Flojd Написано Мај 13, 2020 Пријави Подели Написано Мај 13, 2020 On 5.9.2016. at 21:58, Дијана. рече Bratska misija na motorima V. KADIĆ | 05. septembar 2016. 10:22 | Komentara: 0 Sa krstom kao štitom i molitvama Gospodu spremaju se crnogorski i ruski motociklisti da krenu u pohod na sveta mesta Crne Gore, Srbije, Bugarske i Rusije SA krstom kao štitom i molitvama Gospodu spremaju se crnogorski i ruski motociklisti da krenu u pohod na sveta mesta Crne Gore, Srbije, Bugarske i Rusije, sa ciljem čvršćeg objedinjavanja pravoslavnog naroda na ovim prostorima. Projekat pod imenom "Sveta gora" promovisan je pred novinarima, s verom da će on dugo živeti. - U proteklih desetak godina prošli smo više od 30 maršruta po Balkanu i otkrili bogatstvo pravoslavnih svetinja na tom prostoru i naravno u Crnoj Gori - kazao je Strogoj Jevgenijev iz moto-kluba "Noćni vukovi" Federacije moto-turizma Rusije. - Naši događaji postavljaju za cilj ujedinjenje naroda pravoslavne vere u današnjem teškom vremenu, kada nevidljivi režiser pokušava da razbije naše mnogovekovno bratstvo intrigama i smetnjama, i da unese nemir u naš pravoslavni svet mržnjom. Ove motociklističke rute su otvorenog karaktera, a svi oni koji žele da budu deo ove kolone hodočasnika mogu im se pridružiti. - Upravo smo se vratili iz Bugarske i nadamo se da ćemo u oktobru ili novembru imati hodočašće u Crnoj Gori - poželeo je Jevgenijev. Predstavnik moto-kluba "Noćni vukovi" iz Crne Gore Željko Vukčević najavio je da krajem oktobra oko 40 motociklista ide na Hilandar i da će tako biti svake godine, dok je sveštenik Mitropolije crnogorsko-primorske Anđelko Boričić podsetio da među motociklistima "Noćnih vukova" ima i sveštenika! OSTAJU ZAJEDNO - LETA gospodnjeg 2015. i mi, kao najmanji od sve slovenske braće, dobili smo čast i zadovoljstvo da se na zastavi "Noćnih vukova" nađe i ime odeljenja Crna Gora. Ciljevi, vera i nada isti su nam kao i braći iz Rusije, Belorusije, Srbije, Republike Srpske, Makedonije, Bugarske. Bratstvo koje nas veže, vera i nada u Hrista Spasitelja i osećaj pripadnosti jednorodnoj i jednokrvnoj porodici čini nas ponosnim i stamenim pred iskušenjima svetskim. Kao što nisu ni naši preci, dali smo reč da ni mi nećemo izdati brata. I sećamo se reči Gospodnje: Gde su dva ili tri sabrana u ime moje, i ja sam među njima. Živimo i postojimo za to da je s nama Bog - piše na internet prezentaciji crnogorskog odeljenja moto kluba "Noćni vukovi". http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:623556-Bratska-misija-na-motorima Bajkeri su cudo. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Božena Написано Август 11, 2021 Пријави Подели Написано Август 11, 2021 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука