obi-wan Написано Октобар 19, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2013 Ovim je serija zavrsena... na profilu djakona Nenada Ilica imate komentare na svaku epizodu, ko zeli da procita... https://www.facebook.com/dakon.ilic?hc_location=stream "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Октобар 19, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2013 radujem se :aplauz: p.s. jel to greška u naslovu teme ili ste namerno stavili rediter ? МАРКО Мaленчић је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МАРКО Мaленчић Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 мени прва епизода вратила вољу да будем свештеник Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 radujem se :aplauz: p.s. jel to greška u naslovu teme ili ste namerno stavili rediter ? Ispravljeno... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 Колико је ово добро, тек сад узех да гледам. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Данас сам одгледао овај филм и први пут сам сазнао да и код нас има болница где ради и свештеник . Ово ме заиста пријатно изненадило . Раније сам чуо да у бугарским болницама имају свештеници и питао се зашто то није тако и код нас. Лекари помажу , али је ипак Господ највећи лекар. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Фебруар 3, 2014 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2014 Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
*Blue* Написано Март 22, 2014 Пријави Подели Написано Март 22, 2014 Драган Јашић је реаговао/ла на ово 1 Kyrie Eleison Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Јул 17, 2014 Пријави Подели Написано Јул 17, 2014 Пре 96 година, у ноћи између 3. и 4. јула 1918. године, извршено је злочиначко убиство царске породице. Заједно са царском породицом, убијене су и слуге које су пратиле своје господаре у изгнанство: доктор Ј. С. Боткин, царичина собарица А. С.Демидова, дворски кувар И. М. Харитонов и лакеј А. Ј. Труп. Поштовање царске породице, које је започео још Патријарх Тихон у заупокојеној молитви и у беседи на парастосу убијеном цару у Казањској Саборној цркви у Москви, и то само три дана после свирепог убиства, наставило се током читавог совјетског периода руске историје, упркос суровим прогонима безбожне власти. Свештеници и мирјани узносили су Богу молитве за упокојење убијених страдалника, чланова царске породице. Посебну вредност представљају публикације које садрже сведочанства о чудима и благодатној помоћи која је уследила после молитве царским мученицима. Оне говоре о исцељењима, о сједињењу растављених породица, о заштити црквеног наслеђа од расколника.Руска Загранична Црква је, 1981. године, канонизовала царску породицу, заједно са мноштвом других новомученика побијених од стране комунистичке власти. Московска Патријаршија је такође то учинила и 2000. године уврстила породицу Романов у календар Цркве. ( Ј. Ј. Алферјев: „Житија и служба Цара Николаја Другог“- Линц, 2006). Ignjatije and Данче* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 21, 2014 Пријави Подели Написано Јул 21, 2014 „Јастуче Светог Нектарија" својевстан је наставак филма „Бог има задњу реч" у којем смо чули сведочанства лекара о чудесним исцелењима пацијената, које је, савремена медицина, немоћна да их исцели, прогласила неизлечивим. У овом документарцу реч дајемо пацијентима, а они, услед тешке и неизлечиве болести, завапише Богу за помоћ. Чујмо, дакле, из прве руке, како и на који начин их се Господ дотакао. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Септембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2014 Дијана. је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Септембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 Voleo bih da vidim nei komentar na ovaj film. Млађони је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Септембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 Uf Trifke је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Септембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 Uf Samo uf ? Veruj mi ovo je samo povrsno za kakve slucajeve znam. Npr Od Kragujevca kada se ide starim putem prema Jagodini ima nekoliko sela koja su potpuno prazna a mnoga imaju samo mozda po 10tak mestana i to starijih ljudi. Iako su to prilicno plodni predeli i cak i postoje i putevi i skole i td. Dobro nije savrsen put ali ajde sada. A o siromastvu o da ne pricam, mogao bih za sat vremena da potrosim milion dolara na sirotinju ovde u gradu. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Септембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 tražio si komentar, ja sam ostala bez teksta, za mene su ova dva slova roman није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука