Jump to content

ХОМОСЕКСУАЛНОСТ - морална патологија, психопатологија?

Препоручена порука

sve je to lako reći,kao i mnogo toga drugog.

Kad bi se svi držali onoga što govorimo,Srbija bi bila druga Švajcarska

Pa dobro, ali sta treba da radimo? Da se prepustimo da nas odnese struja?

Naravno da treba stalno da se borimo protiv svojih strasti i padanja, a ne da im se predajemo...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Nisam nešto čitao jer me ne zanima, ali na ovom sajtu sam pronašao 

preko 4.000 dela koja se odnose na homoseksualne odnose. Ima pesama, knjiga,.. 

Na engleskom je... Naravno da toga ima mnogo, mnogo više nego tu na sajtu.

http://www.booksie.com/gay_and_lesbian/novel

Sećam se da sam jedne godine kupio na Sajmu Knjiga, neku knjigu iz hrvatske biblioteke HIT. Autor je Džejms Boldvin, a delo je iz 1956. Zove se Đovanijeva soba, a govori o odnosu dva homoseksualca. Amerikanca i italijana, koji žive i rade u Parizu, i koji se upoznaju u gej baru. Primetite da je knjiga iz 1956. godine. Pisac je bio crnac. Sveštenik. :)

Kasnije je napustio hrišćanstvo i kada su ga pitali koje je vere, on je odgovorio da je pisac. 

JAMES-BALDWIN-GIOVANNIJEVA-SOBA_slika_XL

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Nisam nešto čitao jer me ne zanima, ali na ovom sajtu sam pronašao 

preko 4.000 dela koja se odnose na homoseksualne odnose. Ima pesama, knjiga,.. 

Na engleskom je... Naravno da toga ima mnogo, mnogo više nego tu na sajtu.

http://www.booksie.com/gay_and_lesbian/novel

Sećam se da sam jedne godine kupio na Sajmu Knjiga, neku knjigu iz hrvatske biblioteke HIT. Autor je Džejms Boldvin, a delo je iz 1956. Zove se Đovanijeva soba, a govori o odnosu dva homoseksualca. Amerikanca i italijana, koji žive i rade u Parizu, i koji se upoznaju u gej baru. Primetite da je knjiga iz 1956. godine. Pisac je bio crnac. Sveštenik. :)

Kasnije je napustio hrišćanstvo i kada su ga pitali koje je vere, on je odgovorio da je pisac. 

JAMES-BALDWIN-GIOVANNIJEVA-SOBA_slika_XL

Možeš li da nas častiš nekim tekstom a da nije samo piščevo slobodnoumetničko oko?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Vreme je za vic:

Sede dva pedera u kadi, i jednom izleti g***o, a drugi kaze: dragi, ovo je plod nase ljubavi

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Живео бих у целибату радије.

Ali bi jos radije izabrao da budes sa zenom. Sem ako ne spadas u jako mali procenat ljudi.

Оно што ти покушаваш и што се геј парадом покушава јесте да се од хомосексуалних односа направи нешто што не захтева покајање, а то води у смрт, с Хришћанске тачке гледишта.

Nista ja ne pokusavam. Samo sam reagovao na tvoju tvrdnju da i oni imaju "opciju" da se vencaju sa zenom, kad je to opcija isto koliko je i za tebe opcija da budes sa muskarcem. Dakle, formalno, sve to stoji, ali fakticki nema nikakvu primenu u zivotu, jer pedere ne privlace zene. A to je, valjda, ono sto Crkva treba da ponudi. Nesto sto se moze primeniti u zivotu, a ne teorijska naklapanja poput ovog. 

Tako da je mnogo bolje drzati se price da imaju samo jednu opciju, tj. celibat. Postenije je, i prema tim osobama i prema sopstvenom razumu. 

• Волим 1

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Petre stvarno brate dosta demagogije.....

Bas sam rad da cujem sta je od onoga sto sam napisao demagogija?

Ja sam vrlo jasan šta tražim, a tražim neki stih neku poznatu prozu neko istinsko umetničko delo, bilo šta što bi dvoje zaljubljenih mogli ovekovečiti i prikazati , izjasniti svoje emocije u nešto dostupno lepo pitko i jasno , gde bi svaki čovek na ovoj planeti mogao reći DA TO JE LJUBAV.

Nisam se zanimao takvim stvarima tako da ne mogu da ti pomognem. Guglaj pa ces sigurno naci nesto. 

Sto se tice drugog dela zahteva - "gde bi svaki covek na ovoj planeti..." - postavljas nemoguce uslove.

Подели на овим сајтовима

Postoje ljudi i kad znaju, provere svoje znanje zbog grešnog palog čoveka(sebe samoga) Dakle ja tvrdim da znam jer još nisam naišao na neki takav tekst ali ostavljam opciju...

Cek, nisi pronasao nijedan takav text i zbog roga tvrdis da medju gejevima ne moze biti ljubavi? Ili ja pogresno kapiram?

Подели на овим сајтовима

Cek, nisi pronasao nijedan takav text i zbog roga tvrdis da medju gejevima ne moze biti ljubavi? Ili ja pogresno kapiram?

Петре, што не прочиташ онај текст који сам линковао, о Платоновом еросу и хришћанској љубави? Заиста, помогаo би ти да схватиш неке ствари и не сервираш више овакве бесмислене тврдње. 

Подели на овим сајтовима

Nista ja ne pokusavam. Samo sam reagovao na tvoju tvrdnju da i oni imaju "opciju" da se vencaju sa zenom, kad je to opcija isto koliko je i za tebe opcija da budes sa muskarcem. Dakle, formalno, sve to stoji, ali fakticki nema nikakvu primenu u zivotu. A to je, valjda, ono sto Crkva treba da ponudi. Nesto sto se moze primeniti u zivotu, a ne teorijska naklapanja poput ovog. 

Зар целибат не може да се примени у животу ? И шта то црква треба да понуди да би били задовољни, да благослови хомосексуални брак ? Да каже да је све дозвољено у име љубави  ? Да се царство божије добија чланством у цркви ? Црква није од јуче, нису ни гејеви од јуче, па нико досад нје ни помињао геј бракове. Христос је рекао "Ко хоће да иде за мном нека се одрекне себе и нека узме крст свој " и шта су требали да му кажу  ? Батали теоријска наклапања и дај нам нешто применљиво у животу ? Е па , Хришћанство је такво , "неприменљиво у животу" .

Подели на овим сајтовима

Зар целибат не може да се примени у животу ? И шта то црква треба да понуди да би били задовољни, да благослови хомосексуални брак ? Да каже да је све дозвољено у име љубави  ? Да се царство божије добија чланством у цркви ? Црква није од јуче, нису ни гејеви од јуче, па нико досад нје ни помињао геј бракове. Христос је рекао "Ко хоће да иде за мном нека се одрекне себе и нека узме крст свој " и шта су требали да му кажу  ? Батали теоријска наклапања и дај нам нешто применљиво у животу ? Е па , Хришћанство је такво , "неприменљиво у животу" .

Ja nigde nisam rekao da treba da se menja bilo sta. To nek Crkva odluci. Samo kazem da nije ok reci im kako imaju opciju da se ozene, kad je to za njih opcija isto kao i kad bi neko tebi rekao da imas i opciju da budes sa muskarcem. Drugim recima, stvara se privid izbora. Nego lepo reci da ako zele da budu hriscani treba da zive u celibatu, i gotova prica. 

Подели на овим сајтовима

Петре, што не прочиташ онај текст који сам линковао, о Платоновом еросу и хришћанској љубави? Заиста, помогаo би ти да схватиш неке ствари и не сервираш више овакве бесмислене тврдње. 

Citao sam ga ranije a evo i ponovo sam preleteo. Sta je poenta? Da medju homoseksualcima ne moze da postoji hriscanska bracna ljubav ili?

Подели на овим сајтовима

Citao sam ga ranije a evo i ponovo sam preleteo. Sta je poenta? Da medju homoseksualcima ne moze da postoji hriscanska bracna ljubav ili?

Поента је нужност=ерос и слобода=љубав. Поента је: самољубље наспрам љубави. У корену сваке еротике јесте самољубље. 

Подели на овим сајтовима

Pa te nuznosti nisu liseni ni heteroseksualci nista vise od pedera. 

I kao sto muz i zena mogu polako da tu prirodnu nuznost nadilaze, ne vidim sto bi isto ostalo nedostizno za dve lezbejke (sem price kako "to ne moze", "nije isto", itd.) 

I naravno, ni u jednom ni u drugom slucaju nema nekog apsolutnog oslobadjanja od nuznosti i dostizanja bozanske ljubavi. Sve je to negde izmedju, vise ovamo nego tamo. 

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...