Драгана. Написано Јул 17, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 17, 2014 Priznajem da sam jednom precutala nesto na ispovjesti, jer me bilo sramota da kazem... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 17, 2014 Пријави Подели Написано Јул 17, 2014 Priznajem da znam lika koji na liturgiji ono kad se molimo za vladiku da ga u miru poda svim crkvama kaže - molite se Bogu da vladika što pre umre : ) Срђан Шијакињић, bgpj and Драшко је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Јул 17, 2014 Пријави Подели Написано Јул 17, 2014 Признајем да понекад сумњам да уопште постојим. Драгана. је реаговао/ла на ово 1 Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 17, 2014 Пријави Подели Написано Јул 17, 2014 Признајем да понекад сумњам да уопште постојим. Ja to pak zamisljam obrnuto: puko postojanje, ali bez stvarnog zivota (ne u banalnom hedonistickom smislu). Da li je postojanje zivljenje? I nakon smrti cemo postojati, ali da li cemo zivjeti?! Панарет, Данче* and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 3 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јул 17, 2014 Пријави Подели Написано Јул 17, 2014 Priznajem da ponekad nemam pojma o cemu pisete u pojedinim temama... Pa nemamo ni mi koji pisemo. Bitno je da se pise. DYNABLASTER, Suncokret54, Срђан Шијакињић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Јул 17, 2014 Пријави Подели Написано Јул 17, 2014 Ja to pak zamisljam obrnuto: puko postojanje, ali bez stvarnog zivota (ne u banalnom hedonistickom smislu). Da li je postojanje zivljenje? I nakon smrti cemo postojati, ali da li cemo zivjeti?! Ко зна и да ли ћемо постојати...Ја бих лако поверовао у вечни живот када бих био убеђен да је само вечно постојање изгледно. Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 17, 2014 Пријави Подели Написано Јул 17, 2014 @@Панарет, Pa sad vec (pred)okusamo postojanje bez zivljenja... Govore ti tvoja cula da postojis, tvoje misli, osjecanja, i ocaj, traganje za smislom... Ali to je samo forma bez sustine... taj kvalitet zivljenja, to je ono sto nedostaje. Mislim - dakle postojim, Volim-dakle postojim, Radujem se - dakle postojim, Osjecam ili trazim smisao - dakle postojim... A ti pokreces krupna pitanja, ali te u sustini muci ocajanje... Jer to su vec sve ljudi pametni rekli i opisali... "Ne vjerujem u Boga, znam da postoji" "Bog nije izmisljotina ljudske svesti jer slika/arhetip Boga postoji u nesvjesnom svih ljudi, svih vremena i kultura, koje je starije od svijesti" (Jung), "Vise vjerujem da postoji Bog nego da postojim ja" (vl.Nikolaj), i s druge strane - ako Boga nema, sve je dozvoljeno, i nista nema smisla, mi smo bogovi, i mozemo se odmah poubijati (Dostojevski) -realizovano objektivizirano npr. u bezboznickim sistemima gdje je ideja naoko bila o jednakosti i pravdi, i na licnom planu, uvijek svuda i bez razlike... Vidis kako se i u genijima bore ideje? Vi ste ucili u skoli, a ja sam citala ovde, da je Bog sve priveo u postojanje, i da nece nista da unisti... I naprosto nije logicno da velike velicanstvene ideje koje mi odnekud zahvatamo i kojima smo samo provodnici - pripadaju pukoj igri elektrona, hemija i struja, cvrc... A da ti kazem, ja vise intuiram i osjecam, pa tako i znam, ponesto o tom 'drugom' svijetu.. Znam ucinak molitve i pricesca... Tako da ne mogu da sumnjam do kraja i ako tako hoce moj um. Zar ne bi smrt bila olaksanje za veliki broj ljudi? Ali ne, patnja nece prestati... Valja dospjeti u svjetlost, pa vrijedi se i pomuciti... Um vara, ali je srce stvarno... U srcu je zivot... i biologija to kaze ...To sam hiljadu puta posvjedocila i u zivotu, i ovde...Nek je sami Bog na pomoci svima koji su svoju muku ovde iznijeli nama nemustima da nadjemo prave rijeci... Драгана., JESSY, DYNABLASTER and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 17, 2014 Пријави Подели Написано Јул 17, 2014 priznajem da mi se egzistencijalizam smučio a od ontologije mi se povraća... a od priče o životu duše posle smrti tela dobijam opstipaciju... od priče o besmrtnosti dobijam denaturaciju testisa - priznajem to DYNABLASTER and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 17, 2014 Пријави Подели Написано Јул 17, 2014 priznajem da sam generalno vrlo nervozan i zajeban tip DYNABLASTER and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 17, 2014 Пријави Подели Написано Јул 17, 2014 priznajem da mi se egzistencijalizam smučio a od ontologije mi se povraća... a od priče o životu duše posle smrti tela dobijam opstipaciju... od priče o besmrtnosti dobijam denaturaciju testisa - priznajem to Svaka prica je dobra ako covjeku pomaze da zivi kao covjek i bar donekle smisleno... pa i te... DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 17, 2014 Пријави Подели Написано Јул 17, 2014 egzistencijalizam ... ontologija ...priča o životu duše posle smrti tela ... priča o besmrtnosti .... Svaka prica je dobra ako covjeku pomaze da zivi kao covjek i bar donekle smisleno... pa i te... i svakom svoja prica... a ne mozemo znati tacno... a mozda cemo nekad spoznati... sad mozemo samo vjerovati... da li je istina vijekovno ucenje Crkve... da li je istinu govorio Hristos... ili se samo zavaravamo... da otupimo bol... da osmislimo besmisao...ili se samo igramo... kao djeca... mudrosti...i sustina je igra, a ne mudrost... ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јул 17, 2014 Пријави Подели Написано Јул 17, 2014 Знајући да је пут свима у болу исти, признајем да свој бол за изгубљеним ближњим не показујем, у себи проливам сузе плачући за Богом и изгубљеним рајем, споља се смешим. Дијана., Драшко, Rafa and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Јул 17, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 17, 2014 Priznajem da sam se par puta zapitala, da li sam postupila ispravno sto sam se udala, i da li je '' to to '' .. Andjelka Milenkovic and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 17, 2014 Пријави Подели Написано Јул 17, 2014 ...мислиш преварен... jok, to si ti pomislio- to ne priznajem Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 17, 2014 Пријави Подели Написано Јул 17, 2014 i svakom svoja prica... a ne mozemo znati tacno... a mozda cemo nekad spoznati... sad mozemo samo vjerovati... da li je istina vijekovno ucenje Crkve... da li je istinu govorio Hristos... ili se samo zavaravamo... da otupimo bol... da osmislimo besmisao...ili se samo igramo... kao djeca... mudrosti...i sustina je igra, a ne mudrost... priznajem da ne znam odakle iskrse Hristos usred priče o egzistencijalizmu, ontologiji itd. ničim izazvan Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука