Miki Написано Јул 27, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 @Иоанна, јасно је да је ова тема отворена због политичких активности и етничких подела у региону националног порекла, односно у земљи у којој се покретач теме сели на 4 месеца или на много дуже. Одговор на питање да ли је Естонска Православна црква призната могао је наћи на многим страницама интернета, са мало труда уз помоћ Гугла или неког другог претраживача, али није кренуо тим путем јер му је жеља била да нас овде провоцира и блати Руску Православну Цркву на 'фин' начин, што му није успело. Ја такође сав свој живот идем у руску цркву (јер у почетку није било храма СПЦ у Копенхагену), никад нисам чула ове приче о којима је овде писао. Руски цар Николај Други владао је у тешке дане побуна и револуција, зверски је убијен и цела његова породица, канонизован, не видим разлог зашто не би иконописали његов лик и причали о њему. За његово време подигнуто је 10000 храмова и 750 манастира. Шта је то наспрам девет посета Светој Гори? Ваљда је свима овде јасно да девет посета Светој Гори не чини човека верника, мада, некима је била довољна једна посета да се преобразе набоље и схвате да је свеједно да ли ће бити у овој или оној Православној цркви, јер Црква је једна. Према томе, видиш како пребацује грех свога невјера на нас вернике који идемо у РПЦ. Ја мислим да ту још девет посета Светој Гори не може помоћи Претпостављајте и пљујте. То је једино што знате очигледно. Разумио сам ваше назови аргументе па вас замољавам да више не пишете. Постајете напорни. Хвала! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miki Написано Јул 27, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 Potpuno se slažem Kod nas postoji pojam (sleng) - "православнутый" . To je kad covek vice levo-desno da je pravoslavan,da je vernik nema boljeg,ide na Afon(Svetu Goru) 1000000 puta,raspravlja se o veri.... Liči mi na to.... Povrsino je to Ево га још једна која претпоставља и којој нешто лични на нешто. Жика је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иоанна Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 Чули сте да постоји руски манастир на Светој Гори? Ако да, онда би требало да вам буде јасан смисао горње реченице.Naravno da smo čuli Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иоанна Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 Ево га још једна која претпоставља и којој нешто лични на нешто.Miki! Jasan i glasan vas stav ! Vidim ambicije samo,nista vise. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 Чули сте да постоји руски манастир на Светој Гори? Ако да, онда би требало да вам буде јасан смисао горње реченице. Не, чекала сам да се ви овде појавите да ми кажете да на Атону постоји руски манастир. Смисао ваше горње реченице ми је више него јасан: ЗА ОБНОВУ руског светогорског манастира Пантелејмон у последњих неколико година прикупљено је више од милијарде рубаља (преко 30 милиона долара), саопштио је Дмитриј Медведев на седници Савета за бригу о манастиру. Током две године, председник Владе Русије се стара о обнови манастирских објеката. Завршетак свих радова планиран је пре важног датума - 2016. године манастир ће обележити 1000-годишњицу. Ти си девет пута био, верујем да си за обнову храма подарио више новца него што сам очекивала. У чему је твој проблем у вези са руским манастиром на Светој Гори? Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 Претпостављајте и пљујте. То је једино што знате очигледно. Разумио сам ваше назови аргументе па вас замољавам да више не пишете. Постајете напорни. Хвала! Очигледно је ко је пљувао. Знаш како, оно што сејеш очекуј да пожњеш! Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 Miki! Jasan i glasan vas stav ! Vidim ambicije samo,nista vise. Мислим да може бити добар, само ако хоће. Ако неће, надрљао је Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 Neznam ali cini mi se da bi bilo bolje da je temu postavio kao pitanje koji vam se oblik poboznosti svidja ruski ili grcki ili nacin pojanja.Ovako cudno pitanje na koje mi se cini se znao odgovor pre nego sto se postavio. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иоанна Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 Neznam ali cini mi se da bi bilo bolje da je temu postavio kao pitanje koji vam se oblik poboznosti svidja ruski ili grcki ili nacin pojanja.Ovako cudno pitanje na koje mi se cini se znao odgovor pre nego sto se postavio.Naravno da je znao odgovor. Nije mi jasno sto je hteo,zasto je zezao? Svi znaju estonsko ponasanje prema nas,a i prema vas takodje,koje je mozda jos gore. Posebno sada,kad je takva situacija na Ukrajini .... Тања1, Trifke and feeble је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 Naravno da je znao odgovor. Nije mi jasno sto je hteo,zasto je zezao? Svi znaju estonsko ponasanje prema nas,a i prema vas takodje,koje je mozda jos gore. Posebno sada,kad je takva situacija na Ukrajini .... Imao sam prilike da upoznam sve te tri nacije (mislim na Estonce, Letonce i Litvance) i svi su imali jednu istu karkteristiku mrznju prema Rusiji i sve sto je rusko. Na zalost u pravu si za ovo kako se odnose prema nama. Neznam zasto imaju tako negativan stav prema nama osim ako ne zbog propagande Zapada i USA ili mozda zbog nasih prijateljskih osecanja prema Rusiji. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иоанна Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 Imao sam prilike da upoznam sve te tri nacije (mislim na Estonce, Letonce i Litvance) i svi su imali jednu istu karkteristiku mrznju prema Rusiji i sve sto je rusko. Na zalost u pravu si za ovo kako se odnose prema nama. Neznam zasto imaju tako negativan stav prema nama osim ako ne zbog propagande Zapada i USA ili mozda zbog nasih prijateljskih osecanja prema Rusiji. Mislim da ste u pravu ... Zbog "propagande Zapada i USA ili mozda zbog nasih prijateljskih osecanja prema Rusij" i prema Srbiji naših lepih osecanja.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 Тачно тако, @Miki је сигурно учествовао у големој НАТО вежби у Естонији (16.маја) да смири "активности Русије у Украјини". Показао се успешан, а сад га зову да се врати, чека га посао Trifke је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miki Написано Јул 27, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 Тачно тако, @Miki је сигурно учествовао у големој НАТО вежби у Естонији (16.маја) да смири "активности Русије у Украјини". Показао се успешан, а сад га зову да се врати, чека га посао Жена наставља да смара, и смара и смара. Рекох вам горе да ме мишљење особе која са Запада (из дубине НАТО територије) филозофира о мајчици Русији, ме НЕ ЗАНИМА. Ако вам се толико свиђа Русија, зашто не одете из те Данске за Русију. Врло једноставно! И још једном, питаћу вас да се судржите давања савјете и лепљења етикета јер ме не занима, заиста. Ја сам ову дискусију завршио. Добио сам одговор и хвала свима који су поделили линкове и конструктивна мишљења. За ове друге који имају проблем да су људи другачији, и да се различитим људима свиђају различите ствари, верујем да ће да наставе да смарају овуда и проспирају своју ригидну животну филозофију. Како год, демагога никад доста. Хвала још једном онима који су одговорили конструктивно! Жика је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 Жена наставља да смара, и смара и смара. Рекох вам горе да ме мишљење особе која са Запада филозофира о мајчици Русији, ме НЕ ЗАНИМА. Ако вам се толико свиђа Русија, зашто не одете из те Данске за Русију. Врло једноставно! И још једном, питаћу вас да се судржите давања савјете и лепљења етикета јер ме не занима, заиста. Ја сам ову дискусију завршио. Добио сам одговор и хвала свима који су поделили линкове и конструктивна мишљења. За ове друге који имају проблем да су људи другачији, и да се различитим људима свиђају различите ствари, верујем да ће да наставе да смарају овуда и проспирају своју ригидну животну филозофију. Како год, демагога никад доста. Хвала још једном онима који су одговорили конструктивно! Друже, ниси поставио тему о "различитим стварима", већ о Православној цркви. Црква је једна и недељива! Врло једноставно! Ајд сад, довиђења различити човече! feeble, Trifke, NemanjaVa and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иоанна Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 Miki! Mozda nije ti potrebna crkva uopste? A? Suncokret54, Тања1 and Trifke је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука