Наташа81 Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 Sta cu... oduvijek je tako ОК, ја стварно нисам разумела: Теби је неко рекао да си ружна (није ваљда муж ) или ти то сама мислиш за себе? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 Ma ko da je to bitno,ja se odavno tesim onom "Svi smo mi lepi na svoj nacin". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Јул 20, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 20, 2014 ОК, ја стварно нисам разумела: Теби је неко рекао да си ружна (није ваљда муж ) или ти то сама мислиш за себе? sama Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 21, 2014 Пријави Подели Написано Јул 21, 2014 Čudila sam se, moram priznati, da si se tako mlada odlučila na brak, pa mi je sad jasnije. (U svakom slučaju to je samo za pohvalu, jer je mimo šablona i kalkulacija "prvo da odradim ovo... završim ono... malo uživam...pa ću onda ozbiljnost, brak, obaveze...). Kalkulacije i "uživanje", to nije život. Život je upravo to kad imaš hrabrosti da živiš uprkos onome što te lomilo, ne i slomilo, da voliš i vjeruješ u život, smisao, hrabrosti da voliš i rizikuješ... Jedno je važno da shvatiš, pošto si inače veoma pametna i načitana djevojka - najdivnija sloboda ljudskog bića je što može svojom sviješću, umom, razumom, a i srcem, da se izdigne iznad svega što ga je kidalo, mučilo, lomilo, drobilo - što može čovjek uvijek da se rodi ponovo kao feniks. Samo ako ima srce, ako ima hrabrosti, ako ima uma, a ti to sve i imaš. Hoću reći - sve ono što nam se dešavalo u prošlosti, nas itekako oblikuje, oblikuje nas naše djetinjstvo, naša prvobitna porodica (najjači uticaji), kultura, društvo, prijatelji... Ali ipak mi imamo moć i da sve to posmatramo iz neke meta pozicije, da provučemo kroz filter ovih ili onih ideja i da tražimo samo naše odgovore. Jer nema jednoobraznih odgovora. Neki budu teškim djetinjstvom potpuno slomljeni, pa veći dio života vegetiraju, nikad se ne usudivši da oni pokušaju da prožive svoj život. Neki kao opčinjeni ponavljaju greške svojih roditelja. A neki pokažu divnu slobodu pa budu mnogo bolji, pametniji, i sretniji od svojih roditelja. Ničiji roditelji nisu savršeni, nisu tako ni dobri ni moćni kako nam se u ranom djetinjstvu čine; nisu ni tako loši kako nam se ponekad isto čini, nego jedino možda slabi... pa iz njihovih slabosti i grešaka ispaštaju djeca koja onda nose svoje rane a od rana strahove i projekcije u svoje buduće odnose. Zapamti da majka nije otišla a da nije bila potpuno slomljena. Da otac nije pio i pravio kojekakve greške a da nije bio jako, jako loše. Jednostavno nisu umjeli bolje. Nisu mogli bolje. Shvati ih i i oprosti im. I onda se oslobodi - njih i njihovog života, i živi svoj! (kad si, hvala Bogu, dobila divne šanse za to!) Jako je teško shvatiti to, pokidati tu vezu izmedju dječjeg ja i sadašnjeg ja, i čak i kad se shvati, osloboditi se straha. (teško je, ali nije nemoguće.). Jer strah je emocija a one se ne pobjeđuju lako čistim umovanjem. MOra da dodje neka sila iznutra, iz srca. Tu će ti vjera pomoći, mnogo. Na odličnom si putu. Apostol reče: ljubav izgoni strah napolje... Realno, nemaš razloga za strah... ni razloga da budeš ljubomorna, niti da izazivaš ljubomoru da bi nešto dokazala sebi ili njemu. Budi hrabra, čvrsta, postojana, iznutra, ne svana, u vanjskoj kuraži (drskosti). A kad već imaš vjeru, što je dar čije veličine možda nisi ni svjesna, svaki strah i brigu možeš pretvoriti u molitvu i tako ih izbrisati... I da ne zaboravim, pošto si pitala na drugoj temi - ljubav nije zaljubljenost i te fore... nego Poslanica 1.Korinćanima 13... a u filozofsko naučnom jeziku, najpribližniju definiciju dao je From "Ljubav je poznavanje, poštovanje, briga i odgovornost". To pokriva sve vrste ljubavi...(Umijeće ljubavi,From, pročitaj, dopašće ti se). i pročitaj grčke definicije ljubavi: eros, filia, storge, agape I divnog pjesnika libanskog ako nisi već čitala Halila Džubrana, (Khalil Gibran) on je najljepše pjevao o ljubavi, ali i o vjeri (vjeri Ljubavi, Hristovoj) (Suza i osmijeh, Prorokov vrt, itd.... vjerovatno ima na temi o poeziji i književnosti, ako niko nije postavio, ja sam) Опростите на понављању, имам потребу да нагласим да стварно уживам у сваком Дијанином посту, на сваку тему... Није вишак да буде на свакој страни теме, овај. Што се теме тиче, могу само да кажем да објективно ниси нимало ружна, ни најмање. Знам да ово не вреди можда превише, ствари које знамо често никако не помажу да нас не мучи оно што осећамо... Али ето. Дијана., Данче* and Олимп је реаговао/ла на ово 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Србадија Написано Јул 21, 2014 Пријави Подели Написано Јул 21, 2014 Tacno sam znao da onol'ke slike na temi o slikama imaju nesto iza sebe,bilo mi je nejasno da neko voli toliko da se slika ali izgleda je po sredi ipak potreba za stalnim dokazivanjem koje dolazi iz unutrasnjeg nemira i misli "o kako sam ruzna" pa ti te fotke dodju kao terapija,odnosno lajkovi,amini,komentari. Dragana nisi ruzna,stavise lepa si,ali dzaba svi to da kazemo dok ti sama ne ukopcas. A sto se muza tice,podji sa sledece tacke gledista sto vise se plasis necega to je veca sansa da sebi to nesto navuces,jednostavno on je tebe izabrao,zajedno ste,osim u slucaju da ga ne drzis u nekom podrumu vezanog i da mu sa vremena na vreme doturas hranu i vodu nek to bude polazna tacka razmisljanja o tom strahu,dakle on je tebe izabrao. Takodje ljubomora je donekle zdrava i njome pokazujes da ti je do neke osobe stalo,ali napomenucu ono do neke mere,ako se ta predje mera a nema razloga sa time cinis losu stvar. I jos nesto ako sumnjas u sebe da si lepa,a bojis se da ce muz naci lepsu,ocigledno ipak nije samo ono "mislim da sam ruzna" jer da je poenta braka naci sto lepsu a ne ukopcati dve duse onda sigurno ne bi u startu imala uspeha,jel da? posto kazes sama da nisi lepa,dakle tvoj muz je pre tebe imao sve lepe zene ovog sveta a on je izabrao tebe,sto opet navodi na ovu gore pricu. Sve u svemu srecno i bez zamajavanja glupostima. Данче* and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 21, 2014 Пријави Подели Написано Јул 21, 2014 @@Срђан Шијакињић, Hvala ti! Meni je spoznaja da postoje takvi mladi ljudi kao ti veliko ohrabrenje. Što se pisanja tiče, tvoje pisanje otkriva i um i znanje (mada lutaš malo ponekad sa idejama ali ti je srce kako treba pa nećeš puno lutati vjerujem) i ne tako tipičnu zrelost i kulturu govora i ponašanja. (hrišćanstvo, kad se pravilno konzumira, oplemenjuje ) Срђан Шијакињић and Тања1 је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Наташа81 Написано Јул 21, 2014 Пријави Подели Написано Јул 21, 2014 sama Прихвати себе онаквом каква јеси. Као таква ти си јединствена и непоновљива .Има сигурно и лепших,и бољих, и паметнијих али друге Драгане као што си ти нема. Зна то и твој муж, тако да се апсолутно слажем са следећом реченицом: I jos nesto ako sumnjas u sebe da si lepa,a bojis se da ce muz naci lepsu,ocigledno ipak nije samo ono "mislim da sam ruzna" jer da je poenta braka naci sto lepsu a ne ukopcati dve duse onda sigurno ne bi u startu imala uspeha,jel da? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јул 21, 2014 Пријави Подели Написано Јул 21, 2014 ОК, ја стварно нисам разумела: Теби је неко рекао да си ружна (није ваљда муж ) или ти то сама мислиш за себе? sama Ни мени није јасно ко ти је говорио да си ружна: Можда је то из прошлости, јер је тада често говорио да сам ружна "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Melhisedek88 Написано Јул 21, 2014 Пријави Подели Написано Јул 21, 2014 Mislim da je tebi Dragana najveci problem -sta ce drugi reci,odnosno misliti o tebi.To su klasicne bubice mladih ljudi,zeljnih dokazivanja i simptomi nesigurnosti.Covek u afektu zna svasta da kaze\napise,al to ne znaci da je tako zaista mislio.Povredeli su te sto su ti rekli da si ruzna,pa ima li ista gore od toga za devojku? Stoga ti razmisli sta je rekao Dostojevski: Srcu koje istinski ljubi ili ljubomora ubija ljubav ili ljubav ubija ljubomoru. Sasvim suprotno biva sa strašću. Ti sama odluci sta ces hraniti u Srcu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Јул 21, 2014 Пријави Подели Написано Јул 21, 2014 ...ето и ја свима велим да сам ружан и допуштам да ме непрекидно теше...а можда се дубоко у себи варам, можда сам баш ружан... :.mislise. Ја сам доста дуго мислио за себе да сам изузетно паметан и непогрешив....а онда сам се оженио. Лидија Миленковић and Данче* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Јул 21, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 21, 2014 Ни мени није јасно ко ти је говорио да си ружна: Da, u skorije vrijeme mi niko nije rekao da sam ruzna, vec tata prije, a sada sama nism se lijepo izrazila Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Јул 21, 2014 Пријави Подели Написано Јул 21, 2014 Што се тиче љубоморе. Јако је битно поверење. Што више поверење расте, смањује се љубомора. Мислим да требаш пуно да причаш са својим мужем како се осећаш, али и да слушаш како се и он осећа. А то да ли си ружна или ниси. Ко то мери, критикује или хвали. Све је у твојој глави. Када то схватиш, видећеш да нема телесно лепих или ружних људи. Лепота није у оку посматрача, већ у његовом срцу, месту где станује љубав. Олимп, ivanaika and Драгана. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Јул 21, 2014 Пријави Подели Написано Јул 21, 2014 Дијана., on 04 Jul 2014 - 00:38, каже: Čudila sam se, moram priznati, da si se tako mlada odlučila na brak, pa mi je sad jasnije. (U svakom slučaju to je samo za pohvalu, jer je mimo šablona i kalkulacija "prvo da odradim ovo... završim ono... malo uživam...pa ću onda ozbiljnost, brak, obaveze...). Kalkulacije i "uživanje", to nije život. Život je upravo to kad imaš hrabrosti da živiš uprkos onome što te lomilo, ne i slomilo, da voliš i vjeruješ u život, smisao, hrabrosti da voliš i rizikuješ... Jedno je važno da shvatiš, pošto si inače veoma pametna i načitana djevojka - najdivnija sloboda ljudskog bića je što može svojom sviješću, umom, razumom, a i srcem, da se izdigne iznad svega što ga je kidalo, mučilo, lomilo, drobilo - što može čovjek uvijek da se rodi ponovo kao feniks. Samo ako ima srce, ako ima hrabrosti, ako ima uma, a ti to sve i imaš. Hoću reći - sve ono što nam se dešavalo u prošlosti, nas itekako oblikuje, oblikuje nas naše djetinjstvo, naša prvobitna porodica (najjači uticaji), kultura, društvo, prijatelji... Ali ipak mi imamo moć i da sve to posmatramo iz neke meta pozicije, da provučemo kroz filter ovih ili onih ideja i da tražimo samo naše odgovore. Jer nema jednoobraznih odgovora. Neki budu teškim djetinjstvom potpuno slomljeni, pa veći dio života vegetiraju, nikad se ne usudivši da oni pokušaju da prožive svoj život. Neki kao opčinjeni ponavljaju greške svojih roditelja. A neki pokažu divnu slobodu pa budu mnogo bolji, pametniji, i sretniji od svojih roditelja. Ničiji roditelji nisu savršeni, nisu tako ni dobri ni moćni kako nam se u ranom djetinjstvu čine; nisu ni tako loši kako nam se ponekad isto čini, nego jedino možda slabi... pa iz njihovih slabosti i grešaka ispaštaju djeca koja onda nose svoje rane a od rana strahove i projekcije u svoje buduće odnose. Zapamti da majka nije otišla a da nije bila potpuno slomljena. Da otac nije pio i pravio kojekakve greške a da nije bio jako, jako loše. Jednostavno nisu umjeli bolje. Nisu mogli bolje. Shvati ih i i oprosti im. I onda se oslobodi - njih i njihovog života, i živi svoj! (kad si, hvala Bogu, dobila divne šanse za to!) Jako je teško shvatiti to, pokidati tu vezu izmedju dječjeg ja i sadašnjeg ja, i čak i kad se shvati, osloboditi se straha. (teško je, ali nije nemoguće.). Jer strah je emocija a one se ne pobjeđuju lako čistim umovanjem. MOra da dodje neka sila iznutra, iz srca. Tu će ti vjera pomoći, mnogo. Na odličnom si putu. Apostol reče: ljubav izgoni strah napolje... Realno, nemaš razloga za strah... ni razloga da budeš ljubomorna, niti da izazivaš ljubomoru da bi nešto dokazala sebi ili njemu. Budi hrabra, čvrsta, postojana, iznutra, ne svana, u vanjskoj kuraži (drskosti). A kad već imaš vjeru, što je dar čije veličine možda nisi ni svjesna, svaki strah i brigu možeš pretvoriti u molitvu i tako ih izbrisati... I da ne zaboravim, pošto si pitala na drugoj temi - ljubav nije zaljubljenost i te fore... nego Poslanica 1.Korinćanima 13... a u filozofsko naučnom jeziku, najpribližniju definiciju dao je From "Ljubav je poznavanje, poštovanje, briga i odgovornost". To pokriva sve vrste ljubavi...(Umijeće ljubavi,From, pročitaj, dopašće ti se). i pročitaj grčke definicije ljubavi: eros, filia, storge, agape I divnog pjesnika libanskog ako nisi već čitala Halila Džubrana, (Khalil Gibran) on je najljepše pjevao o ljubavi, ali i o vjeri (vjeri Ljubavi, Hristovoj) (Suza i osmijeh, Prorokov vrt, itd.... vjerovatno ima na temi o poeziji i književnosti, ako niko nije postavio, ja sam) Опростите на понављању, имам потребу да нагласим да стварно уживам у сваком Дијанином посту, на сваку тему... Није вишак да буде на свакој страни теме, овај. Што се теме тиче, могу само да кажем да објективно ниси нимало ружна, ни најмање. Знам да ово не вреди можда превише, ствари које знамо често никако не помажу да нас не мучи оно што осећамо... Али ето. Осећам потребу и ја ово да додам на овај предиван пост. Чула си сигурно оно, свако је леп на свој начин. То је заиста тачно. Зар постоји девојка која је потпуно лепа, подједнако свима? С тога је свака девојка заиста лепа на свој начин, а мушкарац треба најпре знати шта је лепо, и то да се о лепоти не дискутује. Моје лепо није исто што и твоје лепо. Живели ви мени и радосни били! Жедни је реаговао/ла на ово 1 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Јул 21, 2014 Пријави Подели Написано Јул 21, 2014 Када си леп, увек се нађе неко лепши од тебе. А када си ружан/на - нема ти равног Иди бре Драгана у першун, ти си љубоморна на мужа, а овде качиш слике по форуму и провоцираш млађе мушкарце да ти говоре како си лепа (што они и раде ). Па како ли се осећа супруг сада? Чини ми се да имаш превише слободног времена, али ништа што један бебац неће решити - ако Бог да... Тања1 and Олимп је реаговао/ла на ово 2 Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јул 21, 2014 Пријави Подели Написано Јул 21, 2014 Само заборави на идеју да лепота одређује човекову вредност и то је то. И имаш млађу сестру - ако сам схватила добро? Мораш и ради ње да се "тргнеш", сад се на тебе угледа. Данче*, Олимп and Н И Н Е је реаговао/ла на ово 3 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука