Дијана. Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Ja sam tipični knjiški moljac i od malih nogu sam gutala knjige čemu je moja majka povlađivala i kupovala mi kupovala knjige, što nije bilo uvijek ni dobro, puno toga se prevaziđe i samo bih mogla da ih dijelim (kao što sam i podijelila vjerovatno kubik dječijih knjiga), i još kad me interesovao hinduizam i budizam meni stara kupi komplet dal to bješe Bhavad-Gite i tako. Međutim kupila mi je i velik broj klasika pa sam ja većinom lektiru imala u kući, i Dostojevskog mog ljubavi iz mladosti rane, kome se stalno vraćam i s vremena na vrijeme čitam ponovo neke dijelove, i Hesea, Tolstoja. Imam i solidnu stručnu biblioteku. E sad zadnjih 10 godina sam uglavnom čitala stručnu literaturu, tu i tamo poeziju i vrlo malo književnosti, ali moram da priznam da dosta čitam na internetu. Uf što su mi knjiga raznijeli, čak mi i jedna knjiga iz kompleta Dost.fali :/ Moja ćerka voli knjige i mene ta ljubav puno kosta, ona ce doci sa blazenim osmijehom, i ja moram da pljunem lovu, cak i da kupi nesto sto ja vec imam, jer ona zaboga mora da ima 'svoju', i za faks, to sve mora da se ima, i prije kad je interesovala ona mladalačka beletristika ja sam sve to uglavnom bezvrijedno morala da kupim, jer ona ne ljubi biblioteku, a ja sam opet neposesivna, bitno je da pročitam, ne moram da je imam, osim moje duhovne literature, mog Dostojevskog, poezije, što je ona i preuzela, i stručne literature koju takođe dijelim pa ko bude pošten vrati, ko ne, ... A moja mala je tvrda na knjizi samo silna protekcija preko mene da neko dobije knjigu od nje na čitanje i bolje bi mu bilo i da je što prije vrati!! I još uvijek piše prepisuje i piskara po sveskama, a ja se više bavim copy-paste-om i pravim virtuelne riznice. Nemam ništa protiv virtuelnog čitanja, divno je što su nam bezbrojne biblioteke na raspolaganu, bolje ikakvo nego nikakvo čitanje, jer dok ja dođem do knjige, bolje da je pročitam ikako, mada volim i ja naravno miris knjige. JESSY, RYLAH, Kaludjerovic Sreten and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Србадија Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Obozavam knjige i obozavam da citam,ali imam mali problem ne mogu se naterati da pocnem,ali zato kad pocnem procitam knjigu od 300 strana za jedan dan i to iz jednog cuga uglavnom. A ne mogu se naterati jer uvek imam nesto "pametnije" da uradim,pa kasnije cu pa...a u glavi uvek zamisljam idealnu situaciju priguseno svetlo pred spavanje i citanje. Biblioteka mi je poprilicno velika,imam sigurno preko 300,400 knjiga i da miris nove knjige je zaista nesto nevidjeno. I stalno kupujem knjige,stalno...knjizare,kupindo,internet stalno narucujem,kontam da ovi iz post expressa mogu samo od mene fino ziveti. Sve u svemu kuci najvise imam knjiga pravoslavne tematike i klasike i mozda lupetam ali poprilicno sam siguran da sto se ovog prvog tice retko ko se moze podiciti tim brojem knjiga i da ih u tom broju nema u mnogim crkvenim knjizarama ili parohijskim i crkvenim bibliotekama. Sve u svemu sto se mene tice knjiga je strast,sa nazalost velikom napomenom da se tom strascu ne bavim onoliko koliko bi trebao (ako izuzmemo kupovine) JESSY је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 24, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Voleo bih da čitam Dostojevskog, Džojsa ili Igoa. eto...super....citaj..... :oke: pravac u knjizaru i uzivancija..... :Viannen_loungelizard: Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 30, 2014 Пријави Подели Написано Јул 30, 2014 Franz Kafka, u pismu prijatelju Oskaru Pollaku 1904. godine Sve u svemu, mislim da moramo čitati samo one knjige koje nas grizu i ubadaju. Ako nas knjiga koju čitamo ne potrese poput udarca u glavu, zašto se uopšte mučiti pročitati je? Da bi nas učinila srećnima, kao što ti kažeš? Dobri Bože, bili bismo isto tako srećni kad uopšte ne bismo imali knjiga; knjige koje nas čine srećnima mogli bismo, vrlo lako, i sami napisati. Nama trebaju knjige koje nas pogađaju poput najbolnije nesreće, poput smrti nekoga koga volimo više nego što volimo sami sebe, koje čine da se osećamo kao da su nas