Jump to content

Естонска Православна Црква или Руска?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Cudan covek.....Idem u Rusku crkvu sav zivot i nisam cula tamo "приче у руском цару, Путину спаситељу свог добра, злом Западу, слизавању цркве и државе" ,u Estoniji takodje.......Nisam znala da crkva uopste za neke price   :.mislise. .  

Bice da je u pitanju neka rusofobija kod Mikija :)

Ni ja nikad ne bih ocekivao da u crkvi neko o tome prica...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 48
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Sa aviona se vidi ta njegova rusofobija ;)

Подели на овим сајтовима

Cudan covek.....Idem u Rusku crkvu sav zivot i nisam cula tamo "приче у руском цару, Путину спаситељу свог добра, злом Западу, слизавању цркве и државе" ,u Estoniji takodje.......Nisam znala da crkva uopste za neke price   :.mislise. .  

Рекох вам, то су моја искуства са РПЦ. Био сам два пута у Русији и девет пута на Светој Гори. 

Не сумњам да ви имате другачије искуства и поштујем ваше мишљење. Али не и лепљење етикета. 

Подели на овим сајтовима

Ма не - православна црква (као организација, због тога малим) се гнуша национализма, зазире од политике и политичара, не жели политичку моћ, а на цијели свијет гледа као дом Божији..

Баш би волио да упознам тај ваш pink свијет.  :) Или је ово тешко одсуство стварности?

Подели на овим сајтовима

Рекох вам, то су моја искуства са РПЦ. Био сам два пута у Русији и девет пута на Светој Гори. 

Не сумњам да ви имате другачије искуства и поштујем ваше мишљење. Али не и лепљење етикета. 

:) Jel razumete Ruski ? Ponekad i ja u crkvi ne mogu da razumem bas sve,a znam jezik da izvinite... Ali 100 % nisam cula sve to sto ste naveli za primer

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Овде се слажем да је руско појање много испред византијског. Када Руси запевају, свака емоција се препозна, док код византијског је некако једнолично.

Мислим да те погрешно схватили мој став. Али није ни битно.

Подели на овим сајтовима

:) Jel razumete Ruski ? Ponekad i ja u crkvi ne mogu da razumem bas sve,a znam jezik da izvinite... Ali 100 % nisam cula sve to sto ste naveli za primer

Да, уз преводиоца који ми помаже.

Како год, ова тема се беспотребно проширила. Ја сам само хтио да видим да ли је Естонска Православна Апостолска Црква канонска, и то је све.

У Русији сам упознао многе фантастичне људе, и не могу да се не сетим неких јако лепих искустава и људи. Али једноставно ако могу да бирам између Васељенске Патријаршије и РПЦ, бирам Васељенску. Неке од разлога сам написао горе.

Поздрав!

Подели на овим сајтовима

А и појање што кажете, не може се поредити византијско и руско, искрено.

Нисам успео да нађем византијско појање на естонском ?!, мислим да они имају своју традиционалну црквену музику.

Али једноставно ако могу да бирам између Васељенске Патријаршије и РПЦ, бирам Васељенску.

Е баш то није Васељенски  :)

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

Да, уз преводиоца који ми помаже.

Како год, ова тема се беспотребно проширила. Ја сам само хтио да видим да ли је Естонска Православна Апостолска Црква канонска, и то је све.

У Русији сам упознао многе фантастичне људе, и не могу да се не сетим неких јако лепих искустава и људи. Али једноставно ако могу да бирам између Васељенске Патријаршије и РПЦ, бирам Васељенску. Неке од разлога сам написао горе.

Поздрав!

Divni su razlozi :) Svaka cast... Estonci ce biti bas dobri drugari za vas ;)

Подели на овим сајтовима

Приче о руском цару,

Руски цар Николај Други је канонизован за свеца у Русији заједно са убијеном породицом или можда грешим?

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Био сам два пута у Русији и девет пута на Светој Гори. 

Два пута је мало за све што си написао, а девет пута на Светој Гори шта је писац хтео рећи?

• Волим 1

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Divni su razlozi :) Svaka cast... Estonci ce biti bas dobri drugari za vas ;)

@Иоанна, јасно је да је ова тема отворена због политичких активности и етничких подела у региону националног порекла, односно у земљи у којој се покретач теме сели на 4 месеца или на много дуже. Одговор на питање да ли је Естонска Православна црква призната могао је наћи на многим страницама интернета, са мало труда уз помоћ Гугла или неког другог претраживача, али није кренуо тим путем јер му је жеља била да нас овде провоцира и блати Руску Православну Цркву на 'фин' начин, што му није успело. Ја такође сав свој живот идем у руску цркву (јер у почетку није било храма СПЦ у Копенхагену), никад нисам чула ове приче о којима је овде писао. Руски цар Николај Други владао је у тешке дане побуна и револуција, зверски је убијен и цела његова породица, канонизован,  не видим разлог зашто не би иконописали његов лик и причали о њему. За његово време подигнуто је 10000 храмова и 750 манастира. Шта је то наспрам девет посета Светој Гори? Ваљда је свима овде јасно да девет посета Светој Гори не чини човека верника, мада, некима је била довољна једна посета да се преобразе набоље и схвате да је свеједно да ли ће бити у овој или оној Православној цркви, јер Црква је једна. Према томе, видиш како пребацује грех свога невјера  на нас вернике који идемо у РПЦ. Ја мислим да ту још девет посета Светој Гори не може помоћи ;)

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

@Иоанна, јасно је да је ова тема отворена због политичких активности и етничких подела у региону националног порекла, односно у земљи у којој се покретач теме сели на 4 месеца или на много дуже. Одговор на питање да ли је Естонска Православна црква призната могао је наћи на многим страницама интернета, са мало труда уз помоћ Гугла или неког другог претраживача, али није кренуо тим путем јер му је жеља била да нас овде провоцира и блати Руску Православну Цркву на 'фин' начин. Ја такође сав свој живот идем у руску цркву (јер у почетку није било храма СПЦ у Копенхагену), никад нисам чула ове приче о којима је овде писао. Руски цар Николај Други владао је у тешке дане побуна и револуција, зверски је убијен и цела његова породица, канонизован, не видим разлог зашто не би иконописали његов лик. За његово време подигнуто је 10000 храмова и 750 манастира. Шта је то наспрам девет посета Светој Гори? Ваљда је свима овде јасно да девет посета Светој Гори не чини човека верника, мада, некима је била довољна једна посета да се преобразе набоље и схвате да је свеједно да ли ће бити у овој или оној Православној цркви, јер Црква је једна. Према томе, видиш како пребацује грех свога невјера на нас вернике који идемо у РПЦ. Ја мислим да ту још девет посета Светој Гори не може помоћи ;)

Potpuno se slažem :)

Kod nas postoji pojam (sleng) - "православнутый" . To je kad covek vice levo-desno da je pravoslavan,da je vernik nema boljeg,ide na Afon(Svetu Goru) 1000000 puta,raspravlja se o veri.... Liči mi na to.... Povrsino je to

Подели на овим сајтовима

Два пута је мало за све што си написао, а девет пута на Светој Гори шта је писац хтео рећи?

Чули сте да постоји руски манастир на Светој Гори? Ако да, онда би требало да вам буде јасан смисао горње реченице.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...