Jump to content

Зашто појединци не воле свештенике ( АНКЕТА ) ?

Зашто појединци не воле свештенике ?  

40 члановâ је гласало

1. 1. Зашто појединци не воле свештенике ?

• Сујетни су на њихово материјално стање
      8
    • Сујетни су на њихов друштвени положај
      3
    • Због комунистичке идеологије која је тај тренд наметнула
      14
    • Зато што је ово модерно време а попови су тако ретро
      4
    • Зато што ти појединци не знају шта је Црква
      16
    • Зато што попови не знају шта је Црква и не живе светим животом
      4
    • Зато што попови једно причају а друго раде
      17
    • Зато што нису Срби
      3

Препоручена порука

Неки не воле попове зато што они сматрају да попови много наплаћују своје услуге .

Није "неки", него већина људи их не воли...а већина свештеника се својски труде да их људи не воле...паре,паре и само паре их интересују и ништа више...то је чињеница.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 51
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Није "неки", него већина људи их не воли...а већина свештеника се својски труде да их људи не воле...паре,паре и само паре их интересују и ништа више...то је чињеница.

Бојим се да си у праву. Многи свештеници се понашају као ''Супер Марио'', иду од задатка на задатак и само ''КЛИНГ, КЛИНГ!!!!!!!'' ...

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Ja nemam lose misljenje o svestenicima,cak stavise...imam ponekad o odredjenim pojavama recimo secam se na pinku u nekoj paparaco emisiji bilo vencanje neke poznate licnosti,uglavnom snimali malo njih i posle vencanja snimise i popa koji sa cigarom u rukama u nekoj lepoj nijansi sive mantije ulazi u svoj besni metalik sivi audi sa izbacenom rukom napolje i jednom rukom na volanu odlazeci sa mesta desavanja,uh to me nekako tako sablaznilo da,ne znam.... Sva sreca toga ne vidim puno. Ili otac Ugrin i njegova pojava,ali opet sva sreca to su slucajevi na prstima jedne ruke koje se mogu nabrojati. U vecini slucajeva se trudim da od svestenika kupim svaku rec i ucim i da manje vise svaki put iako su neke situacije opravdam to.

Imam sa druge strane druga koji bukvalno jako ne voli popove i smatra ih manje vise sve za lopove,pogotovo lokalnog paroha jer je negde cuo da je neka romska porodica poslala dete na dan slave da osvesta kolac i da je to detence dalo popu tada 20 ili 50 din i da mu je on ocitao bukvicu da se tako ne dolazi u crkvu,e sad da li je to cista istina,da li je mozda ta romska porodica mnogo bogatija pa je namerno poslala dete ili ko zna sta trece,ali sa njim rat ratujem kad se prica o svestenicima,jer on na osnovu ovog argumenta iste prezire na neki nacin.

Ako bih morao da glasam glasao bi za ono jedno pricaju drugo rade ili pak sto se mnogi vise ponasaju kao biznismeni a ne Boziji propovednici u ovom vremenu...ali ne mogu reci da ih ne volim,ali recimo da se smorim kad pricam sa svestenikom mimo uopste vere i kad ne vidim u tome i veru,ko razume... 

Подели на овим сајтовима

Није се тај родио коме је народу угодио..

-Ако ли Свештеник проповеда који минут дуже?

Кажу да много дави..

-Ако ли проповеда краће?

Журио се.

-Ако ли лепо пева?

Није он за Попа,боље да је отишао у народњаке.

-Ако ли не пева лепо?

Није требао да постане Поп.

-Ако ли посећује парохијане?

Никада га нема, ко зна где све иде.

-Ако ли не посећује парохијане?

Седи само кући.

-Ако ли нема деце?

Не схвата оне што имају децу.

-Ако ли има децу?

Нека прво научи своју децу.

-Ако ли попадија ради?

Потегао је да се обогати,много га интересује новац.

-Ако ли попадија не ради?

Обоје се натоварили Цркви да их издржава.

-Ако ли га интересују национални проблеми?

Много се бави политиком.

-Ако ли се не бави политиком?

Онда је комуниста.

-Ако ли Цркви приложи новчани прилог?

Има откуда, зар му мало свет даје.

-Ако ли захтева да се Црква украшава?

Велики је расипник.

-Ако ли не украшава Цркву?

Не интересује га изглед Цркве,гледај како му Црква изгледа.

-Ако ли има добар ауто

Тера Поп моду јер има одакле.

-Ако ли нема ауто?

Изиграва сиромаха.

-Ако ли гласније служи?

Много се дере.

-Ако ли тише служи'?

Не можемо да га чујемо.

-И да је врло добар Свештеник?

Ипак бољи је онај из суседне парохије.

-И да им којим случајем дође онај(бољи)из суседне парохије?

Е,наш је био бољи.

-Ако ли је млад?

Нема искуства.

-Ако ли је стар?

Он је за пензију.

-Ако ли се лепо понаша?

Он је љигавац.

-Ако ли ствари отворено изнесе?

Много је груб.

-Ако ли са неком женском подуже прича?

Е ту већ има нешто.

-А када умре?

Е Бог нека му душу опрости,таквог Попа као што је наш био, више никада нећемо да имамо.

Свака част за ово  :aplauz:  :))  :))  facenew22222222

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Зато што смо лицемери.

Свима налазимо мане, као по неписаном правилу "трн у туђем оку видимо а брвно у свом не"

100 људи 100 ћуди... стекао сам утисак да неки очекују "професионалца" који не сме и не може да греши, у смислу да својим животом дају пример нама. Али морамо схватити да смо сви само људи, грешни, и да се морамо трудити коме је колико дато и колико можемо.

Едит:

Мада има и истине међу коментарима о старим бољкама свештеника...

Подели на овим сајтовима

То је мит. Сви воле свештенике. Наше проте, то су све добри људи.

Аууу ,благо нама , љубав и доброта на све стране . :D

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

До пре недељу дана нисам ишао код свог пароха на богослужења зато што ми је Црква у којој служи далеко, већ сам ишао у ближу. Решио сам пред пост да се исповедим код свог свештеника и да мало попричамо. И од тада више идем код њега на службе, у даљу Цркву него у ову ближу. Просто све ми је некако лепше сад, лепо служи, полако, увек има времена за разговор. Сасвим супротно од неких свештеника које кад питаш
''оче имате минут, да вас питам, јел мож...'' -''Видећемо, видећемо''. Нисам ни поставио питање, добио сам одговор. :)

citat.jpg

Подели на овим сајтовима

То је мит. Сви воле свештенике. Наше проте, то су све добри људи.

pogledajte samo kako se normalno ponašaju

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Gotovo da sam u potpunosti siguran da je u pitanju jedna, suštinska stvar - mnogi sveštenici ne znaju šta je Crkva i kao takvima, dobra katehizacija bi im legla kao budali šamar

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Gotovo da sam u potpunosti siguran da je u pitanju jedna, suštinska stvar - mnogi sveštenici ne znaju šta je Crkva i kao takvima, dobra katehizacija bi im legla kao budali šamar

Najbolja katehizacija bi im bila da im narod primerom pokaze(upono i do kraja) sta je crkva,a molitvama da ih smeksa da razumeju,kad vec narod zna,ne treba da cuva to za sebe,neka so posoli jelo ako je so.

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

Najbolja katehizacija bi im bila da im narod primerom pokaze(upono i do kraja) sta je crkva,a molitvama da ih smeksa da razumeju,kad vec narod zna,ne treba da cuva to za sebe,neka so posoli jelo ako je so.

ne zna ni narod i debelo je pitanje ko je gori... u krajnjoj liniji, to su verovatno popovi jer riba smrdi od glave

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

ne zna ni narod i debelo je pitanje ko je gori... u krajnjoj liniji, to su verovatno popovi jer riba smrdi od glave

tvoj komentar zvuci kao da samo ti znas,obzirom da znas ko sve ne zna,a nisu toga ni svesni,daj prosvetli onda i nas,mojne si cicija winter ;)

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...