Aleksandra_A Написано Мај 10, 2019 Пријави Подели Написано Мај 10, 2019 @Milica Bajic hvala i drago mi je što je naša prepiska imala takav efekat, uopšte je na ovoj temi atmosfera dobra, valjda jer se priča o radu na sebi a @"Tamo daleko" me zaista ovih dana izuzetno dobro razume i pristupa s toliko dobrom i neposrednom namerom, da je nemoguće imati bilo kakvu drugačiju razmenu hvala ti na odgovorima, to sam baš i htela da čujem znači, istrajnost i doslednost, ili kako si ti to mnogo lepše od mene opisala: On 10. 5. 2019. at 21:15, Milica Bajic рече Требало је само чврсто стиснути зубе, отрпети то што треба и надасве чврсто бити сигуран у своју добронамерност и искреност. Ту је математика врло јасна. Expand E, treba zaista biti tako čvrsto siguran u svoju dobronamernost! Velika je snaga tu potrebna, čini mi se.. Koliko svi mi umemo da sumnjamo u sebe i bez da nam iko "pomogne" u tome, kamoli uz njihovu sugestiju.. Tako da, tvoj put mi zvuči baš kao da si isklesala od te svoje, aj da kažem nezgodne neofitske isključivosti, neku snažnu i postojanu ličnost,sposobnu da istrpi i neprihvatanje i razne poteškoće.. Divan primer hrišćanskog napredovanja Što se primera sa tvojom mamom tiče - zaista zvuči kao da si je dotakla tim komentarom.. Što kažeš, primer čuda,ceo taj tok.. Bogu hvala što ste uspele tako nadahnuto i dostojanstveno da iznesete tako teške i emotivne događaje. . Da, okači obavezno tu misao od Vladike Nikolaja ako nađeš, zvuči kao nešto što nam treba da čujemo, baš na tih pola puta On 10. 5. 2019. at 21:41, Milica Bajic рече да ми је заувек очитана буквица како није само важно то што ми имамо да кажемо, већ треба да чујемо и другу страну. Expand Fenomenalna poenta! Naravno, totalno je neofitski da se ne ode taj korak dalje, tj znam i po sebi, koliko puta sam (bila) sklona da vidim crno/belo i verujem da je to to - seci, nema dalje a zapravo, mogućnosti ima mnogo, samo kad ljudi odluče, kao ta tvoja drugarica, da budu kreativni u ljubavi super priča, baš ohrabrujuća i uliva nadu u dobre odnose uprkos nama samima! Hvala što si se potrudila da ovako detaljno i smisleno odgovoriš! Verujem da će mnogima biti inspirativno kao što je i meni "Tamo daleko" and Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aleksandra_A Написано Мај 10, 2019 Пријави Подели Написано Мај 10, 2019 On 10. 5. 2019. at 22:45, Татјана H рече Као што нас било који грех води у пропаст, тако и општење са огреховљеним човеком чини да некако суделујемо у том греху. Уме да буде као инфективна болест. Expand Uh meni je i dalje mnogo teško da ovo svarim.. Verovatno zato što, kao što rekoh, okružena sam 90% neverujućim ljudima.. Kad bih ovako razmišljala, morala bih da se odreknem doslovno i muža i porodice i prijatelja koje znam ceo život.. A i saveti koje ja dobijam od sveštenika su u drugom smeru, valjda je moj put uvezan s tom vrstom strpljivosti, saznaću već na koji način.. Ali ipak jesi u pravu za sve što si napisala, mislim sve te poente zvuče smisleno i istinito, samo kažem - meni su teško svarljive iz subjektivnih razloga.. Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Мај 11, 2019 Пријави Подели Написано Мај 11, 2019 On 10. 5. 2019. at 23:11, Aleksandra_A рече Da, okači obavezno tu misao od Vladike Nikolaja ako nađeš, zvuči kao nešto što nam treba da čujemo, baš na tih pola puta Expand KADA ĆEMO BITI SREĆNI? (Misli o dobru i zlu, vl. Nikolaj Velimirović) Srećom će nagraditi Bog verne svoje (to jest slične Sebi) i to ne srećom životinje, no srećom Boga. Neće Bog odocniti sa nagradom, ali neće ni pohitati. Da li težak očekuje plod od pšenice čim poseje pšenicu? I trkač u kočiji - da li očekuje nagradu usred trke? I moreplovac - da li očekuje videti pristanište usred okeana? I domaćin njive - da li isplaćuje poslenike u njivi za vreme posla? Zašto ti onda očekuješ nagradu usred trke, nasred okeana i usred posla? U ovaj život si poslat ne da imaš sreću, nego da je zaslužiš. Поет, "Tamo daleko", Татјана H and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Татјана H Написано Мај 11, 2019 Пријави Подели Написано Мај 11, 2019 On 10. 5. 2019. at 23:18, Aleksandra_A рече Uh meni je i dalje mnogo teško da ovo svarim.. Verovatno zato što, kao što rekoh, okružena sam 90% neverujućim ljudima.. Kad bih ovako razmišljala, morala bih da se odreknem doslovno i muža i porodice i prijatelja koje znam ceo život.. A i saveti koje ja dobijam od sveštenika su u drugom smeru, valjda je moj put uvezan s tom vrstom strpljivosti, saznaću već na koji način.. Ali ipak jesi u pravu za sve što si napisala, mislim sve te poente zvuče smisleno i istinito, samo kažem - meni su teško svarljive iz subjektivnih razloga.. Expand Сигурна сам да не постоје исте ситуације, као и што ни ми нисмо исти. Зато свако од нас добија различите духовне медикаменте. Неверујући човек не мора нужно бити огреховњен. Виђам око себе доста неверујућих који живе пристојно и са јасно видљивим моралним врлинама. Исто тако и са друге стране, видим доста контрадикторности. Тако да када сам причала о "пресецању" неких односа, нисам мислила да сваки неверујући носи лоше и може наудити нашој души, као што не мислим да нам је и сваки верујући на спасење. Milica Bajic, "Tamo daleko", ronin and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aleksandra_A Написано Мај 13, 2019 Пријави Подели Написано Мај 13, 2019 Nisam stigla ranije da odgovorim, a baš su me urazumile i smirile ove tvoje reči - hvala ti na tome! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
шпиља Написано Мај 13, 2019 Пријави Подели Написано Мај 13, 2019 много волим да радим на себи,да истражујем (зашто имам лоше особине,шта је узрок,како да их се решим ...)...нарочито у време великих постова волим себи да задајем задатке,телесне (да се уздржим одређене хране коју баш,баш волим,нпр.ај да покушам да цео пост не пијем газирани сок ) и духовне (ај баш да видим могу ли да издржим да не оговарам и тсл.)...у последње време,кад легнем,почео сам да претресем протекли дан,анализирам своје поступке,ситуације,шта сам могао,а нисам учинио Milica Bajic and Aleksandra_A је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Božena Написано Октобар 10, 2021 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2021 http://www.rts.rs/upload/thumbnail/2021/10/02/7485496_6309589hnjpg.jpg Праштање WWW.RTS.RS Гост Храма проф. др Зорица Kубурић, социолог религије и породични психотерапеут. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука