Дејан Написано Септембар 8, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2015 Mohandas Mahatma Gandhi je bio čovjek koji je ostavio snažne poruke čovječanstvu za vrijeme svog života. Specifičnim ga čini to što je bio dijametralno suprotan današnjem poimanju ‘uspješnog političara’ − on je svojem narodu služio, nije se njime (o)koristio. Živio je ono što je i govorio, a govorio je mudro. Donosimo 10 snažnih mudrosti koje je ostavio za sve nas. Lijepo je poznavati ove fraze i izreke, ali prava se vrijednost krije u njihovoj primjeni. Inače su to samo riječi… 1. Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu 2. O čemu razmišljaš, to postaneš 3. Gdje ima ljubavi, ima života 4. Živi kao da ćeš umrijeti sutra, uči kao da ćeš živjeti vječno 5. Tvoje zdravlje je tvoje pravo bogatstvo 6. Imaj smisla za humor 7. Tvoj život je tvoja poruka 8. Akcija izražava prioritete 9. Naša veličina je u mogućnosti da se preobrazimo 10. Pronađite sebe u službi drugima http://www.6yka.com/novost/64782/10-mocnih-mudrosti-mahatme-gandhija-koje-ce-vas-odmah-uzdignuti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 8, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2015 Misli vrlo srodne sa Hrišćanstvom, ove mi padaju na pamet kada pročitam Gandijeve. 1. Ako želiš da promeniš ovaj svet za jedan milimetar, promeni sebe za taj 1 milimetar. +Antonije Blum 2. Kakve su ti misli takav ti je život. 3.Bog je ljubav i izvor života. 4. Živi svaki dan kao da je poslednji. 5. O zdravlju moraš voditi računa. 6. Svi veliki duhovnici su imali veoma razvijen s misao za humor. 7. Pazi kako živiš, možda ćeš biti jedina Biblija koju će neko pročitati. Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Септембар 8, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2015 4. Živi kao da ćeš umrijeti sutra, uči kao da ćeš živjeti vječno 4. Živi svaki dan kao da je poslednji. ...ради као да си бесмртан, а живи као да си самртник... Из књиге Живот и поуке светог Порфирија Кавсокаливита Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 3, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2015 ГАНДИ И ПРОФЕСОР ПИТЕРС Када је Махатма Ганди студирао право у Лондону, један од професора, господин Питерс, био је прави шовиниста и никако није могао да сакрије нетрпељивост према људима другачије боје коже.Индијце је сматрао људима другог реда и стално је вређао Гандија, желећи да га натера да напусти студије, али га није поколебао. Ганди је био одличан студент.Једног је дана господин Питерс ручао у трпезаријској сали Универзитета, када је у трпезарију ушао Ганди. Узео је свој оброк и са послужавником дошао и сео близу професора.Надмени професор је, бесан што се Ганди усудио да приђе његовом столу, и још да седне близу њега рекао:„Господине Ганди, ви изгледа не разумете да орао и свиња не седе и једу заједно“.На то му је Ганди мирно одговорио:„Не брините професоре, ја ћу одлетети!“, и отишао је и сео за други сто.Господин Питерс је позеленео од беса и одлучио да се освети на следећем тесту. Ганди је на сва постављена питања бриљантно одговорио, па му је Питерс поставио додатно питање:„Ако ходате улицом и нађете две вреће у једној је мудрост, а у другој новац, коју ћете врећу узети?“Ганди је одговорио:„Узео бих врећу са новцем.“Пирс је још једном покушао да понизи Гандија, па је рекао:„Да сам на твом месту, узео бих врећу у којој је мудрост.“„Сваки човек узима оно што му недостаје!“ мирно је одговорио Ганди.Професор Пирс је био ван себе од беса. Узео је Гандијев беспрекорно урађен тест и уместо оцене написао великим словима реч идиот. Ганди је узео свој тест и сео. После неколико минута, вратио се до професора и јасно и гласно, да га чују сви у сали рекао:„Господине Питерс, ви сте потписали тест, али нисте убележили оцену.“Тако је започела Гандијева ненасилна борба, која је после неколико деценија довела до ослобађања Индије из колонијалног ропства. Преузето из: “Светосавског звонца“ бр. 8/2014. извор: Светосавско звонце Ненад Р. and Џуманџи је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Октобар 3, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2015 Kakva legenda "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Октобар 3, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2015 „Ако ходате улицом и нађете две вреће у једној је мудрост, а у другој новац, коју ћете врећу узети?“ Ганди је одговорио: „Узео бих врећу са новцем.“ Пирс је још једном покушао да понизи Гандија, па је рекао: „Да сам на твом месту, узео бих врећу у којој је мудрост.“ „Сваки човек узима оно што му недостаје!“ мирно је одговорио Ганди. Не знам колико је ово истина, има један домаћи виц на идентичну фору. Као, за шта би се ко борио у рату, па Лала каже за више земље, а Црногорац за част и поштење, па овај одговори "Па да, свако се бори за оно што нема". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Октобар 3, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2015 Наша величина није толико у нашој способности да преобликујемо свет, колико у нашој способности да преобликујемо себе . Ганди . Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 10, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2016 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2016 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 30, 2017 Пријави Подели Написано Јул 30, 2017 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Phoebe Написано Август 14, 2017 Пријави Подели Написано Август 14, 2017 Sviđa mi se vaš Hrist,ali mi se ne sviđate vi hrišćani zato što se toliko razlikujete od Hrista. Gandi Поет је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 14, 2017 Пријави Подели Написано Август 14, 2017 Жено, дај ми ту млатилицу, опет почеле да се скупљају око ове свиње заклане! Да видиш колке су! - Ганди - Phoebe је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Phoebe Написано Август 14, 2017 Пријави Подели Написано Август 14, 2017 пре 2 часа, Snezana Pilic рече Sviđa mi se vaš Hrist,ali mi se ne sviđate vi hrišćani zato što se toliko razlikujete od Hrista. Gandi Ukoliko neko ZNA da Gandi nije rekao ovo,ja se izvinjavam i molim administraciju da ukloni post. Poštenije od ismevanja (pametan je Gandi). пре 2 часа, RYLAH рече Жено, дај ми ту млатилицу, опет почеле да се скупљају око ове свиње заклане! Да видиш колке су! - Ганди - Duhovito. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Fotina444 Написано Август 14, 2017 Пријави Подели Написано Август 14, 2017 пре 4 часа, Snezana Pilic рече Sviđa mi se vaš Hrist,ali mi se ne sviđate vi hrišćani zato što se toliko razlikujete od Hrista. Gandi Dobro je rekao, pravo u centar...da se zamislimo nad ovim rijecima svi mi koji danas tako olako sebe nazivamo hriscanima... Phoebe and Поет је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Поет Написано Јануар 17, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2019 @Fotina444 Kako je pominjao Vladeta na svojim predavanjima jednog stvaroca religiznog, ne znam koji , prastajte. ,, Oduvek je postojao samo jedan jedini Hriscanin , Isus Hristos, svi ostali se trudimo da budemo Hriscani. Fotina444 and Alegzandar је реаговао/ла на ово 2 ,,Ne kudi nista sto je ljudsko. Sve je dobro, samo ne svuda, ne uvek i ne za svakoga." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука