења не признаје. У старом времену је било свакако. Ево неколико кратких текстова на ову тему: https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,8962.msg256345.html#msg256345 https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,8874.0.html https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,8889.msg253346.html#msg253346 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Август 13, 2011 Пријави Подели Написано Август 13, 2011 оче иване како си шта радиш :cheesy: “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 13, 2011 Гости Пријави Подели Написано Август 13, 2011 anastasija pozdravi oca Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Август 13, 2011 Пријави Подели Написано Август 13, 2011 anastasija pozdravi oca Oče,bre,ja veoma često se razgovaram sama sa sobom,ali samo par puta mi se desilo naglas da samu sebe pozdravim. 1000000001010 0304_smile4 Pozdraviću oca čim ga budem videla lično u Bg. 0304_smile4 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Август 13, 2011 Пријави Подели Написано Август 13, 2011 Men ovo nešto sumnjivo,oče,jel sve u redu? 1000000001010 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 13, 2011 Гости Пријави Подели Написано Август 13, 2011 Отац Аца ми је "хаковао" профил smajlizakojisuzamolilezene Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Август 13, 2011 Пријави Подели Написано Август 13, 2011 Ma,znala sam da je tako nešto u pitanju :policeman:.Pozdrav ocu Aleksandru smajlizakojisuzamolilezene “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Август 13, 2011 Пријави Подели Написано Август 13, 2011 greengrin greengrin opasni neki oci hakLeri .mislise. :cheesy: Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Август 13, 2011 Пријави Подели Написано Август 13, 2011 Moderni oci za sokoćalom :cheesy: Al,sad ozbiljno da ne beše ovih šala ja ne bih još jednom pogledala klip,koji je izvrstan.Malopre sam detaljno pogledala.Crkva je prelepa,freskopis,krštenje,ma sve ...ali meni nekako pevnica najviše privukla pažnju.Pojci,svaka čast. .mislise. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Август 13, 2011 Пријави Подели Написано Август 13, 2011 Eto vidiš,nekad *hakLerisanje* može da bude i pozitivno .mislise. Ali se bojim da sad,posle tvojih reči i pevnica ne preduzme nešto oko gore spomenutog :cheesy: greengrin Elem,oče Ivane,puno hvala na odgovorima,sada sam odklonila nedoumice oko spomenutih stvari. greengrin Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 14, 2011 Гости Пријави Подели Написано Август 14, 2011 https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,16358.msg504373.html#msg504373 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука