Jump to content

Вести о упокојењу...

Оцени ову тему

Зоран

Препоручена порука

601982_541948975850028_1514769696_n.jpg

Хиландар, 21.03.2013.

У Хиландару се данас, 21. марта 2013. године, упокојио монах Павле Хиландарац.

Монах Павле (Ивановић) се родио у Београду 15. маја 1958. године. Радио је дуги низ година као глумац, прво у Шабачком, а затим у Вршачком позоришту.

Када се упознао са православном вером 1994. године, одлучује да се крсти. Само неколико месеци касније оставља свет и постаје искушеник у манастиру Светог Прохора Пчињског крај Врања. У манастир Хиландар долази крајем 2001, а монашки постриг прима на Богојављење 2004.

Добија одговорно послушање гостопримца које је веома савесно обављао. Многи ће га памтити по изузетно лепом читању Житија светих и других душекорисних књига за време празничних трпеза. Искрено је веровао у Христа Господа и са великом ревношћу му следовао. Његова блага личност и спремност да сваком госту укаже срдачну добродошлицу остаће у сећању многобројних хиландарских поклоника.

Упокојио се на дан Светог Павла Исповедника 21. марта 2013, отпостивши тримирје и причестивши се Светим Тајнама. У исти дан се, пре три године, упокојио и игуман Мојсије, његов духовник, који га је привео у монаштво.

Господ нека му душу прости и усели је у вечну радост.

http://www.hilandar.org/index.php?option=com_content&task=view&id=479&Itemid=1

AMIN.

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

image_update_3f42a6b16185eeaf_1365421949

Margaret Tačer, čuvena britanska premijerka poznata pod nazivom "Čelična lejdi" preminula je danas od moždanog udara, javlja BBC.

http://www.itv.com/news/story/2013-04-08/margaret-thatcher-dies/

http://edition.cnn.com/2013/04/08/world/europe/uk-margaret-thatcher-dead/

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Бог нека јој душу прости

Био је филм о њој недавно, имала је алцхајмера жешћег.

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Ne znam mnogo o njoj verovatno je za UK bila dobra politicarka,

ali po dosta komentara sa B92,

vidim da je vecinom uvek bila anti srpski nastrojena.

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

Ode i ona Bogu na istinu.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Ne znam mnogo o njoj verovatno je za UK bila dobra politicarka,

ali po dosta komentara sa B92,

vidim da je vecinom uvek bila anti srpski nastrojena.

Istih degenerika koji podržavaju Asada i Kim Džong-Una?

Ja ozbiljno mislim da ništa o našem društvu ne govori toliko kao komentari na sajtovima...  Dovoljno je da otvoriš Google Chrome i ako imaš 3 grama mozga, shvatićeš u čemu je ovde problem.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...