Jump to content

Стејт департмент: СПЦ има повлашћен положај у Србији

Оцени ову тему

Препоручена порука

Moram ovde napomenuti jer vidim da se to stalno ponavlja kada su Jehovini svedoci u pitanju. Ne zabranjuju svojim clanovima da govore sa onima koji nisu svedoci u familiji vec onima koji su iskljuceni iz njihove zajednice. Znaci ako je majka nekog momka izbacena iz Jehovinih svedoka zbog prekrsaja njihove discipline onda je on duzan da ne kontaktira sa njom. 

Ако ко долази к вама и ове науке не доноси, не примајте га у кућу, и не питајте се с њим;

Јер ко се упита с њим, прима дијел у његовијем злијем дјелима.

II Jov. 10.11

Ovo pouzdano znam jer imam i imao sam komsije koji su Jehovini svedoci.

Neko je ovde pomenuo primanja Adventistickih pastora za vreme inflacije. Nisu  bila 150 nego 200 ondasnjih nemackih maraka. Kako? Pa vrlo jednostavno. Adventisit daju 10% svojih prihoda svojoj zajednici i tako svuda u svetu. Tako dolaze do novca kojim mogu da organizuju svoje misije i i sve sto rade. Podeljeni su po tzv unijama i oblastima koje se medjusobno pomazu i finansiski u vreme nevolje.

Iako se ne slazem sa aktivnostima i verovanjem i jednih idrugih nevolim kada se o njima prenose poluinformacije. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Moram ovde napomenuti jer vidim da se to stalno ponavlja kada su Jehovini svedoci u pitanju. Ne zabranjuju svojim clanovima da govore sa onima koji nisu svedoci u familiji vec onima koji su iskljuceni iz njihove zajednice. Znaci ako je majka nekog momka izbacena iz Jehovinih svedoka zbog prekrsaja njihove discipline onda je on duzan da ne kontaktira sa njom. 

Има и других сведочанстава. Сведочили су родитељи чија ду деца врбована у секту. Итекако прекидају односе или су они све само не више породични односи.

Neko je ovde pomenuo primanja Adventistickih pastora za vreme inflacije. Nisu  bila 150 nego 200 ondasnjih nemackih maraka. Kako? Pa vrlo jednostavno. Adventisit daju 10% svojih prihoda svojoj zajednici i tako svuda u svetu. Tako dolaze do novca kojim mogu da organizuju svoje misije i i sve sto rade. Podeljeni su po tzv unijama i oblastima koje se medjusobno pomazu i finansiski u vreme nevolje.

Знам ја добро како они прикупљају новац од верујућих. Међутим, у време инфлације тај прикупљени новац није био довољан ни за текуће трошкове у богомољама, а камоли за плате од 150-200 марака. Финансирају се са стране. Централа им је у УСА. И то мислим у Вашингтону (нисам сигуран за адвентисте), Јехове у Бруклину, Мормони у Солт Лејк Ситију, итд.

Подели на овим сајтовима

Ако ко долази к вама и ове науке не доноси, не примајте га у кућу, и не питајте се с њим; Јер ко се упита с њим, прима дијел у његовијем злијем дјелима. II Jov. 10.11

Идиоти. Тај се стих односи на забрану комуникације са неверујућим родитељима исто као што се оно "не једите месо са крвљу" односи на трансфузију. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Има и других сведочанстава. Сведочили су родитељи чија ду деца врбована у секту. Итекако прекидају односе или су они све само не више породични односи.

Знам ја добро како они прикупљају новац од верујућих. Међутим, у време инфлације тај прикупљени новац није био довољан ни за текуће трошкове у богомољама, а камоли за плате од 150-200 марака. Финансирају се са стране. Централа им је у УСА. И то мислим у Вашингтону (нисам сигуран за адвентисте), Јехове у Бруклину, Мормони у Солт Лејк Ситију, итд.

Kao sto ti rekoh imam komsije a na zalost imao sam i u familiji Jehovine svedoke.  A sto se tice adventista i ovo mi je jako dobro poznato jer su neki moji prijatelji medju njima. Kao sto rekoh ispomazu se. Centrala im je ste u Vasingtonu ali se izdrzavaju tako sto presipaju novac iz bogatih unija u siromasne. Nema to veze gde im je centrala.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Kao sto ti rekoh imam komsije a na zalost imao sam i u familiji Jehovine svedoke.  A sto se tice adventista i ovo mi je jako dobro poznato jer su neki moji prijatelji medju njima. Kao sto rekoh ispomazu se. Centrala im je ste u Vasingtonu ali se izdrzavaju tako sto presipaju novac iz bogatih unija u siromasne. Nema to veze gde im je centrala.

Ја кажем да су били финансирани онда, у време инфлације. Небитно. 

Подели на овим сајтовима

Централа им је у УСА. И то мислим у Вашингтону (нисам сигуран за адвентисте), Јехове у Бруклину, Мормони у Солт Лејк Ситију, итд.

Од тамо одакле нам долази извештај. :)

Погледајмо им гробове и све ће бити јасно

Расел, оснивач Јеховиних Сведока:

pyramid.jpg

Јелена Вајт, оснивач Адвентиста суботара:

whitefamilygravestone_sm.jpg

Подели на овим сајтовима

Идиоти. Тај се стих односи на забрану комуникације са неверујућим родитељима исто као што се оно "не једите месо са крвљу" односи на трансфузију. 

Apsolutno se slazem sa tobom ali kada njima pricas kao da pricas zidovima.

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Ја кажем да су били финансирани онда, у време инфлације. Небитно. 

Cisto da ti napomenem, kada je pocela ova finansiska kriza u USA su odpustili jedan deo propovednika i zatvorili par svoji sonovnih i srednjih skola. Cisto da znas da bez obzira na 10% ne ide im bas finansiski najbolje. Ovaj fakultet koji imaju ovde u Beogradu umalo nisu zatvorili zbog nedostatka sredstava. Da nisu Adventisti Srbi iz inostranstva sakupili pare nista nebi bilo od tog fakulteta.

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Од тамо одакле нам долази извештај. :)

Вероватно су миљеници адвентиста писали извештај, да би уружили СПЦ :Р

У принципу природа овог извештаја је проста. У УСА су религијска права екстремно либеларн, па из тог гледишта и коментаришу. Ништа чудно.

Тамо сутра дан ја могу оснујем религију, измислим хрпу религијских деловања, нпример да кољем кокошке на врху зграде и то је заштићено правима

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Вероватно су миљеници адвентиста писали извештај, да би уружили СПЦ :Р

У принципу природа овог извештаја је проста. У УСА су религијска права екстремно либеларн, па из тог гледишта и коментаришу. Ништа чудно.

Тамо сутра дан ја могу оснујем религију, измислим хрпу религијских деловања, нпример да кољем кокошке на врху зграде и то је заштићено правима

U ovome se slazem sa tobom jer tamo postoji poslovica da ako zelis brzo da zaradis milion dolara osnuj svoju sektu.

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Ма нијњ стравмен, заиста. Ако је све ово ОК што сам написао, а кажеш да се слажеш, ја не видим онда где су то било чија права угрожена? Они постоје, делују, имају своја гласила, школе, факултете. Живе и раде без икаквих проблема. У чему се огледа њихов пробле, објасни ми?

Pa piše u predmetnom izveštaju u čemu se ogledaju njihovi problemi... piše prepričano i u članku koji je prvi post na ovoj temi.

Ствар је у томе, да не могу људи да обуку поповска одела, да направе декор исти као у Цркви и да кажу ми смо Црква, а противно канонским правилима саме Цркве. А твој закључак је крајње произвољан. Дедеић Мираш није и не може бити православни митрополит (а он се издаје за таквог), јер се добро зна канонско устројство Цркве. Не може свака шуша да се представља како му се ћефне, користећи име и изглед нечега што јасно већ постоји и има своје уређење.

Stvar je u tome da mogu, ti možeš da ih ne priznaješ kao pravoslavnu crkvu jer nisu u skladu sa kanonskim ustrojstvom, ja mogu da se složim sa tobom ali kakve to ima veze sa državom? Ne može država da presuđuje po crkvenim kanonima utvrđujući koja crkva jeste a koja nije pravoslavna... zato to i po našem zakonu država to ne radi, nego su smislili foru da ne možeš da se registruješ ako imaš deo naziva već registrovane crkve... što je naravno neprimenjivo na protestante jer oni imaju gomilu verskih zajednica sa sličnim nazivima. Uostalom, po sličnim kriterijumima bi i Katoličkoj crkvi mogao da uskratiš registraciju, kažeš da je pravoslavlje - Istočna Katolička crkva, rimokatolici nisu u skladu sa kanonima... i doviđenja... ne mogu oni da se predstavljaju kao hrišćanska crkva kad je SPC hrišćanska crkva... kad pogledaš iz ugla pravoslavlja, pa i mnoge od ovih drugih crkava su "prevarnog" naziva:  Evanđeoska crkva u Srbiji, Crkva Hristova ljubav, Hristova duhovna crkva, Crkva Božj a u Srbiji, Hristova Jevanđeoska Crkva...

Ti ovde imaš situaciju da država verskoj zajednici uskraćuje da se registruje kao verska zajednica jer:

a) joj druga verska zajednica osporava kanonsko ustrojstvo (pravi razlog);

b) se državi ne dopada naziv (formalni razlog).

Oba razloga su sa aspekta države potpuno bezvezna. "CPC" jeste verska zajednica, koliko god ona nakaradna bila i suprotna pravoslavnim kanonima.

Poenta registra je da imaš evidenciju o verskim zajednicama koje postoje u Srbiji a ne da imaš registar "kanonski ispravnih" verskih zajednica... ovo drugo je i nemoguće jer su im svima kanoni drugačiji, zato i jesu različite verske zajednice...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Oba razloga su sa aspekta države potpuno bezvezna. "CPC" jeste verska zajednica, koliko god ona nakaradna bila i suprotna pravoslavnim kanonima.  

Ниси у право Авокадо. Они јесу верска заједница, али не могу да користе туђе име и идентитет. Ни они ни било ко други. Могу, ли не могу да се као такви региструју. А ваљда ти је познато како и зашто је основана "ЦПЦ". 

zato to i po našem zakonu država to ne radi, nego su smislili foru da ne možeš da se registruješ ako imaš deo naziva već registrovane crkve... što je naravno neprimenjivo na protestante jer oni imaju gomilu verskih zajednica sa sličnim nazivima.

Сличним, али не и истим.

Подели на овим сајтовима

Pa piše u predmetnom izveštaju u čemu se ogledaju njihovi problemi... piše prepričano i u članku koji je prvi post na ovoj temi.

То су обичне глупости и неистине. У Србији су гарантована верска права и нико нема проблема због њих. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

"Sve životinje su jednake ali su neke životinje jednakije od drugih." - Džordž Orvel, Životinjska farma

Doduše, čak ni čuvena izmena koju su svinje izvršile u ustavu životinjske farme, ne oslikava najbolje našu situaciju, budući da se ne radi samo o neravnopravnosti između registrovanih verskih zajednica, već se nekim verskim zajednicama čak uskraćuje pravo da se registruju... što je potpuno u skladu sa civilizacijskim dostignućima zemalja kojima težimo, poput Irana...

Sve je isto samo većina životinjica se oseća sigurnije od drugih,i nema veze sa ustavom.

Ubediti druge životinjice,da se u svet pa i u srbiji osećaju tako sigurno kao većina, je nemoguće tim istim ustavom, jerbo se sigurnost zadobija u veri.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...