Jump to content

Kako shvatate reči - jer vam sve kazah što čuh od Oca svojega?

w.a.mozart

Препоручена порука

Zna sGospod je imao dve prirode i dve volje. Kao covek On je jeo pio i cak nije znao cas svog dolaska i td i td. Kao covek On se molio i u tim molitvama kao covek razgovarao sa Ocem Jovan 17 glava. Tako razumem i ovo.

O tome je raspravlajo IV sabor.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Kako sakriti Ljubav koju Otac govori Sinu?

Ajd prvo moje pitanje pa onda ti postavi svoje, mislim... ako nije frka

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Iz tomosa Pape Lava I

"ради нас људи и ради нашега спасења родио од Дјеве Марије, Богородице, по људској природи, као један и исти Христос, Син, Господ, Јединородни, у двема природама; сједињеним несливено, непромењиво, нераздељиво и неразлучно, разлика у природама не будући уопште уништена њиховим сједињењем, свака природа, напротив, сачувавши своје особине, обадве стичући се у једном облику, једном лицу или једној ипостаси.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Rekao sam već,Ljubav Oca se sakriti ne može i nisam ništa pitao a da nije odgovor.

Aha... oprosti mojoj sujeti - mislio sam da si hteo da pitaš a u stvari si konstatovao :bendoff:

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Iz tomosa Pape Lava I

"ради нас људи и ради нашега спасења родио од Дјеве Марије, Богородице, по људској природи, као један и исти Христос, Син, Господ, Јединородни, у двема природама; сједињеним несливено, непромењиво, нераздељиво и неразлучно, разлика у природама не будући уопште уништена њиховим сједињењем, свака природа, напротив, сачувавши своје особине, обадве стичући се у једном облику, једном лицу или једној ипостаси.

Iskreno, ne razumem vezu ovoga i svega što je od Oca čuo... kao ni Sina Božijeg (nik) ali sam barem iskren : )

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Iskreno, ne razumem vezu ovoga i svega što je od Oca čuo... kao ni Sina Božijeg (nik) ali sam barem iskren : )

Dakle ovaj tekst gore je izraz njegove ljudske prirode koja je bila u potpunosti u Njemu. Njome On nije ni znao cas svoga dolaska. A taj tekst je samo osnova za razumevanje tekstova ove vrste kao i ono Otac je moj veci od mene i tako to.

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

nemam sad kapaciteta da odgovorim... ne, nije u pitanju nesvidjanje

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Ja sam nekako u ovoj Gospodnjoj rečenici uvek akcenat video 
u "sve" - sve što je Sin iskustveno od Oca (i sa Ocem) čuo,

to je i svetim Apostolima preneo. Iz ljubavi i bez zadrške...

A i nama se u Crkvi Duhom Svetim isto toliko nudi - sve.

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...