Ћириличар Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 И не само то. Путин и Обама заправо и нису за поређење. Слажем се, али... На месту Обаме Путин би до сада већ имао цео свет под својом чизмом. ... нису ни САД ни Русија за поређење. У САД-у Путин не би могао владати онако како влада Русијом, што због различитих политичких система, што због различитих геостратешких позиција. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 Ma ajde vise sa tom diktaturom, pa sta je vama kao skolarci ste neki. Zavrsite vise te srednje skole. Amerikom vlada novac, sto ce mu doci do istinskih vladarskih porodica, koje ulivaju i izlivaju svoj novcanik po potrebi vladavine, nad jednom upravo tako skrojenom drzavom. Prava pravcata robovlasnicka drzava sa potpisom dolara. Pogledajte svaku ideologiju ili izgradjenu patriotsku svest Amerikanca i videcete da je tu racunica jasna a ona glasi makar jedan dolar plus, gde cilj ne bira sredstva. Tako se pravdaju ratovi, koji se pale i gase po potrebi. Nigde odgovornosti za decenijska ratna razaranja, civilnih zrtava i na kraju i zivota samih Američkih vojnika. Nigde na svetu ne postoje isti razlozi ratovanja koji se mogu naći u američkoj ratnoj istoriji. Човек Жоја and zuti car је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 Nigde na svetu ne postoje isti razlozi ratovanja koji se mogu naći u američkoj ratnoj istoriji. Има. Римска историја. Volim_Sina_Bozjeg and Кратос је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 Ne postoji imperija u istoriji sveta koja nije izgrađena na robovima.Apropo teme ne može Putin da bude veći Srbin od Srba ali je sigurno da Rusija vidi u Srbiji strateškog partnera na balkanu pre svega u energetskom sektoru koji je žila kucavica ruske ekonomije.Pored toga što smo sloveni spaja nas i ista vera,pravoslavlje. zuti car је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 Путин је жива легенда. Коме се не свиђа нека попије неки виски. Ми смо путиндан већ прославили уз водку.... Кратос and zuti car је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 Путин је жива легенда. Коме се не свиђа нека попије неки виски. Ми смо путиндан већ прославили уз водку.... Ja sam uz radzu, tek pecena, jel se racuna? Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 ШЕИХ ХОСЕИН: Похлепа је узрок кризе у Сирији, поносан сам на православне Русе и Путина Крај новца каквог данас познајемо је на помолу, а замениће га новац какав смо некада познавали. Нажалост, крај данашњег новца (долара), који се јасно види, може значити и крај света каквог познајемо. Они који владају светским богатством неће презати да употребе нуклеарно наоружање да би сачували своју моћ, а таквима геополитичке прилике (рат у Сирији) иду наруку јер су их они креирали. Без обзира на то, економија света ће се вратити правим вредностима, „новцу од интегритета“ оличеном у злату и сребрњацима. А Христос или Мухамед, кад сиђу на земљу Судњег дана, сигурно неће „плаћати“ америчким доларима, ма колико би Џорџ Сорош и слични њему то желели. Ово је, између осталог, рекао теолог Шеих Имран Назар Хосеин, један од најученијих исламских верских ауторитета, на седници Одбора за економске науке САНУ. Угледни проф. др Хосеин, који је један од твораца малезијског привредног чуда, пред српским академицима осврнуо се на историју „светске економске кризе“, која, према његовим речима, датира од 1971. године, када је Ричард Никсон, финансирајући рат у Вијетнаму, почео да штампа доларе без златне подлоге. У време Кисинџера 1973, светска трговина нафтом почиње да се одвија у петродоларима, а ОПЕК постаје нови инструмент америчке глобалне моћи и нарастајућег богатства. – Да нема таквих „деривата новца“, једна овца би данас коштала као у време Христа, а све цене на тржишту биле би стабилне и зависиле би искључиво од снабдевања. Наравно, економија у којој не могу да се неизмерно богате, не одговара „господарима света“ и зато је и судбина цивилизације доведена у питање озбиљном претњом од нуклеарног рата – рекао је теолог. Др Хосеин, кризу у Сирији види као прекретницу у судбини цивилизације. За разлику од западне цивилизације, коју сматра „варварском“, руску православну браћу овај исламски теолог доживљава народом у коме живе хуманост и људскост. Вели да је поносан на православне Русе и председника Путина, који је прихватио цивилизацијски изазов и кренуо да са својом војском прекине рат у Сирији. – Путин неће одступити и зато је ниво панике међу Американцима и њиховим сателитима толики да може да изазове атомски рат. Руси су племенит народ, који пак неће да ратује атомским бомбама, а то не желе ни земље НАТО – рекао је Хосеин. – Ипак, на Западу постоје тајне силе и мајстори перфидије, који могу да ланисирају неспоразум, а потом атомске бомбе, после којих ће нестати свет какав познајемо. Као што те тајне силе имају своје планове за будућност света, планове за цивилизацију има и Бог – нагласио је теолог. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 Како је Путин започео радове у Сирији, започела је и панике међу Американцима и њиховим сателитима, првенствено џихадистима које су Амери упослили да праве фрку по Блиском истоку... како би утерали страх у кости људи, којима је, иначе, западна цивилизација уништила домове и животе... "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 Што се мене лично тиче водка и виски су обичне брље и сплачине. Шљивка нас је одржала њојзи хвала Pravi nacionalisti i rodoljubi piju sljivu a ne ta ruska i britanska pica. Ћириличар and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 ... птицо, волим те... А тек колико птица воли сунцокрет... ) Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 ПУТИН: Љубав према отаџбини треба да постане морални оријентир 09.10.2015. - 14:01 ИСКРА на Фејсбуку Фото: РТРС Морални оријентир за омладину у Русији треба да буду патриотизам и љубав према отаџбини, изјавио је председник Русије Владимир Путин током сусрета с победницима руског конкурса „Учитељ године у Русији”. „Ништа паметније не можемо да смислимо. Много сам размишљао на ту тему; то је патриотизам у најбољем, најздравијем смислу те речи. Љубав према отаџбини треба развијати” — казао је руски председник. По његовом мишљењу, у томе посебну улогу треба да одиграју предавачи друштвених дисциплина. „Главна мисија предавача друштвених наука, по мом мишљењу, састоји се управо у томе”- рекао је шеф руске државе. Путин сматра да Русија не треба да се изолује од страних култура, али да је потребно умети раздвајати културне појаве од оних које не представљају вредности. „Што се тиче продирања неких културних вредности код нас из иностранства: ја ту не видим ништа страшно, ако је то истински културни објекат, онда је то апсолутно нормално. Ми не треба, не можемо и нећемо се затварати у чауру, али треба да научимо да раздвајамо истинско, културно од субкултурног, које не представља вредност”— казао је Владимир Путин. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 Личност као што је Путин никада не би могла доћи до власти у УСА Од куд ти то? Кад је могао Буш доћи на власт у Америци после њега мислим може и неко ко је потпуно ретардиран. То су опет неке митологије о америчкој демократији. А заправо америчке изборе највише диктирају финансије партије или самог кандидата и ништа друго. Путин наравно никад не би био председник Америке зато што је руски патриота. Али неко као Путин би лако могао доћи на чело Америке и то уопште не би било лоше за саму Америку. Suncokret54 and Golub је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 Подржавам. То значи, у мом случају, кад би требало, кад би се у неком виртуелном свету десило, да будем у ситуацији и прилици да ставим Русију на пањ Америма да бих сачувао своју отаџбину, добили би је на тацни са све машном. Како ово грозно звучи. Замисли кад мени који нисам русофил ово грозно звучи како ли тек звучи русофилима. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 Подржавам. То значи, у мом случају, кад би требало, кад би се у неком виртуелном свету десило, да будем у ситуацији и прилици да ставим Русију на пањ Америма да бих сачувао своју отаџбину, добили би је на тацни са све машном. Очигледно брате Мики да си погрешно укапирао Путинов пут ка моралном оријентиру... Ако заволиш праве (хришћанске) вредности, онда знаш шта ћеш и како ћеш чинити... Рецимо у нашем случају часни кнез Лазар је могао да са вином и шљивовицом дочека Мурата и да га још подржи у походу на Беч, како би сачувао Србију... (само један од примера за размишљање) (и вероватно би и ти и ја сада клањали у џамији, уместо што се крстимо са три прста...) "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 Од куд ти то? Кад је могао Буш доћи на власт у Америци после њега мислим може и неко ко је потпуно ретардиран. Pa mozda ne bi mogao da dodje na vlast u USA, jer su tamo uglavnom marionete na vlasti a Putin je jaka licnost i ne bi mogao biti marioneta. Човек Жоја and Баба је реаговао/ла на ово 2 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука