Jump to content

Владимир Путин

Оцени ову тему

Препоручена порука

И који је протерао Хитлера и нацисте и сравнио Берлин са земљом и дао Србма слободу...

Баш сте сви објективни, страва.

Ипак Руси нису Срби и не размишљају као ми.

Jest dao slobodu komunjarama koji su posle uspostavili svoju vlast, pa se malko podzapali sa njim, pa zbog toga slali par ljudi na Goli Otok. I onda ce par decenija posle ta Juga biti mesto gde ce ustase, cetnici i mudze da se kolju. 

Pocni da gledas komunizam i fasizam kao dve strane istog novcica, nazivaju se jos ''totalitarni blizanci'' tako da pobeda Staljina i Crvene Armije nije pobeda za covecanstvo, vec samo pobeda Staljina i Crvene Armije i jednog opakog totalitarnog rezima koji je isto kao i nacistiki odnosio milionee zivota. Jest da je uz pomoc Amera i Evropljana pobedio naciste, ali isto se moglo desiti obrnuto - da su Ameri i Evropljani stali na stranu Hitlera u slucaju da je Staljin krenuo da osvaja Evropu. Zapad nikad nije gotivio SSSR, ali je sa njim morao uci u pakt da bi otklonio jednu budalu, ali nikad nisu nameravali da sa Staljinom budu sjajni, sto se videlo posle kad se spustila gvozdena zavesa i kad su Staljinovi naslednici bili u zategnutim odnosima sa Zapadom i kad nas je sam Bog spasio da danas ne budemo radioaktivna prasina koju nosi blagi povetarac po avetskim gradovima.

Zato kada je srusen taj rezim i kada su se u Evropi 89 ljudi veselili kao kada je pobedjen Hitler, jer su znali sta znaci pad berlinskog zida i pocetak raspada SSSR-a. 

Kao kad bi Nemci slavili Hitlera. Rusi treba realno da se stide Staljina. 

Подели на овим сајтовима

По мени незграпан, али добро илуструје једну димензију српског односа према Српству. Нико нас не може боље искритиковати него ми сами. Конкретно за тај цитат - како сам схватио, Срби нису објективни, а ако неки Србин жели бити објективан, понаша се као српски непријатељи и због тога буде означен као издајица ил ирасколник и сл. Макар је то мој први утисак, ал'да не дужимо више са тим, није о теми :)

Јок, него када Србин жели бити објективан он глуми ( или не глуми) свог непријатеља, поприми његову причу, и форму а и садржај са формом на крају.

То су ти ове наше НВО најбоља илустрација.

Подели на овим сајтовима

То је тренутно тако у Америке.

Римљани нису само због легија постали империја, било је ту више фактора, слаб сенат, корупција, велико пространство... то се вукло још од освајања истока. Та идеја се примила у Риму али је дошла са истока. По угледу на источне деспотије Римљани су постали Империја са царем на челу. 

То је природни пут којим ће ићи и Американци.

Наравно, само што се САД неће угледати на Русију, него на Европу. Знаци већ постоје. Амерички либерали стално указују на Европу ( то јест земље ЕУ ) и на њихове прогресивне и социјално одговорне политике. САД ће постати временом "социјалистичкија" земља. ТО ће бити тај утицај са истока.

Подели на овим сајтовима

Jest dao slobodu komunjarama koji su posle uspostavili svoju vlast, pa se malko podzapali sa njim, pa zbog toga slali par ljudi na Goli Otok. 

Pocni da gledas komunizam i fasizam kao dve strane istog novcica, nazivaju se jos ''totalitarni blizanci'' tako da pobeda Staljina i Crvene Armije nije pobeda za covecanstvo, vec samo pobeda Staljina i Crvene Armije i jednog opakog totalitarnog rezima koji je isto kao i nacistiki odnosio milionee zivota. Jest da je uz pomoc Amera i Evropljana pobedio naciste, ali isto se moglo desiti obrnuto - da su Ameri i Evropljani stali na stranu Hitlera u slucaju da je Staljin krenuo da osvaja Evropu. Zapad nikad nije gotivio SSSR, ali je sa njim morao uci u pakt da bi otklonio jednu budalu, ali nikad nisu nameravali da sa Staljinom budu sjajni, sto se videlo posle kad se spustila gvozdena zavesa i kad su Staljinovi naslednici bili u zategnutim odnosima sa Zapadom i kad nas je sam Bog spasio da danas ne budemo radioaktivna prasina koju nosi blagi povetarac po avetskim gradovima.

Zato kada je srusen taj rezim i kada su se u Evropi 89 ljudi veselili kao kada je pobedjen Hitler, jer su znali sta znaci pad SSSR-a. 

Kao kad bi Nemci slavili Hitlera. Rusi treba realno da se stide Staljina. 

То из тебе говори Србин, то везе нема са Русима и они на срећу тако не мисле.

Хитлер је по Војводини припремао логоре, велике логоре, један од њих је био спреман у Бачком Јарку на пример. У те логоре је планирао довести све Србе са Балкана и уништити их.

АЛИ дошли црвеноармејци и све се окренуло.

У Бачком Јарку је касније био логор за Немце.

Историја је чудна ствар. Тешко се израчунава. 

Ми Срби треба да будемо захвални црвеноармејцима Стаљиновим што уопште постојимо.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Наравно, само што се САД неће угледати на Русију, него на Европу. Знаци већ постоје. Амерички либерали стално указују на Европу ( то јест земље ЕУ ) и на њихове прогресивне и социјално одговорне политике. САД ће постати временом "социјалистичкија" земља. ТО ће бити тај утицај са истока.

Нећеш веровати али Амери су један веома прагматичан народ, и њима није проблем да се угледају и на оне које сматрају својим највећим непријатељима.

А Руси су полако постали популарни у Америци, пре свега захваљујући Путину. Што га више англосаксонски медији пљују, некако га маса све више готиви.

Осим што попут Римљана Амери пате од Европе(Грчке) која је старија и културнија, деспотије на које су се Римљани угледали није било у Грчкој него даље на истоку.

Америма сад није више толико Европа занимљива, још мало у културној сфери, они сад више истражују Азију.

Подели на овим сајтовима

Па дај онда неко из Цркве нек изађе да каже људима да нема тог земаљског месијанизма, па и Јевреји су чекали земаљског па га не дочекаше, нек каже неко Србима да тога нема да овде на Земљи, да за то морамо сами да се постарамо док не дође вакат.

Ал има,  хеби га.

Зар ми не чекамо Христа?!

И то баш овде на земљи.

Подели на овим сајтовима

Та прича о неутралности у данашњим околностима више не важи,то је могло проћи у Јосипово време,кад је Ју нешто значила ...

Будућност света па и нас, није нимало ружичаста,биће шибања само таквог, а Србија треба стати уз оно што је природно нормално и хришћански,уз своју браћу русе... :good2:

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Руси за разлику од Срба нису конфронтирали беле и црвене и нема код њих тих подела. Подједнако данас славе и руског Цара и Стаљина. Зато и имају све јачу државу. Јер нису глупи да одбацују део своје прошлости кад год се режим промени. То је наша специјалност и зато смо ми увек на почетку

Има неку малу поенту ово што причаш, али није добро и није тачно са филозофског гледишта. Срби су овде боље одреаговали. Код нас има свакаквих, нађу се чак и они који жале за хлебом преко бонова, али смо као нација нашли одређену меру у односу према историјским околностима. Мени је веома драго што се код нас данас не дижу споменици Титу нпр. и драго ми је што у будућност (која не изгледа уопште лепо, али ово о чему причамо свакако није узрок томе) не уносимо слављење Тита или нпр. Милошевића. То не значи да се одричемо дела историје јер то не можемо ни учинити. Макар и у ропству, наша је. Као што се Немци не могу одрећи нацистичког периода (не поредим, наравно), али могу да га посматрају као нешто ужасно, што никад не треба да се понови. Исто би требало и Руси да ураде. Не могу да се одрекну Стаљина, али треба на тај период да гледају са што већим гађењем. Ако славе Стаљина, повећавају могућност да им се 20 и више милиона мртвих Руса сутра, не дао Бог, понови. Могу да остану јединствени и ако не славе власт која је убијала стотине својих грађана дневно. Као што и ми можемо остати јединствени ако не славимо стоку која је убијала сопствени народ и осакатила нас за читав век у сваком могућем смислу.

Или да ти предочим овако, замисли да народ који слави Светог Саву слави упоредо и Тита или Милошевића? Кад смо славили Тита, иконе Светог Саве су се избацивале из школа. И то свакако неће бити узрок поделама јер је тај узрок потпуно другачије природе.

Подели на овим сајтовима

Нећеш веровати али Амери су један веома прагматичан народ, и њима није проблем да се угледају и на оне које сматрају својим највећим непријатељима.

А Руси су полако постали популарни у Америци, пре свега захваљујући Путину. Што га више англосаксонски медији пљују, некако га маса све више готиви.

Итекако сам упознат са њиховим прагматизмом. Управо што су прагматични, држе одређена начела од којих се не одричу ( слобода, слободно тржиште, независност појединца и сл. ) јер схватају њихов практични значај. Мислим да се Путин не уклапа у тај калуп. А сад да је популарнији у Америци, не бих знао ништа о томе. Сигурно је да више не гледају на њега као на црног ђавола, јер су након НСА скандала, Сноудена и откривања лажи о Ирачком рату и схватањем одговорнсоти њихове државе за свјетске проблеме много опрезнији и не насједају тако лако више на пропаганду. огромну заслугу за то сноси интернет, наравно.

Но добро, не слажемо се у појединостима, иако смо генерално "ту негдје" и ту станимо. Одосмо ми од Путина до Америке. Нека, нећу да кварим Волођину тему више  :D

Подели на овим сајтовима

Види Жекс, мени се управо смучило то "мораш да будеш на нечијој страни". Па онда ови прозападни либерали навале са једне стране а онда ови конзервативни путиновци навале са друге стране. А мени се, онако најискреније, са дна каце, кења и на једну и на другу идеологију, да извинете на изразу сви, ал једино тако то могу тачно да дефинишем. 

Ми бре не знамо ко смо, ми бре нисмо своји, ми не знамо ништа, ни чији смо ни какви смо, ништа, само дај, дај, определи се за кога си, мораш да се определиш, дај определи се. Нигде бре хебених Срба све сами русофили, англофили и германофили. Е па нећу, попишам вам се на све три цивилизације + кинеску и на све поделе. Ја хоћу да будем свој!!!

Питам ја једног руса, реко јесу ли и код вас Србофили вако луди и шашави као што су код нас Русофили. Он мало поћути па се почне смејати, каже јесу, тотално су нереални.

Реко и код нас су, русофили нереални, мисле да ће сад Путин да груне на Амере и да их сравни са земљом и да ће срушити Вучића и довести неког цара.

Каже рус: Можда би Путин то и могао, мислим да сруши Вучића и доведе неког свог човека али да груне на Амере тешко. Али руски Србофили су још луђи, они мисле да ће Срби то да ураде!

:))

Подели на овим сајтовима

Добро пусти сад игру речи, нисам мислио на то него да претекнемо док не дође вакат.

Боље бити човек него претећи, рече чика Паја, покојни патрија.

Подели на овим сајтовима

Или да ти предочим овако, замисли да народ који слави Светог Саву слави упоредо и Тита или Милошевића? Кад смо славили Тита, иконе Светог Саве су се избацивале из школа. И то свакако неће бити узрок поделама јер је тај узрок потпуно другачије природе.

И дан данас у појединим српским домовима стоје иконе Св. Саве и Титове слике једна поред друге.

Подели на овим сајтовима

То је тренутно тако у Америке.

Римљани нису само због легија постали империја, било је ту више фактора, слаб сенат, корупција, велико пространство... то се вукло још од освајања истока. Та идеја се примила у Риму али је дошла са истока. По угледу на источне деспотије Римљани су постали Империја са царем на челу. 

То је природни пут којим ће ићи и Американци.

Sto je bilo katastrofalno za same Rimljane i njihovu opstu kulturu i filozofiju zivta. Ali je bilo presudno i nuzno potrebno da bi hriscanstvo jedno moglo postati prihvaceno postati temelj jednog opsteg vrednosnog sistema. Optimati su izgubili od populara pa je krenula smena careva, ludih uglavnom,  hleba i igara, moralno rasulu, silni gradjanski ratovi da bi se pojavilo hriscanstvo koje je pocistilo haosi krenulo da dalje da izgradjuje civilzaciju.

Mozda ce Amerikanci i ici tim putem trazenja cara, sto je po mom misljenju veoma lose za njih, ali ce na tom putu sigurno prestati biti Ameri kakvim ih znamo. Ono sto je bitnije je ja kako postici to da do polovine ovog veka vecina severne hemisfere, Severna Amerika, Evropa i Rusija budu jedna drzava. Sa tim da nemamo luksuz 19. veka u kome bi se to resilo tako da jedna strana te hemisfere pobedi drugu jer bi u tom pobedjivanju otislo sve u oblake, radiokativne.

Подели на овим сајтовима

Тако су се и Јевреји жалили Богу и још му рекли нађи неки други народ ми више не можемо.

И шта ће, Он нашо други народ.

Подели на овим сајтовима

Sto je bilo katastrofalno za same Rimljane i njihovu opstu kulturu i filozofiju zivta. Ali je bilo presudno i nuzno potrebno da bi hriscanstvo jedno moglo postati prihvaceno postati temelj jednog opsteg vrednosnog sistema. Optimati su izgubili od populara pa je krenula smena careva, ludih uglavnom,  hleba i igara, moralno rasulu, silni gradjanski ratovi da bi se pojavilo hriscanstvo koje je pocistilo haosi krenulo da dalje da izgradjuje civilzaciju.

Mozda ce Amerikanci i ici tim putem trazenja cara, sto je po mom misljenju veoma lose za njih, ali ce na tom putu sigurno prestati biti Ameri kakvim ih znamo. Ono sto je bitnije je ja kako postici to da do polovine ovog veka vecina severne hemisfere, Severna Amerika, Evropa i Rusija budu jedna drzava. Sa tim da nemamo luksuz 19. veka u kome bi se to resilo tako da jedna strana te hemisfere pobedi drugu jer bi u tom pobedjivanju otislo sve u oblake, radiokativne.

Па вероватно ће прво кренути са радиоактивним облацима( јер од силе не треба очекивати памет).

Па кад буду видели да не иде, онда ће се вратити на медијско ратовање.

Некако ће већ освојити свет.

То је план и програм.

Можда ће и доћи до неке симбиозе Амера и Руса, ко ће то знати. Ја нешто много не разликујем Русе и Амере па и Римљане на крају све је то мени исто.

Ево сад су ти Руси неолиберални капиталисти, код њих је све приватно и струја и гас и нафта и рудници. Ми смо за њих још увек бастион социјализма.

Руси полако купе све америчке фазоне.

А опет Амери већ сад осећају да им фали неко као што је Путин.

Тако да је могуће лако једног дана када се уједине Руси и Амери у једну велику евроазијскоамеричку државу да на чело те државе дође један ауторитативан лидер кога ћемо ми Срби пљувати на пасја кола јер ми не волемо авторитете и прозваћемо га за антихриста па таман нек се он презива и Романов.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...