DYNABLASTER Написано Март 29, 2014 Пријави Подели Написано Март 29, 2014 Moj prirodni recept za žgaravicu, gastritis i višak kiseline Uveče potopite u šerpu nekoliko supenih kašika pšeničnih mekinja (ima ih u prodavnicama „zdrave hrane“ – pravilnije je „zdrave ishrane“) u hladnu vodu, oko litar i po, pa poklopite! Ta količina će vam biti sasvim dovoljna za sutrašnji dan jer – sutra – ne smete ništa da pijete osim ove vode – da jedete smete, ali da pijete ne smete! Dakle, potopite pšenične mekinje u hladnu vodu, uveče, a ujutro procedite! I, tog dana, samo to pijte! GOTOVO!… „Gotovo!“ – što bi rekao Isak Izrael!… Rekao sam da je „lek“ prost „kao pasulj“, u ovom slučaju bi se moglo reći: prosto kao mekinje!… Na kraju, da dodam… Samo jednom sam ovo učinio i nikad više! Nemam viška kiseline! … Pijem kafu, ponekad čašicu rakije, ponekad malu čašu vina, jedem ljute papričice, biber, ren, sve vrste luka, u salatu, mešanu, s paradajzom, paprikama, lukom, krastavcima, obavezno dodam vinskog sirćeta jer ga volim i – ništa! – zdrav i zadovoljan!… Poslušajte me… Videćete da sam u pravu… Pozdravlja vas doktor Velibor… pardon!… književnik Velibor! Ceo tekst: http://www.bastabalkana.com/2012/06/gastritis-zgaravica-i-gorusica-kako-se-izleciti-od-viska-zeludacne-kiseline-prirodnim-putem/ Брђа је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 29, 2014 Пријави Подели Написано Март 29, 2014 Moj prirodni recept za žgaravicu, gastritis i višak kiseline Uveče potopite u šerpu nekoliko supenih kašika pšeničnih mekinja (ima ih u prodavnicama „zdrave hrane“ – pravilnije je „zdrave ishrane“) u hladnu vodu, oko litar i po, pa poklopite! Ta količina će vam biti sasvim dovoljna za sutrašnji dan jer – sutra – ne smete ništa da pijete osim ove vode – da jedete smete, ali da pijete ne smete! Dakle, potopite pšenične mekinje u hladnu vodu, uveče, a ujutro procedite! I, tog dana, samo to pijte! GOTOVO!… „Gotovo!“ – što bi rekao Isak Izrael!… Rekao sam da je „lek“ prost „kao pasulj“, u ovom slučaju bi se moglo reći: prosto kao mekinje!… Na kraju, da dodam… Samo jednom sam ovo učinio i nikad više! Nemam viška kiseline! … Pijem kafu, ponekad čašicu rakije, ponekad malu čašu vina, jedem ljute papričice, biber, ren, sve vrste luka, u salatu, mešanu, s paradajzom, paprikama, lukom, krastavcima, obavezno dodam vinskog sirćeta jer ga volim i – ništa! – zdrav i zadovoljan!… Poslušajte me… Videćete da sam u pravu… Pozdravlja vas doktor Velibor… pardon!… književnik Velibor! Ceo tekst: http://www.bastabalkana.com/2012/06/gastritis-zgaravica-i-gorusica-kako-se-izleciti-od-viska-zeludacne-kiseline-prirodnim-putem/ Ako to pomaze moram da probam ... Ubi me zgaravica ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 29, 2014 E i mene pocelo prvi put evo pre neki dan, moram probam ako mi ne prestane, pa nisu svinje blesave sto vole mekinje :0102_laugh: Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Брђа Написано Март 29, 2014 Пријави Подели Написано Март 29, 2014 Може и чисте сирове риже да се прогута без воде без ичега, то је више тренутно решење и помаже. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 СРБИЈА-РУСИЈА-ПРАВОСЛАВНА БРАТИЈА! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Март 29, 2014 Пријави Подели Написано Март 29, 2014 Ko ima problema sa zelucem,neka proba kim.Trecina kasicice kima,muljas tako po ustima,zvaces pa progutas.Kazu da muka momentalno prestaje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 29, 2014 Пријави Подели Написано Март 29, 2014 Meni pomaze mleko kada imam zgaravicu... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Март 29, 2014 Пријави Подели Написано Март 29, 2014 А, можда да проверите (ако већ нисте) да ли имате Helicobacter pylori. Она може да изазове жгаравицу, гастритис, непријатне болове у желуцу као и надимање, непријатан осећај након јела и пића, мучнину, некада и нервозу, раздражљивост... Присуство бактерије се утврђује из крви (из вене), али поузданији је издисајни уреаза тест. Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 29, 2014 Пријави Подели Написано Март 29, 2014 А, можда да проверите (ако већ нисте) да ли имате Helicobacter pylori. Она може да изазове жгаравицу, гастритис, непријатне болове у желуцу као и надимање, непријатан осећај након јела и пића, мучнину, некада и нервозу, раздражљивост... Присуство бактерије се утврђује из крви (из вене), али поузданији је издисајни уреаза тест. Meni su trpali sondu kroz usta i nemam tu bakteriju...ali imam gastritis koji sam pre neku godinu lecio i bilo je OK do pre 2-3 godine od kada opet imam problema sa zgaravicom. A mozda i gastritisom. Ali sam primetio da mi mleko pomaze. Popijem solju-dve mleka i prodje .. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Март 29, 2014 Пријави Подели Написано Март 29, 2014 Таблете на бази беле глине. Жваћу се, не гутају се. Врло успешно отклањају горушицу. Може их се доста појести дневно. Предност је у томе што их увек можете држати у џепу, јер може вам се десити на путу да рецимо немате мекиње нити једну ноћ вишка нити посуду у коју ћете потапати мекиње. Такође нису скупе. DYNABLASTER, Ignjatije and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 29, 2014 Пријави Подели Написано Март 29, 2014 ... јер може вам се десити на путу да рецимо немате мекиње ... DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crnokosa Написано Март 29, 2014 Пријави Подели Написано Март 29, 2014 Ja imam dosta problema sa zelucem. Imala i helikobakteriju, gastritis... pirinac, jabuka, kisela voda to mi je pomagalo. Imam na fejsu grupu gde stavljaju recepte, cini mi se oca Tadeja, za razne bolesti, na pr.za cir kuva se pasulj i pije voda 40 dana na prazan zeludac. Cim budem za kompom stavljam link ili kopiram ovde. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Филип, мамин зврк, рођен је 18.04.2013. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Август 14, 2014 Пријави Подели Написано Август 14, 2014 Vidio sam da par forumasa vodi borbu sa ovom bolescu. Zelio bih na ovoj temi cuit, ako neko zeli podijeliti svoje iskustvo u borbi sa ovom savremenom neugodnom bolescu. Dakle par pitanja da zapocnemmo temu: Koliko dugo vec znate da ga imate? Kad ste ga dijagnostifikovali prvi put? Kakvi su vam simptomi: omanji, srednji, jaci, sa heliko ili bez heliko bakterije, da li imate reflux, da li je nekom ustanovljen baretov jednjak itd..Kakvu ishranu koristite, da li ste pronasli svoju idealnu ishranu na koju stomak slabno reaguje ili jos uvijek trazite one namirnice koje vam najbolje odgovaraju? Da li je neko probao alternativne metode, poput krompirovog soka ili slicno. Ja sam za svoj slucaj saznao prosle godine, kada mi se pojavila jako crna stolica sto je bio znak unutrasnjeg krvarenja. Poslije rezultata, poceo sam se sjecati koliko puta me je mucio stomak, a sve sam mislio da je od stresa, ili da je od lose ishrane itd...dok zapravo sam imao gastritis godinama unazad. Srecom nisu ustanovili heliko bakteriju, ali oblik gastritisa je jaci gdje je vidno sluzokoza stomaka erodirala. Tako da pretezno sva ukusna jela, meso, jaja, mlijeko, itd...izazivaju neugdone osjecaje, od osjecaja kao da nosis tezak kamen u zelucu, do iscrpljenosti, ponekad se javlja prodoran bol kao da te nozem raspara neko po stomaku iznutra, kiselina koja se penje uz jednjak i onda nagriza grlo itd...Bas sam neki dan probao prvi put cijedjeni krompirov sok, i zaista neugodnost ubrzo nestane sok ima blagotovorno djestvo, ali nema bas dugotrajno. Neki tvrde i da su uspjeli da se izlijece, a to je sad malo pitanje, ali u svakom slucaju probacu da vidim kroz izvjesno vrijeme sta se moze dogoditi. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 14, 2014 Пријави Подели Написано Август 14, 2014 Koliko dugo vec znate da ga imate? око 25 година.... Kakvi su vam simptomi: omanji, srednji, jaci, sa heliko ili bez heliko bakterije, средњи....без хелико бактерије.... Kakvu ishranu koristite, da li ste pronasli svoju idealnu ishranu na koju stomak slabno reaguje ili jos uvijek trazite one namirnice koje vam najbolje odgovaraju? морам бити искрена да не водим довољно рачуна о исхрани....али отприлике знам ста ми смета.... krompirovog soka нееее....... Neki tvrde i da su uspjeli da se izlijece, тешко...... Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 14, 2014 Пријави Подели Написано Август 14, 2014 спојила сам теме.... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 14, 2014 Пријави Подели Написано Август 14, 2014 Ovu su kućni recepti za gastritis koje sami možete pripremiti kod kuće: - Popijte osam velikih čaša vode dnevno - Izbacite sve mlečne proizvode sa svog jelovnika, dok vam se digestivni trakt ne oporavi - Ukoliko je vaš gastritis uzrokovan anemijom pokušajte da pomoću vitamina pojačate svoj imuni sistem - Jedan od najboljih lekova za gastritis je đumbir koji možete nabaviti u gotovo svakom supermarketu. Ovaj začin ima iscelitiljsko dejstvo i veoma brzo otklanja nadutost i bolove u stomaku. Takođe, đumbir ima antibakterijska svojstva i prirodni je antibiotik. - Čajevi od matičnjaka, nane i sleza umiruju želudačne tegobe - Svom želucu možete pomoći i ako pojedete malo papaje ili ananasa - Svakog jutra na prazan stomak popijte čašu tople vode sa dve kašike meda - Jednu supenu kašiku devičanskog maslinovog ulja pomešajte sa šoljom toplog mleka i popijte na prazan stomak - Izbegavajte začinjenu i masnu hranu, a odličan izbor za doručak je ovsena kaša sa malo meda koja će delovati blagotvorno na vaš digestivni trakt. - Jedite male porcije hrane i dugo žvaćite - U svoju svakodnevnu ishranu obavezno uključite jogurt, sok od šargarepe, med, ovas, zeleno lisnato povrće i niskokalorićne namirnice. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука