Дијана. Написано Октобар 31, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2011 "Svjetlost svijetu, grad koji na gori stoji". Da imamo cemu da se divimo i tezimo. Da imamo malovjerni potvrdu vjere, i malovoleci potvrdu ljubavi. Da vidimo krasotu potpune aktualizacije licnosti u pravoslavlju. Vox populi - Sveti, prepodobni, patrijarh srpski Pavle. Volim_Sina_Bozjeg and Пг је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
раб.аџија Написано Новембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2011 Freskopisanje pokojnog poglavara srpske crkve, prema tumačenjima stručnjaka za crkvene kanone i umetnost, nije ništa čudno, niti pogrešno. U pravoslavlju nije retkost da značajne ličnosti za svetitelje proglase prvo vernici, a da crkva ovakvo poštovanje kruniše upisom u imenoslov svetaca. http://www.novosti.r...vec-na-freskama Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Новембар 21, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 21, 2011 vox populi: Prepodobni Pavle Patrijarh Srpski. ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 13, 2012 Гости Пријави Подели Написано Новембар 13, 2012 Пастиру добри и учитељу народа србског, ти који се никада ниси постидео пред нашим светим прецима, који су те још за живота признали и примили као свога, и који си на својим светим животом и примером учио да увек будемо људи, али да се још више чувамо да сами не постанемо нељуди; ти који данас стојиш пред престолом Бога Живога, принеси молитве своје Творцу и Богу нашем за свету правсолавну Цркву Српску и за земаљску Отаџбину нашу. Украсе и поносу Цркве и земље српске, закрили, заштити, огради и сачувај све људе и народе широм Божијег света, међу њима и верни народ српски, молитвама својим и свих светих Срба, на челу са светим Савом, да одолимо свим недаћама и искушењима овог бурног и тешког времена, да бисмо сви заједно славили Бога у Тројици, сада и кроза све векове. Амин. Милан Б је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ово име није заузето Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Да ли ће, и ако хоће - када ће, Патријарх Павле бити канонизован за свеца?Који услови требају да буду испуњени? Који су до сада испуњени? Да ли ви сматрате Патријарха Павла за Светог Патријарха Павла? Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 24, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Да, сматрам га за светог, и да тако осјећа и сав вјерни народ, по црквама и манастирима виђам његову слику/икону, по кућама многи држе такође, а и ја; знам да га поштују и атеисти и иновјерци, јер он је заиста био свјетлост свијету. Надам се и чак вјерујем да ће се послушати глас народа у овом случају, али како то заправо иде, не бих знала... Млађони, Данче*, ИгорМ and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Kako sam čuo to proslavljanje obično i kreće od naroda. Ako se svetitelj još proslavi izvesnim znamenjima (npr. miomiris ili svetlo na grobu, isceljenja i sl.) velikodostojnici to samo potvrde i prenesu mošti. Ne znam ima li čoveka da je upoznao lik i delo patrijarha Pavla a da ga ne smatra svetim. Svakako da bih i ja voleo još veće poštovanje i čak slavljenje našeg dragog pastira. Baš sam juče razmišljao o tome, kao i mnogo puta pre. U to ime... Дијана., Лидија Миленковић, Ненад Р. and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Обично треба да прође педесетак година од смрти, да се деси неколико потврђених чуда и да постоји култ у народу. Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 За мене је Николај и патријарх Павле, две највеће личности у православљу. За патијарха павла имам само речи хвале, он је живео скромно, без луксузних аутомобила, путовао је аутобусом или возом и чинио многа добра дела и ја милим да је заслужио да постане светац. Лидија Миленковић, Никола Поповић and Ignjatije је реаговао/ла на ово 3 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Србадија Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Ne znam odgovor na pitanje,ali postavljam jos jedno da li iko moze da se moli na nacin kao sto se svi mi molimo za upokojene da ih Gospod pomiluje i da im daruje po milosti njegovoj rajsko naselje? ili cemo se pre moliti njemu da nam bude zastupnik pred Hristom? Mislim da odgovor na ovo pitanje daje odgovor i na ono koje je smisao tema. Mislim da ce biti kanonizovan i nadam se da ce biti,jer ko ako ne on? Jako mi je zao sto nisam bio u zivotu dok su ovim predelima hodili sv.vladika Nikolaj i sv.Ava Justin (malko mi blizi srcu),a opet super je sto sam bio svestan onda kad je to cinio patrijarh Pavle. Mislim da osim nekog "kulta" u narodu i odredjenim eparhijama,postoji neka potreba i za pojavom cuda koja se vezuju za nekoga koga treba kanonizovati,zar ne? I da zalosno je sto skoro sve vladike su zivele i upravljale eparhijama dok im je on bio patrijarh,a opet nema nikoga (ili ga ja bar ne vidim) ko ide tim putem kojim je isao Paja i po skromnosti i po svemu,cak naprotiv,to je malo tuzno. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 24, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 ili cemo se pre moliti njemu da nam bude zastupnik pred Hristom? Narod mu vec poje duhovne pjesme koje su u stvari i molitve, to se poje u crkvama za vrijeme liturgije, onda kad idu i druge duhovne pjesme. Ako ko moze da bude zastupnik i da ima slobodu pred Gospodom da se moli za druge, onda to moze on. Mislim da je sv.Ksenija Peterburska tek u XX vijeku kanonizovana zvanicno, a ruski je narod slavio kao svetiteljku i molio joj se fakticki od njene smrti. "Da budemo ljudi Bozji, izabrani, sveti oce Pavle, ti pred Hrista stani" Demetra and Ненад Р. је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 mislim da ovo pitanje trenutno nije bitno za SPC Лазар Нешић and Anette је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ово име није заузето Написано Јул 25, 2014 Пријави Подели Написано Јул 25, 2014 Ма ко каже да је битно тренутно. Разговарамо. То што питам када ће бити, односи се на то колико времена треба да прође. Него, ја одговор на питања не добих, сем да култ у народу постоји. Шта још треба да се испуни, зна ли ико? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ово име није заузето Написано Јул 25, 2014 Пријави Подели Написано Јул 25, 2014 da li iko moze da se moli na nacin kao sto se svi mi molimo za upokojene da ih Gospod pomiluje i da im daruje po milosti njegovoj rajsko naselje? ili cemo se pre moliti njemu da nam bude zastupnik pred Hristom? И мене ово занима. Стварно, дај неки теолози да нам бану на тему, или било ко, ко може да нам да прецизне одговоре. Да не лутамо овде. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 25, 2014 Пријави Подели Написано Јул 25, 2014 Ako se duhovnici za života molitveno zauzimaju za svoju decu ne vidim razlog zašto se ne bismo molili patrijarhu koji je blaženopočivši Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука