Србадија Написано Август 25, 2014 Пријави Подели Написано Август 25, 2014 Из речију свих владика извире Христ.... мало ти је ова реченица.. фуј... ко да из осталих владика не извире Христ... Pa dobro nemoj mi sad demagogiju,znas i sam sta si meni pricao o npr vladici Vasiliju,a sad kao... Vidi se ko zivi sa Hristom i vidi se ko je ipak vise radnik,radilica,sto bi se reklo danasnjim recnikom menadzer a pritom to nuzno ne znaci ono sto si ti napisao,samo ja tako prepoznajem. I pritom ja nisam rekao da iz ostalih vladika ne izvire,vec da su mi ovi omiljeni jer ja to prepoznajem,dozvoli. Vladici Grigoriju kog si ti stavio zameram ili ne zameram nego mi smeta,sto ga svuda ima i u svakoj prici i kad je politika i kad je gradnja i kad su poslovni prostori i kad su politicke emisije i kad su politicke izjave i kad su zabavne emisije i kad je svrstavanje na ovu ili onu politicku pricu i Dodik i Tadic i Toma i...nemam sumnje da i iz njegovih reci izvire Hrist ali prosto mi smeta ova druga strana i samim tim verovatno ne prepoznajem dovoljno to sto prepoznajem recimo za vladiku Milutina koga je milina slusati i koji te samo pricom nagoni da o njemu razmisljas iako ga ne znas kao o jednoj jako dobroj dusi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 25, 2014 Пријави Подели Написано Август 25, 2014 Mitropolit Amfilohije,ep.Atanasije, ep.Milutin Valjevski,ep Vasilije Sremski... neki zbog darova koje imaju i sto podsecaju na one likove iz sveotackih knjiga,neki zato sto ih je milina slusati,neki jer iz njihovih reci izvire Hrist,neki jer su zanimljivi i prija slusati ih i tako.. i da malo je smesno Dragana danas si upoznala lik i delo episkopa Andreja i odmah si otvorila temu da obelodanis da ti je on omiljeni vladika Vidi se da nisi slusao vladiku Atanasija, jer bi onda znao da nemoze biti Hrist nego Hristos i to ne samo zato sto lici na hrvatski vec i serije drugijh razloga. Vladika Atanasije je napisao citavu jednu knjizicu o tome. Н И Н Е, Млађони, RYLAH and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Август 25, 2014 Пријави Подели Написано Август 25, 2014 http://www.verujem.org/teologija/Atanasije_hristos.htm http://www.eparhija-backa.rs/beseda/hristos-ne-hrist Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Србадија Написано Август 25, 2014 Пријави Подели Написано Август 25, 2014 Vidi se da nisi slusao vladiku Atanasija, jer bi onda znao da nemoze biti Hrist nego Hristos i to ne samo zato sto lici na hrvatski vec i serije drugijh razloga. Vladika Atanasije je napisao citavu jednu knjizicu o tome. mahinalno,procitah tu knjizicu Hristos a ne Hrist, a u svakom slucaju moja sloboda,mislim da nije greh. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ово име није заузето Написано Август 25, 2014 Пријави Подели Написано Август 25, 2014 Njegos. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ово име није заузето Написано Август 25, 2014 Пријави Подели Написано Август 25, 2014 Од ових садашњих, кад их преслушам и ишчитам све, написаћу Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Август 25, 2014 Пријави Подели Написано Август 25, 2014 + Amfilohije; + Atanasije; +Andrej Жика је реаговао/ла на ово 1 Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Август 25, 2014 Пријави Подели Написано Август 25, 2014 Од модерне (који су хватили бар мало и од 21. века) српске владике: Блажене успомене вл. Данило Крстиќ јер је био добар беседник и био је као дете. Блажене успомене вл. Сава Вуковиќ Шумадијски, јер је био научник, добар појац, издао је каноник на црквенословенски језик (за ово највише ), трудио се да очува светосавске карактеристике Српске Цркве, био је господин човек... Митрополит Амфилохије јер је крстио Црну Гору. Епископ Милутин Ваљевски јер види се да је добар, кротак и детињаст. Епископи Јован Шумадијски и Давид Крушевачки јер су ревносни служитељи Божји. Дијана., Жика and NemanjaVa је реаговао/ла на ово 3 Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Август 25, 2014 Пријави Подели Написано Август 25, 2014 Нико посебно,свако има своје добре моменте,али и лоше, но ако треба неког издвојити,онда је то свакако највећи подвижник па и мученик , вл Јован ,који на правди Бога у 21 веку проводи време у тамници,већ годинама... Млађони, Н И Н Е, Жика and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Август 25, 2014 Пријави Подели Написано Август 25, 2014 + Јустин + Порфирије +Атанасије и наравно +Иларион Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Август 25, 2014 Пријави Подели Написано Август 25, 2014 Владика Јован Пурић. Он је православном издаваштву и писању теолошке литературе дао једну тотално нову димензију. Ко год је читао књиге овог новосрпског Златоустог знаће на шта мислим NemanjaVa and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Август 25, 2014 Пријави Подели Написано Август 25, 2014 Molim da se, uz Atanasija, ne zaboravi vladika Joanikije Micovic budimljansko-niksicki... :) Trifke, Србадија and Mironosica је реаговао/ла на ово 3 "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan023 Написано Август 25, 2014 Пријави Подели Написано Август 25, 2014 Порфирије Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andjelka Milenkovic Написано Септембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2014 Митрополит Амфилохије Радовић Бојан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука