Zayron Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Zar ova ili slicna tema vec ne postoje? Pa možda postoji, čini mi se da je dosta tema o ateizmu ali je onda opet svaka iz nekog drugog ugla, obradjuje neko odredjeno i drugačije pitanje. Ova je o tome šta oni rade konkretrno na tom forumu ili šta očekuju od njega a ne uopšteno o ateizmu kao svjetonazoru i sl. koliko sam ja shvatio. Ne znam da li je prije to pitanje bilo tretiranoi jer teme posvećene ateizmu čitam samo kad stignem i vrlo neredovno i nasumično, ne pratim ih uopšte nešto redovno, više random i slučajno. Pa tako ne mogu ni znat kakvih tamo tema ima i nema. To bi trebali znat ti kojima je to jedna od glavnih tema, moja specijalnost je ekumenizam, slavistika, etnografija, folklor, muzika i sl. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Не мрзим атеисте и сматрам да је овај форум богатији и када њих има .Приметио сам да су махом надмени и вербално агресивни што се мени лично не допада , али они имају права на то . Већ су неки атеисти приметили да држим "висок гард " када мењам мишљења са њима , али то ми и помаже јер у настојању да дам што јачи одговор и да дам свој више него скроман допринос вери ја све више учвршћујем у вери . Натан је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 sHa_sarcasticlol Фидер, Натан, Manolis and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Шта фали атеистима на форуму? Зар није боље да је форум шаренолик, да има и православаца, и католика, и муслимана, и атеиста, и националиста, и либерала, него да буду стриктно само православци? Прво, не би било занимљиво, о чему бисмо причали, како смо се провели на литургији и крај а друго, не треба ли такво стање да осликава Цркву? Знао сам чути оптужбе од атеиста да верници и хришћанство дискриминишу, а ово што си ти написао управо иде у прилог таквој тврдњи. Уместо да Црква буде отворена за све и да не гледа ко је ко, ми ћемо да затворимо врата. И како после не би људи говорили те овакви сте те онакви сте. Нема потребе да их буде блам, као што нема потребе да их буде блам ни у самој цркви ако наврате. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Не мрзим атеисте и сматрам да је овај форум богатији и када њих има .Приметио сам да су махом надмени и вербално агресивни што се мени лично не допада , али они имају права на то . Већ су неки атеисти приметили да држим "висок гард " када мењам мишљења са њима , али то ми и помаже јер у настојању да дам што јачи одговор и да дам свој више него скроман допринос вери ја све више учвршћујем у вери . Imas i nadmene vernike. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 И са тим се слажем , али у мањем проценту него код вас атеиста. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Imas i nadmene vernike. Али надувене само атеисте. :bleh: зеленизуб and zuti car је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 И са тим се слажем , али у мањем проценту него код вас атеиста. На првославном форуму чешће можеш да налетиш на "надменог" атеисту, исто као што пеђи на форум чешће ома ситуције са "надменим" верницима. Например на форуму атеисти Србије, доста верника западне у тешке дебате са атеистима, и атеисти биасом примећују смо њихове мане(а ређе мане својих колега атеиста). Исто се дешав на верничком форуму. cloudking and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Личније Бинго. Ово.Предговор одговору који је дао cloudking. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Ignjatije, Натан, Deki992 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Meni su ateisti bas kul,nek su nam zivi i zdravi i aktivni na forumu Данче*, Ignjatije and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Откуд вам идеја да Манолису сметају атеисти...то што их је нешто приупитао сасвим је на месту и заиста је занимљиво знати, зашто су неки присутни већ годинама... Друга ствар,колико год ви желели да од овог форума направите место необавезног дружења,разоноде,пријатељства ,што само по себи није ништа лоше,напротив ,ово је ипак пре свега православни форум и то треба да буде и остане лајт-мотив и његова главна одлика!!! Бре нешто гледам,како је кренуло и како се одвија стање на форуму,верујућих а поготово оних литургијских је све мање... Ђуро Станивук, Џуманџи, Милан Ракић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Бре нешто гледам,како је кренуло и како се одвија стање на форуму,верујућих а поготово оних литургијских је све мање... I umesto da vam ovo bude alarmantno kao najveci problem vi gubite vreme razglabajuci o tome zasto smo nas troje na forumu :-D Милан Ракић and Плутон је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 одговор Манолису: ту сам јер сам радознала. у почетку сам завирила да видим да ли могу да нађем теме које су ме у то доба интересовале (прав.хришћанско тумачење "спасења" и сл.), а затим сам открила да на форуму има и других добрих тема или једноставно шала и зезања. Имам један занимњив утисак: овде на форуму постоје људи чије је мишљење дијаметрално супротно од мог, често ми иду на нерве својом глупошћу и ограниченошћу. Ипак, имам утисак да они могу бити управо људи с којима се ја дружим у приватном животу (и мнооого их ценим!) ... али у приватном необавезном дружењу не долази до дискусија сличних овим на форуму. Закључак: битно је да се поштујемо и волимо, упркос дијаметрално супротним погледима на веру и религију. Друга страна медаље: не треба игнорисати/прећуткивати екстремизам, шарлатане и манипулаторе. GeniusAtWork, Данче*, Paradoksologija and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Problem je u sledecem. Svako normalan shvata da te nikakva pripadnost nicemu ne odredjuje kao coveka tj. dal si dobar ili los covek ne zavisi od verske pripadnosti. zapravo, može doprineti i na bolje, ali, na žalost, i na gore Medjutim ti losi primeri vrlo cesto nailaze na pozitivne reakcije verujucih pa dolazis do apsurdne situacije da niko od verujucih nema ni najmanju nameru da te lose pojedince osudi a neretko ih se pominje u superlativu. Na kraju ti skontas da negativni primeri preobladjuju zajedno sa vernicima koji su to samo deklarativno a ona kolicina vernika koja sebe vidi kao "normalne" ne prihvata svoju manjinu vec svoje ponasanje u veri pripisuje svim pripadnicima svoje religije po kljucu "cim je pravoslavac taj je mnogo super"... Ima i toga, da. Ali u kojoj meri i koliko utiče na opštu sliku to stvarno ne znam. -- Ja sam više ciljao na strah od nerazumnog ponašanja. Ljudi su kroz istoriju pravili gluposti, a skrivali se iza plašta hrišćanstva. A taj plašt je bio tu samo da bi u percepciji društva ublažili svoja nedela ili izbegli kaznu. To je neki moj rezon. Problem je kada se vera shvati egoistično i počne koristiti kao izgovor za egoizam. Ili druga stvar: ateistima je npr. neverovatno da neko u 21. veku ima takva i takva verovanja. Ali isto važi i za verujuće - jedne vere u odnosu na drugu! ,,Kako vi verujete u to i to, to nema smisla, to je besmisleno, vi ste ovakvi, onakvi, naša vera je prava" itd. Od toga nema ništa. Najbolje što možemo da uradimo jeste da normalno pričamo i razgovaramo o tome šta ima smisla, a šta ne. Kad se gleda spolja to deluje kao brod koji je busan i tone ogromnom brzinom a putnici igraju na palubi i pevaju a kad im kazes da im brod tone oni te izvredjaju i napljuju jer njihova religija zabranjuje da brodovi tonu... haha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука