GeniusAtWork Написано Јул 20, 2014 Пријави Подели Написано Јул 20, 2014 Meksički magnat u sektoru telekomunikacija i drugi najbogatiji čovek na svetu Karlos Slim predložio je radikalnu promenu u načinu rada, prema kojoj bi ljudi radili samo tri dana u nedelji. Karlos Slim - Radeći tri dana nedeljno, imali bismo više vremena za opuštanje i za kvalitetniji život. Četiri slobodna dana nedeljno bi značilo osmišljavanje novih aktivnosti za razonodu i trošenje vremena - rekao je Slim na poslovnoj konferenciji u Paragvaju, a preneo časopis Tajm. Taj predlog ima i jednu začkoljicu: ako bi radna nedelja trajala kraće, kasnije bismo odlazili u penziju, pa bi se, umesto sa 50 ili 60 godina, penzionisali tek sa 70 ili 75 godina, rekao je 74-godišnji milijarder i filantrop. Slim je izvršni direktor telekomunikacione kompanije “Telmeks”, koja je nedavno uvela ugovor o radu prema kojem bi radnici koji počnu da rade pre 20. godine odlazili u penziju pre nego što napune 50, sa opcijom da nastave da rade i posle toga uz punu platu i radnu nedelju od četiri dana. Bogatstvo Karlosa Slima se, prema časopisu “Forbs”, procenjuje na više od 80 milijardi dolara. blic Данче*, DYNABLASTER and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 3 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јул 20, 2014 Пријави Подели Написано Јул 20, 2014 @@GeniusAtWork, Ја сам ЗА !!! :good2: Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јул 20, 2014 Пријави Подели Написано Јул 20, 2014 Ја сам за :good2: :good2: :good2: Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јул 20, 2014 Пријави Подели Написано Јул 20, 2014 Ја сам против... Још увек размишљам зашто, ал' ето... "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Јул 20, 2014 Пријави Подели Написано Јул 20, 2014 Koliko bi bilo radno vreme? :.mislise. "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rašo Написано Јул 20, 2014 Пријави Подели Написано Јул 20, 2014 Па кад се све сабере, ту смо негдје. Ко ради настоји да што више зипује радно време, а колико има на нашем простору незапослених (живе од родитељске пензије и питају се од чега ће да живе њихова дјеца кад немају дана радног стажа, значи ни изгледа за пензију).... Е мој мексиканац, немаш ти појма о радним данима! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 20, 2014 Пријави Подели Написано Јул 20, 2014 Па и сад свако може да ради колико `оће. Ко ти брани да радиш три дана и одмараш четири? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 20, 2014 Пријави Подели Написано Јул 20, 2014 Ja ovo vec odavno radim, ustvari prefleko sam Karlosa dobrano, jes da nisam magnat al nista mi ne fali... ljubav i tako ne moze da se kupi za pare Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Јул 20, 2014 Пријави Подели Написано Јул 20, 2014 Najbolje bi bilo da to bude neki minimum (3 dana), a da postoji fiksni broj radnih sati koje svaki zaposleni treba da ispuni u toku nedelje. Verovatno bi to trebalo unapred da se organizuje, a moguće bi bilo samo u nekim preduzećima i firmama... Čisto razmišljam naglas... Лидија Миленковић and Џуманџи је реаговао/ла на ово 2 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јул 20, 2014 Пријави Подели Написано Јул 20, 2014 Ко ти брани да радиш три дана и одмараш четири? Приватник код кога радиш (непријављен) сваког дана по 10 сати. Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јул 20, 2014 Пријави Подели Написано Јул 20, 2014 Hm ma vidi ti ovog zlog kapitaliste sto se izdvaja od ustaljenog kapitalistickog kodeksa radi 24 od 25 sati dnevno. Kakve droge je uzimao? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 20, 2014 Пријави Подели Написано Јул 20, 2014 Приватник код кога радиш (непријављен) сваког дана по 10 сати. Он те не присиљава да радиш толико, можеш да даш отказ кад год желиш. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јул 20, 2014 Пријави Подели Написано Јул 20, 2014 Па, знам да ме не присиљава он, отуд и онакав ( ) смешко. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јул 20, 2014 Пријави Подели Написано Јул 20, 2014 Он те не присиљава да радиш толико, можеш да даш отказ кад год желиш. Da li ti mozes, ako radis kao privatnik, da radis 3 dana a 4 da plandujes? Sta kad rokovi pritisnu, klijent zove? Ovo je utopija da mozes raditi 3 dana a 4 odmarati. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 20, 2014 Пријави Подели Написано Јул 20, 2014 Da li ti mozes, ako radis kao privatnik, da radis 3 dana a 4 da plandujes? Sta kad rokovi pritisnu, klijent zove? Ovo je utopija da mozes raditi 3 dana a 4 odmarati. Само кажем да нико никога не присиљава. Људи раде колико желе и имају могућности. Ако желиш да радиш само три дана у седмици, слободан си да себи направиш такав посао. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука