Jump to content

Психолози критикују папу због егзорцизма

Препоручена порука

• Одговори 276
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ako neko traži dokaz,onda lepo put Sopoćana i da čuje iz prve ruke devojku koju je zaposeo demon i kojoj su monasi pomogli da nadje mir. Reč je o romskoj porodici muslimanske veroispovesti,koja je posle kompletno prešla u Pravoslavnu veru i redovni su na svakoj Liturgiji. Ako još neko traži dokaz i nama ne veruje lićno tju ga za ufce odvesti tamo :))

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Све су то знали, видели и осетили и његови савременици који су имали ту привилегију да све то гледају и увере се физичким очима и...на крају га распеше...чудо или натприродна појава н мора порадити веру у човеку

Да, а и чини ми се када гледам неке људе да не би поверовали па шта год у животу да им се деси... Али то је већ, по мом мишљењу, нека незрела и уплашена затвореност за све што излази из оквира онога што смо одлучили да прихватимо... Интересантно је да многи такви људи, који су сами апсолутно неспремни да промене своју позицију, оптужују друге за неку наводу затуцаност... Ипак се надам да је таквих мањина, али можда и није, многи нису прихватили Христу... Не могу ни да замислим колика је то количина непоштења према самом себи и колико су ти људи били очајни у проналажењу других опција, када су и поред свега што су видели успели да не поверују у Христа...

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Један од најглупљих атеистичких митова који редовно чујем - као, 21. је век, наука је напредовала: Дакле, ми смо много паметнији од људи пре 100, 200 или 1000 година. Знамо све тајне овога света. 

А баш чудно да се у 21. веку и даље воде ратови с обзиром да религија више није толико битна ко пре 100, 200 или 1000 година, чак шта више ратови се дешавају између скоро потпуно атеизованих групација , на пример у Украјини.

А та вера у прогрес тјах о тој јереси је тек излишно диванити.

То је нека врста продуженог дарвинизма али у философској области, мада се манифестује типично верски јер који су докази да је прогрес загарантован будућношћу, шта ако је будућност регресивна уместо прогресивна?

Шта ако одједном људи почну да испољавају најниже животињске особености као што су рецимо педофилија, ханибализам, агресивна посесивност, и уопште се повећа агресивност, дође до пада културе, изгубе се моралне вредности...

Упс хеботе па то се све већ десило!

Подели на овим сајтовима

Да, а и чини ми се када гледам неке људе да не би поверовали па шта год у животу да им се деси... Али то је већ, по мом мишљењу, нека незрела и уплашена затвореност за све што излази из оквира онога што смо одлучили да прихватимо... Интересантно је да многи такви људи, који су сами апсолутно неспремни да промене своју позицију, оптужују друге за неку наводу затуцаност...

Слажем се ,брате.

Ипак се надам да је таквих мањина, али можда и није, многи нису прихватили Христу...

Много је позваних али мало оних који желе да буду изабрани...то нисам ја рекао већ сам Господ, као што и сам знаш.

Не могу ни да замислим колика је то количина непоштења према самом себи и колико су ти људи били очајни у проналажењу других опција, када су и поред свега што су видели успели да не поверују у Христа...

Тако бива када човек жели да Бога прилагоди својим жељама. 

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Нисам ја ништа ни укључио ни искључио. Знам само да сам тад човека први пут у животу видео и да му је демон дошапнуо да сам ја "самозвани умишљени мисионар" овај човек сам од себе ово није могао знати.

Željko je u pravu. Razumijem odlično na šta misli a često kad čitam njegove komentare mislim na to da imamo valjda dosta sličnu duhovnu cestu za sobom ili nekakvu dosta sličnu "obuku", životnu školu koju smo prošli. Razumijem mu iz duše. Sotona to radi tako što pojedine ljude obdaruje tu i tamo nekakvim tobože "darovima" za koje nepripremljen čovjek koji ne umije raspoznavat duhove može pomislit da su od Boga. Medjutim oni od Boga nisu a ne budu, samo tako izgledaju, na prvi pogled, s vana kao dobri i poželjni, isto kao ta poznata jabuka sa drveta spoznanja dobra i zla o kojoj zmija reče: Bog ne řeli da ju okusite, ako to učinite bićete kao On. Najčešće su to darovi oko kojih se nismo uopšte mnogo trudili, oznojili podvizima, postom, molitvom, svetim životom itd. ili su nesrazmjerno veliki našoj duhovnoj ili nekoj drugoj faktičkoj izgradjenosti pa ako treba i sportskoj. Dolaze iz "niotkuda", kao što taj sportista odlično to Željku opisa kako je dobio nadljudsku snagu ili vještinu ili bilo šta drugo. Čovjek koji se u takve stvari zaplete može jednog dana postat posjednut ili opsjednut. Zato što nema dovoljno dubok duhovni nadgled, danas se tome kaže nije dovoljno sebekritičan ili samokritičan, misli si da mu s pravom pripada ono što ne pripada, vidi se u nečem što nije zaslužio. Željko spomenu i 7 smrtnih grijeha a jedan od tih je oholost, ustvari je to glavni Judin grijeh koji ga je priveo i k vješanju. Učiniti neke stvari kao Bog ili bolje nego Bog. Juda si je takodjer mislio da čini ono što je po jevrejski narod najbolje u tom momentu: Videći to, učenici počnu negodovati: 8. Čemu takva rastrošnost!  9 Mogla se ta pomast skupo prodati, a novac dati siromasima.'. itd. Tako se sablazniše učenici nad tim kako se "razbacuje" dragocjenim mirom. Šta Isus na to? 10. Isus to opazi pa im reče: 'Zašto joj dodijavate? Učinila mi je dobro djelo!  11 Uvijek će biti siromaha da im pomažete, a ja neću uvijek biti s vama.  12 Izlila je tu pomast na mene da pripravi moje tijelo za ukop.  13 Zaista vam kažem, gdje god se diljem svijeta bude propovijedala Radosna vijest, spominjat će se i ovo njezino djelo, njoj na uspomenu. Jeste li primjetili da je to ustvari bio neposredni povod onome što će se desit dalje? Šta slijedi za tim? ODMAH ZA TIM?! Slijedi ovo: Juda pristaje izdati Isusa (naslov poglavlja)  14 Tada Juda Iškariotski, jedan od dvanaestorice apostola, ode svećeničkim poglavarima  15 te ih upita: 'Koliko ćete mi platiti da vam izdam Isusa?' Oni mu obećaju trideset srebrnjaka.  16 Od tada Juda počne tražiti prigodu da ga izda. Juda je bio taj koji je upravo tada "spoznao" da Isusu nebiude taj pravi Mesija kojeg čekaju, jedini on je ostao pri tom da nešto nije bilo u redu s tim što se desilo i s tim kako je to Isus obrazložio. Naravno, jer je mislio da to vidi i zna bolje od svih tih koji su se tim Isusovom riječima dali, prepustili"uglagolit". Bio je uvjeren da toi zna bolje i od samog Boga. Šta slijedi dalje? Slijedi ovo: Posljednja večera  17 Prvoga dana Blagdana beskvasnog kruha učenici upitaju Isusa: 'Gdje hoćeš da ti pripravimo pashalnu večeru?'  18 'Idite u grad tom i tom čovjeku  19 Učenici učine kako ih je Isus uputio te ondje priprave večeru.  20 Uvečer je Isus bio za stolom s Dvanaestoricom.  21 Dok su blagovali, on reče: 'Zaista vam kažem, jedan od vas će me izdati.'  22 Oni se silno ražaloste pa ga jedan za drugim počnu pitati: 'Nisam valjda ja taj, Gospodine?'  23 On odgovori: 'Izdat će me onaj koji sa mnom umače kruh u istu zdjelu!  24 Jer ja, Sin Čovječji, moram umrijeti kao što piše u Svetome pismu. Ali teško onome koji izda Sina Čovječjega! Bilo bi mu bolje da se nije ni rodio!'  25 I izdajnik Juda ga upita: 'Učitelju, da nisam ja taj?'A Isus mu reče: 'Sam si kazao.' Šta je to Isus znao što ostali nisu još znali. Upravo to da su svi ostali na kraju ipak ostali uvjereni snagom njegovih argumenata, samo jedan ne, a taj jedan bio je Juda Iskariotski. To bi bila ukratko ta priča o tom kako se postaje posjednut ili opsjednut. A zabilježena je u Jevandjelju. Zato ako ustanovite da ste dobili nekakve neočekivane darove ili prednosti u bilo kojem smislu, duhovnom, fizičkom, paranormormalnom oko kojih se uopšte nikad niste trudili pripazite na to i temeljito se propitajte sa svih strana. Može to bit upravo to. Nisu to talenti, ne mješajte to s tim, talenti su samo dobre predispozicije k nečemu, polufabrikati. A ovo su gotove stvari, najednom ste u stanju bit prozorljivi i prorokovat, znat ono što drugi ne znaju, pobjedjivat kao sportista, sticat materijalna imanja, napredovat u karijeri kao umjetnik, preduzetnik, stekli ste neko imanje, novce, milione bez truda i napora itd. Pozor na to! Naravno to je samo jedan od načina i puteva, postoje i drugi ali svi se svode na to isto: Biti kao Bog ili bolji nego On.

http://www.biblica.com/en-us/bible/online-bible/cro/evandelje-po-mateju/26/snc/

Подели на овим сајтовима

Osim toga, zasto demoni napadaju samo verujuce? Neverujuci mogu da se forsiraju koliko hoce ili da insistiraju na nekom od 7 smrtnih grehova i nikad im se ne desi da ih opsednu demoni, da s njima razgovaraju, nagovaraju i sl...

Iz tog vrlo jednostavnog a docijela razumnog, racionalnog razloga demoni napadaju samo vjerujuće a ne nevjerujuće jer su ti već njegovi i već igraju za njegov tim, obučeni u njegove dresove. Neće valjda napadati svoje podanike i suigrače kojim je on kapiten, vrana vrani oči ne kopa, nikada. Ili što Česi kažu: " Vrana si ki vrani sjeda a sličan si istog gleda (traži)." Bilo bi to suvišno a nepotrebno razbacivanje dragocjenom energijom i vremenom koje se da upotrebit konstruktivnije: napadanjem tih koji još nisu njegovi. Čisti kalkul (računica). Koji bi to normalan nosio drva do šume?

Vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá.

http://cs.wiktionary.org/wiki/Vr%C3%A1na_k_vr%C3%A1n%C4%9B_sed%C3%A1,_rovn%C3%BD_rovn%C3%A9ho_si_hled%C3%A1.

Подели на овим сајтовима

Да, а и чини ми се када гледам неке људе да не би поверовали па шта год у животу да им се деси...

Ja sam primetio da postoje ljudi koji ce pored 100 dokaza za veru i dalje traziti makar jedan,kojim ce ubediti sebe da ne treba da veruju.
Kada govorimo o deklarisanim ateistima,njima nije lako da postanu vernici.Cak i da sve pred njima govori da nisu u pravu,oni moraju proci najtezi deo-da pobede sebe samim tim priznanjem.
To je onaj ponos i ego koji davi sve ljude,cak i napredne Hriscane,tako da ja verujem da ima nade za svakog coveka. :) 

Подели на овим сајтовима

Iz tog vrlo jednostavnog a docijela razumnog, racionalnog razloga demoni napadaju samo vjerujuće a ne nevjerujuće jer su ti već njegovi i već igraju za njegov tim, obučeni u njegove dresove. Neće valjda napadati svoje podanike i suigrače kojim je on kapiten, vrana vrani oči ne kopa, nikada. Ili što Česi kažu: " Vrana si ki vrani sjeda a sličan si istog gleda (traži)." Bilo bi to suvišno a nepotrebno razbacivanje dragocjenom energijom i vremenom koje se da upotrebit konstruktivnije: napadanjem tih koji još nisu njegovi. Čisti kalkul (računica). Koji bi to normalan nosio drva do šume?

Vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá.

http://cs.wiktionary.org/wiki/Vr%C3%A1na_k_vr%C3%A1n%C4%9B_sed%C3%A1,_rovn%C3%BD_rovn%C3%A9ho_si_hled%C3%A1.

Pa onda samo ne budes vernik i nemas opasnosti od demona. Ako je otvorenost "napadu" demona cena koju verujuci moraju da plate onda je ta cena previsoka i mnogi (kao i ja) nikad ne bi bili spremni da plate.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Пих, какав си. Није ваљда да не желиш мало узбуђења? :)

Nema nista uzbudljivo u tome da neki monasi nad tobom vrse egzorcizam :)

Jedino kolabiranje, bacanje, tresenje, povracanje u mom zivotu doci ce od raznih dozvoljenih i nedozvoljenih supstanci... TO su moji demoni, al ja sa njima bas fino koegzistiram :D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...