Jump to content

Поставите питање Нелету.

Препоручена порука

Прво је било случајност Џеси , а сада се испостави да има нешто у тој тачки .

Pa treba i to znati i staviti tačku na nešto.. Verovatno tako čovek uvek ide dalje
Подели на овим сајтовима

Ja ga ne videh na foru u umu (ali ga videh prirodno na javi) da izusti pogrešnu riječ još; i ostalo je da bude kao i što je bilo to o čemu sam govorila kada sam rekla da nijednu pogrešnu reč nije izustio sve ovo vreme.

Pa ni ti nisi izustila nijednu pogrešnu reč za sve ovo vreme koliko sam pratio šta pišeš. A pratio bih onoliko koliko bi se ticalo konteksta. Mislim da nisam mimo toga. I u tom kontekstualnom praćenju zapazio sam da nema nijedne pogrešne reči, što ne znači da celokupan smisao zbog toga nije mogao da bude kriv. 

Nenade, jesam li joj dobro odgovorio?

Подели на овим сајтовима

Pa ni ti nisi izustila nijednu pogrešnu reč za sve ovo vreme koliko sam pratio šta pišeš. A pratio bih onoliko koliko bi se ticalo konteksta. Mislim da nisam mimo toga. I u tom kontekstualnom praćenju zapazio sam da nema nijedne pogrešne reči, što ne znači da celokupan smisao zbog toga nije mogao da bude kriv. 

Odlično si odgovorio, pa vjerovatno i nehotice mi dao kompliment. Kod Neleta nema ni pogrešnog konteksta, kod mene, hm,... može da se nađe. 

Slučajno bacih pogled i uočih kako si izmijenio moj odgovor, pa se uplaših, ili ja ne znam šta pričam, ili si ti stekao mod ovlašćenja...

E to se zove odgovor na foru u umu, a ne na ono što je čovjek rekao... Dobra dosjetka! :)

Подели на овим сајтовима

Pitanje:zasto si bas ovu od svih Bogorodicinih ikona izabrao za svoj avatar?

Слика на аватару је моја, није скинута са интернета и ту икону имам.Ја у принципу, увек више волим да се китим са оним што сам направим (фотографија) него да користим туђих руку дело.

Испред иконе на аватару је Благодет манастира Свете Петке.

Како си Неле.....?  Шта има....? Шта се ради.у ове касне сате....? ( упс....ако си још ту...) :mahmah:

Одлично сам Џеси, хвала на питању. За неки дан коначно остајем без посла, али то не схватам трагично, напротив, схватам као нови почетак и посветићу се оном што сам још више волео од тог посла, а то је пчеларство, и бићу сам свој газда, и уз Божију помоћ верујем да ће бити све у најбољем реду.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

@@Ненад., немам ништа да питам. Само да те поздравим! :mahmah:

Хвала Иване, и ја тебе такође поздрављам. :mahmah:

Које име би викао са крова зграде, када би играо у Кенгуру?

Моје :D

Мој деда је некада имао пчеле.Улазио код пчела само са капом за пчеле али никада није имао неко спец.одело.

Увек као деца волели из даљине као да учествујемо у томе./из веће даљине/

Пошто су кошнице биле близу куће /на малом узвишењу ограђене  височијом дрвеном оградом/.

Какав је то био доживљај када деда донесе мед све са оним рамовима, у једну велику собу па сад , сам већ заборавила, ту скида са рамова или тако нешто. А мед ливадски жут густ............ух,ух прсте да полижеш.

И свеће никада није куповао већ сам правио, имао је мали лимени калуп.

Питала свештеника да ли те свеће морају прво да се освештају, рекао да не јер су пчеле благословена бића.

Колико траје лековитост матичног млеча по вађењу.Негде сам читала да исцељујућа  својства  има само 24 сат по вађењу.

Да ли мед и колико може да очува та својства млеча, ако се млеч помеша са медом.

Да сам мушко сигурно бих била пчелар. :sunce:  :mahmah:  :mahmah:  :mahmah:

Када се матична млеч извади, она је у таквом облику веома нестабилна и треба што пре да се стави у замрзивач или да се помеша са медом у сразмери пет грама млеча са килограм меда. Мед може да очува својства млеча око годину дана. Такође и замрзавањем , млеч се може чувати годину дана.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Подели на овим сајтовима

Јел' тешко бавити се пчеларством? Да ли пчеле реагују другачије на тебе у односу на друге људе који им се приближе?

Да ли користиш заштиту? Мој ујак исто држи пчеле :) али он је опуштен по питању заштите, не мари превише, и не дирају га. А мед је прва лига, онај куповни не може да се пореди.

Подели на овим сајтовима

:dobro:  :dobro:

Колико кошница имаш? Зашто толико питања нигде одговора?

Волим и ја пчеле имам 10 кошница  :pcelica:

Имам 47 кошница.

Pa treba i to znati i staviti tačku na nešto.. Verovatno tako čovek uvek ide dalje

Да, увек идем даље.

Подели на овим сајтовима

Небојша, читање између  редова је веома моћна ствар. Саговорник ти понекад поручује нешто, али не директно и мораш да читаш између редова да би схватио поенту.Целокупан смисао може бити понекад и крив , али и немора.

Подели на овим сајтовима

Да ли користиш заштиту? Мој ујак исто држи пчеле :) али он је опуштен по питању заштите, не мари превише, и не дирају га.

Pčele ne vole alkohol (u krvi),

zato pčelare obično ne diraju,

mladenci se uče pčelarenju:

https://youtu.be/oBzARIYto_I

:):pivo:

Подели на овим сајтовима

Хтео бих да се извиним што форумашима који су поставили питања јуче и прекључе тек сада одговарам јер сам тек сада видео да је тема била активна.

Подели на овим сајтовима

Neso, kako si nam? :) Kako ide posao? Iiiii ima li neke devojke? :)

Добро сам Џуманџи, хвала на питању, а што се девојака тиче, нађе се. :D

Подели на овим сајтовима

Kakve su ovo simentalske

pčele velike ko konji ili krave?

https://youtu.be/0zzMYXGRbIY

Нису велике, већ је у питању рој који је напустио кошницу и ухватио се за грану.Видиш да пчелар скида рој без маске јер су пчеле добиле инстикт ројења, тако да нису уопште агресивне и само им је циљ један, а то је да нађу ново станиште, у колико их пчелар не предухитри, као на снимку.

Подели на овим сајтовима

Нису велике, већ је у питању рој који је напустио кошницу и ухватио се за грану.Видиш да пчелар скида рој без маске јер су пчеле добиле инстикт ројења, тако да нису уопште агресивне и само им је циљ један, а то је да нађу ново станиште, у колико их пчелар не предухитри, као на снимку.

Da, mala ljupka stvorenjca,

imao sam ih na veterini ....

https://youtu.be/7GON_edoedY

https://youtu.be/dFv9PVs_ftg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...