prognali u šumu, daleko od bilo kakve ljudske prisutnosti, poput samoubistva. Knjiga mora biti sekira za zamrznuto more u nama. U to čvrsto verujem. Rafa and JESSY је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 30, 2014 Пријави Подели Написано Јул 30, 2014 Drug clan oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јул 30, 2014 Пријави Подели Написано Јул 30, 2014 Ja sam tipični knjiški moljac i od malih nogu sam gutala knjige Uh....sve suprotno, nista zivo nisam citao do odredjenog doba. Uopste me nije privlacilo, i sada retko citam, mozda ni jednu knjigu godisnje u proseku... blamNe vuce me uopste. Jedino me vukao Dostojevski, i jos par njih. Amaniti...Andrić ponekad.... "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 30, 2014 Пријави Подели Написано Јул 30, 2014 Jedino me vukao Dostojevski, i jos par njih. ..Andrić ponekad.... Ono sto valja, brale. Kvantitet ili kvalitet, pitanje je sad? ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јул 30, 2014 Пријави Подели Написано Јул 30, 2014 Ono sto valja, brale. Kvantitet ili kvalitet, pitanje je sad? kvantitet prelazi u kvalitet Hvala Di. Razumem sta hoces da kazes, ali kultura citanja je bitna. Moj mozak je slabe kondicije ocigledno, prosto mi je sa mnogim knjigama napor da izguram. Citao sam T.MAna, Carobni breg, samo prvi tom, drugi sam zapoceo ali sanse nije bilo da ga nastavim....prosto,.... Млађони је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 30, 2014 Пријави Подели Написано Јул 30, 2014 Pa dobro, to moze da bude i stvar temperamenta, i ono ekstravert-introvert. Ekstravert saznaje posmatrajuci i komunicirajuci, i ucestvujuci u vanjskom svijetu. Introvert uranja u svoj unutarnji svijet. Ja sam introvert skroz-naskroz. Svoj mali svet...kineski zid i da, ti si umjetnicka dusa, muzika, iracionalno; rijeci su ipak racionalne. Mi npr. ne razumijemo toliko i ne dozivljavamo bogatstvo muzike, kao ti, pretpostavljam. JESSY and Драшко је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Јул 30, 2014 Пријави Подели Написано Јул 30, 2014 @ Дијана Које су вам омиљене књиге? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 30, 2014 Пријави Подели Написано Јул 30, 2014 DOSTOJEVSKI!!! Sekspir, Hese, Andric, Selimovic, Tolstoj, Balzak, Kafka, Gete, Niceov Zaratustra, Mali princ, (uglavnom lektira ), pjesnici Dzubran, Tagore, Miljkovic, Jesenjin, Puskin, Neruda, Prever, Crnjanski, Rakic, Kostic, Antic, Ducic, Santic, Popa,Nastasijevic, i drugi... ako pitas za knjige, tj.naslove: Karamazovi, Idiot, Zlocin i kazna, Zli dusi, Vaskrsenje, Demijan, Sidart,a Stepski vuk, Tvrdjava, Dervis i smrt, Ex Ponto, Na Drini cuprija, Gospodjica, Vaskrsenje, Karenjina, Proces, Faust, Hamlet, Romeo i Julija, Otelo,Zaratustra, Mali princ, Krik i bijes ... Жика, JESSY, Драшко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јул 30, 2014 Пријави Подели Написано Јул 30, 2014 Verica Radusinovic, Jasmina Ana, Anabella Bassallo.....Čehov Srdjan Kotur and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 30, 2014 Пријави Подели Написано Јул 30, 2014 Verica Radusinovic, Jasmina Ana, Anabella Bassallo.....Čehov Ко је тај Чеов, међу овим величинама... `ел то онај што је писао о вишњама? JESSY, Имена Ми Мога Јована and Драшко је реаговао/ла на ово 3 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јул 30, 2014 Пријави Подели Написано Јул 30, 2014 Ко је тај Чеов, међу овим величинама... `ел то онај што је писао о вишњама? Пок. Бата Стојковић је наводно у представи на коју мислиш рекао " ....онда у овом вишњику неће више бити ни једне трешње!!!" Милан Ракић, Kaludjerovic Sreten and Имена Ми Мога Јована је реаговао/ла на ово 3 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 30, 2014 Пријави Подели Написано Јул 30, 2014 kvantitet prelazi u kvalitet Hvala Di. Razumem sta hoces da kazes, ali kultura citanja je bitna. Moj mozak je slabe kondicije ocigledno, prosto mi je sa mnogim knjigama napor da izguram. Citao sam T.MAna, Carobni breg, samo prvi tom, drugi sam zapoceo ali sanse nije bilo da ga nastavim....prosto,.... Све је то само вежба. Драшко and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука