Jump to content

Твој НИК звучи познато

Оцени ову тему

Препоручена порука

@Џуманџи... Лепа тема, добра си замена за Дралета, одлични саговорници, видим да си у залету, зар не мислиш да ћеш овим темпом којим радиш интервјуе да се "испуцаш" врло брзо? :)

Ne mislim, tj. nek' ide kako ide, poenta je da se nasalimo malo, nista specijalno. 

@Manolis

dospodži Džumi

Sad me vec vredjas :P

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

• Одговори 97
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Evo tema je već bila mrtva a nisu svi dali intervju. Hvala dospodži Džumi što je ponovo oživela, samo napred!

Слажем се у потпуности са Манолисом и о динамиси интервјуа , то препустимо Џуманџи да одлучи.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Добро сад то, као тај неки "Твој НИК звучи познато" зонфић, нога личка а ципела бечка итсл. песничке слике. Ал' морам признати како су ми те надреалистичке поезије занимљиве, што би се 'но казло, питом сам и на надреализме па би све то тако могло бити обухваћено више_него_стручним термином вопи-вопс...

dodekaedar_vopi_vops.gif

... на који бих се само надовезао изворним народним изразом dron.

Што се роје мисли моје, искуство ми ћутат' вели... Уби брате отим аористом, почехувам да се мис'им и кок'о би ту сад било прикладно послужити се стручним ( души годи-џигерцу* 'лади, скр.*чигу ) термином вопи-вопс...

chupa-chups-salvador-dali.jpg

http://www.codigo.pe/publicidad/breve-historia-del-logo-de-chupa-chups/

... па пос' тачно, ил' прецизно, објашњавати те надреалистичке моменте на чпанском. Не'м ти ја времена, а и ако о'ш искрено, нисам нешта ни комуникативан нарочито.

'Начи, вопи-вопс & dron's кад сам већ у прилици да држим ватрене монологе на неодређену тему што то онда лепо не би све стилски свео у љути надреализам, питам ја вас. (?)

:1503348ufz3z4yl5d:

Подели на овим сајтовима

Aquilius Cratus  

Познати сте као припадник новотарског, удруженог илуминатско-масонског реда.  :D Шта радите у слободно време, тј. онда када не планирате опаке завере за масовно уништење?

Izuzetno sam počastvovan što ste i mene, pored mnogih predstavnika naše Koka Kola lože, izabrali za ovaj intervju. Zaista je velika čast dati intervju za list Vašeg renomea. Šta da Vam kažem, nije lak život nas Iluminata. Toliki sati rada na terenu, u loži a i na sebi su potrebni za dostizanje naših ciljeva da ostaje malo vremena za ona mala sitna zadovoljstva koja život znače. Ali ako bih baš morao da izdvojim to bi bile šetnje po prirodi, fizičke vežbe tipa trčanje i vožnja biciklom. Zatim sporadična druženja sa prijateljima uz piće ili piknik kad to dozvole atmosferske prilike.

Интересантно...  :) Важите за особу која се бескомпромисно бори против незнања, често сте безосећајни (некад чаки груби) према тврдоглавим саговорницима. Са друге стране, умете бити веома снисходљиви! Зашто кријете своју топлину, да ли иза (на први поглед) ледено хладних речи стоји меда са великим срцуленцетом (деминутив намеран)?   :1321_womens:

Ništa od toga nije moguće razumeti mimo naše velike misije. Naše odeljenje, koje je zaduženo za agitaciju i lobiranje na internetu, je poznato još i kao Cipiripi odeljenje. A to ni manje ni više nego zato jer pri sastancima u loži i važnim ceremonijama nosimo crno bele maske gde je lice podeljeno simetrično na crnu i belu polovinu. Pošto se na svaku misiju šalju po dvojica svaka polovina maske predstavlja način nastupa dotičnog iluminata. Tako ja u svom nastupu sa hladnom logikom, analitickim pristupom, ironijom, sarkazmom famoznim grubim rečima predstavljam antitezu. Dok kolega Juan kao boem, veseljak, pesnik i hronični hedonista predstavlja tezu. Cilj nam je naravno sinteza što znači istinska i prava Koka Kola u svakom frižideru. Toj sintezi niko neće izmaći. Ko se izmakne meni i mojim pričama o nauci, evoluciji, veštačkoj inteligenciji, kapitalizmu, supercivilizaciji dočeka ga Juan sa pričama o vinu, gurmanskoj hrani, pesmama Demisa Rusosa i Tome Zdravkovića i slikama lepotica iz raznih egzotičnih krajeva sveta. Na kraju gde će tako dezavuisan i probuđenih čula čovek ugasiti svoju  psihofizičku žeđ nego pijući pravu, po Darvinovom receptu sintetisanu, Koka Kolu?! Razumete sada zašto je manje bitno kakav sam ja i da je stil mog pisanje većim delom određen mojim ciljevima i zadatcima? A na pitanje da li Cipiripi ima dvostruku simboliku i da li pored dualizma boja predstavlja i to da se ispod tamne maske krije maskota Cipiripija ostaje svakome da zaključi čitajući između redova i koristeći intuiciju. hqdefault.jpg

Можда сте Ви тај који не разуме да је нама важно управо то какви сте.  :D Ипак смо ми жута штампа. :D Да ли Вам се икада десило да Вам спадну купаће гаће у јавности?  :))) Испричајте нам неки блам.  :D

Čuj spadnu, ja ih lično skinuo, nema u mene kineske elastike. Svakako ne na nudističkoj plaži, jer u čemu je fora tamo skinuti, nego baš na onoj krcatoj sablažnjivim mediokritetima koji svi udare u horsko coktanje i smejanje bez dirigenta čim ugledaju sličan prizor. Zašto sam to radio ako nisam manijak bilo koje vrste? Ne bih ja to ni lud nego kažu šefovi u loži oli ti titule i odežde i pare i uticaj? E ima da ti gazimo ego svako malo. Tako svaki adept koji misli da napreduje mora godišnje par puta svesno da se izlaže blamaži. Pošto oni uvek sve vide nema smisla bežati i varati nego prihvati to kao igru i izazov inicijacije.

Od ovih neiluminatskih blamova imam samo one klasične školske. Jednom mi zavezali pertlu za radijator pa sam krenuo sa pola noge na tablu da odgovaram, koliko me smejanje ubilo u pojam toliko je komedija ublažila kriterijum. Jednom sam pretrčao  7 kilometara do škole da na vreme donesem rad iz likovnog koji nisam ni poneo sa sobom a koji nije ni bio potreban za taj dan kako se ispostavilo. Jednom drugom prilikom kasnim ja na čas jedno 5 minuta, profa još nije upisao čas. Čita Blic i valjda se zagledao u onu golu ženu kad nije skontao da sam ja ušao i izgovorio "Izvinite što sam zakasnio gužva u saobraćaju" i on ništa nije  skontao. Ja seo, njemu dosadio Blic, upisao čas nema odsutnih, tada ih više nije bilo :D , i čas traje. Tu ne bi bilo nikakvog blama da kad minut pred kraj nije rekao da neće tražiti domaći, za koje je pravio frku i skidao ocenu na kraju, a ja lanem "a još sam i zakasnio za džabe". E tu njemu proradi dežavi ili šta i seti se valjda da sam nešto mrmljao o zakašnjenju na početku, podsvest odkud znam, i upiše me kao da sam bio odsutan. :D

A što se Iluminatskih operacija tiče  u  početku daju tako nešto za starije tinejdžere tipa skidanje gaća na plaži ili odlazak u neki drugi grad gde na ulici stojite sa natpisom "Ja verujem političarima!". Kasnije vam uvale nešto kao meni sada da treba da organizujem večeru gde će se sastati predstvnici jedne evropske NVO za ispitivanje informatičke pismenosti i studenti doktorskih studija sa Megatrenda i Singidunuma. E da mi je sad oni skidanje gaća zadatak ja bih pevao. Ali ko izdrži sve te igre taj postaje kao Sunce koje sija i coktačima i rugačima i prostodušnim veseljacima i zaslužio je zlatnu masku. Sunce.jpg

Можете ли нам набројати све оно најлепше у људима што Вас лично фасцинира, одушевљава, теши, враћа Вам наду...?

Nikad ne prestaje da me fascinira želja ili san da se doživi ili čak oživi, dakle realizuje, nešto više od sebe. Ne samo sebe samog nego nešto daleko više od opšte ljudskog i očekivanog. Zatim nada, nada je tu kontra i opšti prkos svakom zlu, nepravdi, teškoći, bolesti. Prosto je neverovatno da kad gledate nekog čoveka koji je nominalno izgubio sve i materijalno i društveno i ljubav i veru i snagu i vi kažete "to mu je kraj, jadnik". A tada vas neretko nada demantuje, osmehnuvši vam se njegovim licem i osmehom za koje ste mislili da priliči samo srećnicima koji su rešili sve svoje probleme i uživaju u azurnom plavetnilu nekog lenjog letnjeg popodneva. Ili u jednoj životnoj priči, biografija Bakministera Fulera ali i u svim životnim pričama koje su slične njegovoj. Koliki god da ste pesimista, mizantrop ili neki drugi mračnjak ovakve priče moraju da vas pokrenu jer vidite da sam život tih ljudi svedoči o trascendentnom izvorištu nade.

Никад не пишете на шашавим темама, не постављате музику коју слушате, сличице и тако то. Де нам мало дајте увида у Ваш укус.  :D

Za jedan tako renomirani tabloid slabo kopate po prošlosti. Što se muzike tiče ja sam svaštosluš, što ne znači i da sam đubrosluš pa samim tim razni grandovi i slični antikvaliteti u startu otpadaju. Ali evo ukratko šta ja to sve slušam u odgovarajućim momentima: Stvar koja ne bi trebala biti | Neprijatelj | Ponos | Ajd kući | Zvezda Još u snovima | Traženje vanzemunaca | Psalm žute groznice | Uspon blagoslovljenih | Neruda | Vodolijanje

Да ли Вас је ико икад видио:D И можете ли набројати све услове за ступање у Кола ложу?  :)

Da, vidio me. Starost između 15 i 45 godina, visok stepen erudicije, elokvencije, inteligencije i ambicioznost. To su prvi uslovi nakon toga filtriramo još ali ti uslovi nisu za javnost.

Хаха! Имате ли планова о покретању теме типа ''ахришћанологија'' у којој би разматрали колико оно за шта мислимо да је наша вера православна уствари нема везе са хришћанством?

To je veoma lepa ideja ali nazalost sprovođenje toga bi bio jalov posao. Na kraju, ako bi se isuviše forsiralo, imali bi smo veću štetu nego bilo kakvu korist.
Mnogi imaju neku fiks ideju da je Sedmim vaseljenskim saborom sve stalo, gotovo, zapečaćeno do Hristovog drugog dolaska. To se brani na jednom ideološkom nivou i to žestokim fanatizmom  i tu smislenog razgovora nema.

Има логике... Него, има ли наде?  :D Чини ми се да је Зизјулас изјавио да ће Православље опстати  у неправославним земљама... Шта мислите о овоме? А што се тиче унутрашње мисије Цркве - како поступати, како се поставити...?

Nada umire poslednja kao što rekoh a na svrha misionarenja ne bi umrla daleko pre nje ne treba koristiti nikakve kategorije tipa novotarstvo i starotarstvo kao ni praviti kultove od bilo čijeg teološkog rada. Ako hoćete da vam u startu propadne dijalog slobodno pomenite mitripolita Zizjulasa šta god da je bila suština vašeg izlaganja biće bačeno  peti plan od raznih ideologa i fanatika kojima je sve važnije od suštinski pitanja duhovnosti i vere. Nezahvalno je davati bilo kakve ocene i procene o tome šta će biti sa kojom grupom verujućih u nekom delu sveta i bar iz teološko misonarskog aspekta. A takvа pitanja prepustimo sociolozima religije. Ono na šta mi treba da se fokusiramo jeste promena shvatanja suštine same vere među verujućim. Kad većina shvati da blagodat nije u svetu i u svetim predmetima nego da blagodat treba da puste u sebe, da introspektivno spoznaju Boga, onda ćemo moći pričati o nekim velikim poduhvatima i novom velikom misionarenju među inovernima i nevernicima. Ovako kad mi pričamo samo o onome što je spolja, što je izvan nas moderan čovek misli da kod nas nema unutrašnje spoznaje i tranformacije te odlazi u Indiju gde mu odmah serviraju samo to. A mi zato vreme otvaramo i zatvramo dveri i jurimo starce sa papirićima i željama.

Шта све ''кочи'' човека? Страх, предрасуде...?

Ista stvar koja ga oslobađa i čini kreativnim, jezik.  Jezik je generator i prenosilac  velike većine apstraktnih pojmova, ideja, ubeđenja, opštih društvenih paradigmi koje nazivamo kulturamo pa kasnije i civilizacijama.  Njihove gradivne elemente čine meme, jezičke forme koje u našem umu aktiviraju neku ideju ili radnju/veštinu. Da bi uopšte postojali u čoveku one, meme, moraju da zauzmu određeni broj i vrstua sinapsi (neuronskih veza) koji kad su aktivirani čine aktivnim neku ideju ili radnju/veštinu. Tako aktivirana mema osim što tera čoveka da je misli i izvršava ona ga tera i da je prenosi na svoju okolinu naročito na svoje biološke naslednike. Dakle stolar osim što ima u svojoj glavi memu stolarstva pomoću које radi svoj zanat i zarađuje, ta ista mema ima u sebi kod/program kojim ga tera da to znanje prenese na sledeću generaciju.  To je sve super i sjajno jer je to upravo način na koji smo izašli iz pećina produžili si život za 6 decenija, otišli na Mesec, Mars, napravili računare i sekvencirali genom. Međutim ona druga strana, mračna stranа koja postoji u svemu je što u svetu ideja cveta mnoštvo cvetova i nisu svi tako lepi kao stolarstvo, kulinarstvo, hemija i slikarstvo nego ima tu raznih stvari tipa vladanje drugim ljudima, robovlasništvo i na kraju totalitarni sistemi. Tako jedna mema koja je veoma korisna nekoj pretpolitičkoj zajednici ljudi veoma lako i njihov najveći naprijatelj kada je u pitanju njihov prosperitet na duže staze. Klasičan priemr toga je mema poslušnosti poglavici i vraču, koja se istim mehanizmom kao u gorenavedenim primerima kopira na potomstvo, gde je očita prednost u tome što svi nastupaju kao jedan i jači su pred izazovima u vidu gladi, bolesti, napadu divljih zveri i suparničkih plemena. Ali je manа u tome što se time zahvata svaka glupost u koju veruju vrač i poglavica. A ima ih mnogo pošto o svetu oko sebe jako malo znaju u smislu kako se prirodni procesi odvijaјu. Tako može da se desi nešto što se desilo afričkim plemenima. Zakačili su memu koja je vukla sa sobom ubeđenje da ako neko umre njegovo ime više nikad ne sme biti izgovoreno ni u kom kotenstu. Bez obzira što je njegovo ime ujedno i naziv za neke druge pojmove, pa za sve te pojmove treba izmisliti nove reči. Recimo umre član plemena koji se zvao Lav, samim tim za onog lava u savani se mora izmisliti nova reč kako više nikad ime pokojnika ne bi bilo izgovoreno i tako njegov duh uznemiravan. Zamislite kakav cirkus to izaziva samo u jendom plemenu kad svakih nekoliko generacija imate reset naziva za sve stvari. A tek uzevši u obzir kreativnost svih drugih plemena u davanju novih naziva. Nije ni čudo što se u selima koje razdvaja svega 20 km govore totalno različiti jezici. Tamo, takvim kulturnim specifičnostima odnosno memama, nikad ne može doći do nastanka civilizacije, filozofije, prirodnih i društvenih nauka, kao ni umetnosti koja nema nikakvu selektivnu prednost, a sva vrhunska umetnost koja upućuje na trasncendetno je takva. To je razlog, pored odsustva životinja i biljaka koje moguće pripitomiti i uzgajati, zašto su izvorne afričke kulture inferiornije u odnosu na evropkse. A ne one rasističke fantazije o biološkoj i nekoj drugoj magijskoj superiornosti. Tako da jezik je mač sa dve oštrice, dobar sluga ali zao gospodar.

Код жена (и у вези њих) волим/свиђа ми се: ______________________.

Intuicija ili - kako vi žene volite da kažete - mišljenje srcem. Naprosto ta lakoća kojom vidite svet tuđim očima. Kad osećate šta neko drugi, vama drag, oseća pa makar vama bilo sve lepo a njemu grozno. To je nešto što nama ide malo teže i tu treba dosta da učimo od vas. A ne kao do sada da vas zbog talenta proglašavamo vešticama ako već moramo onda kad se svađamo oko daljinskog i destinacije za letovanje. :D

Хвала Вам на разговору и похвалама. Очекујемо да опет гостујете.  ;)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Коментариште госте и њихова писанија, слободно...  :)))

А аутора? :)))

Независни извор за ЖРУ вечерњи лист је рекао како је Драшко.Б. некадашљи уредник ТНЗП-а изјавио "Драго ми је да имам квалитетног наследника.......иако има још пуно да учи...али добро..."

:))шалим се Џу....... мала, имаш духа 0703_read

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
dosao sam da se prijavim za ludnicu, molim psihijatra da dodje da dam intervju kada ima si vremena

Samo da vas obavestim: Sledeci sagovornik naseg renomiranog lista je Mladjoni glavom, bradom i sekirom.  :)))

Ekskluzivni intervju ce uraditi moja malenkost :bendoff:  

Obecavamo vam intervju kakav skoro niste imali prilike da citate....Budite uz nas i pratite nas. 

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

Samo da vas obavestim: Sledeci sagovornik naseg renomiranog lista je Mladjoni glavom, bradom i sekirom.  :)))

Ekskluzivni intervju ce uraditi moja malenkost :bendoff:  

Obecavamo vam intervju kakav skoro niste imali prilike da citate....Budite uz nas i pratite nas. 

Sve smo čuli od njega, šta sad još taj amerofil može reći a da mi to već ne znamo?  :.mislise.  :bleh:

Подели на овим сајтовима

Како се бира саговорник? Пријави се сам, или га уредништво (по само њима знаним методама) изабере? :)

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...