Deki992 Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Радо бих ти одговорио када бих рзумео поређење. Какве везе имају Хитлер, Стаљин и ФФ? Прва двојица су побили милионе а ФФ је вероватно за најгори грех имао оргијање по двору и то што је требало да наследи позицију првог човека. Што се мене тиче - да. Пошто ти претпостављаш да би Хитлер и ФФ чинили исто? ВАљда се људим суди после злочина а не пре њега? Шта ти мислиш јел у реду убити човека јер има потенцијал за злочин? Или прво треба да видимо хоће ли тај потецијал заживети. Ja sam na prvoj mojoj poruci ovde jos napisao,da pristupan temi nevezano za slucaj Principa. Naravno da ne poredim Hitlera i Franca. Kao sto napisah u poruci-hipoteticki,znaci da znam kako ce se situacija odvijati,da li bi trebao da ubijem Hitlera? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Па не буди наиван,нису ни Стаљин ни Хитлер никог убили својим рукама,али су својим мозгом утицали да то ураде други за њих. Апсолутно исти случај је и са Аустроугарским царевима...изазвали су први светски рат,где је страдало 17 милиона људи,а ми Срби смо изгубили трећину становништва, Па добро, царевима. Које је полиитчко ућеђже Фрнца Фердинанда у целој причи? Које је наређење. закон, декрет пн издао? Овде нису убијени Аустроугарски цареви... већ - неко ко још увек није цар. Дакле, не знам што скрећеш тему на цареве и оно што је било после тога. Овде је дилема дело Гаврил принцип према ФФ - етички исправно или не. Да ли је у реду убити принца ако ти је цар нанео зло? Kao sto napisah u poruci-hipoteticki,znaci da znam kako ce se situacija odvijati,da li bi trebao da ubijem Hitlera? Ја као хришћанин не верујем у унпред одређену будућност дакле, ти у том тренутку немаш знањ о томе кко ће се ситуција одвијти - не, ниси требо. Уколико пак постоји унапред одређен будућност... да требао си. Али ј не верујем да си било како могао да знаш кко ће се ситуциј одвијати да би донео тај суд. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 ..да живиш под туђом милитантном власти, јер си одговорио @kordunu да је у domenu nagadjanja i mastanja.Не би да нагађаш да би ти за живот била ускраћена слобода кретања, а можда и могућност да те стрпају у кавез као животињу? Не прави се тоша. To o cemu ti pricas je isto nagadjanje i sbbkbb. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Па не буди наиван,нису ни Стаљин ни Хитлер никог убили својим рукама,али су својим мозгом утицали да то ураде други за њих. Апсолутно исти случај је и са Аустроугарским царевима...изазвали су први светски рат,где је страдало 17 милиона људи,а ми Срби смо изгубили трећину становништва, brate austrougarska je takve zvjerske zlocine radila da je to uzas , rame uz rame su sa ustasama Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 brate austrougarska je takve zvjerske zlocine radila da je to uzas , rame uz rame su sa ustasama То је све тачно... али у којим је од тих злочин учествовао ФФ лично и персонално? Или је заслужио смрт зато што је аустроугарск радил злочине? Јел ти мислиш да си рецимо ти заслужио смрт ако је твој отац радио злочине? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 " Уколико пак постоји унапред одређен будућност... да требао си. " Hvala na odgovoru. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 " Уколико пак постоји унапред одређен будућност... да требао си. " Hvala na odgovoru. Иначе, да додам.. у том сличају записане судбине, комплетан хришћански етос је небитан, јер хришћанство није исправна религија. Уколико се 100 % без трунке сумње и могућности промене зна да ће хитлер побити милионе. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 То је све тачно... али у којим је од тих злочин учествовао ФФ лично и персонално? Или је заслужио смрт зато што је аустроугарск радил злочине? Јел ти мислиш да си рецимо ти заслужио смрт ако је твој отац радио злочине? Ајде бре Милосављевићу не буди толико глуп,кад морам тако да ти кажем!!?? ФФ је исто што и његов отац, дакле иста власт,политика ,идеја...и његов наследник Ау ком су Хитлер и Стаљин персонално и својеручно учествовали у клању и убијању? "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Стварно је тешко то закључити... Pitajte Amfilohija Radovića, jer on Boga zna lično. Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Питање за наше форумске либерале,гејеве,европејце,глобалисте и наравно еванђелисте... Да је неко убио атентатом Стаљина или неког другог комунисту,оног кинеза , или ето,бар Хитлера,да ли би се и тад позивали на недвосмислено кршење еванђелских врлина ? Добро питање. Рекао би да АУ не може ни приближно да се пореди са наци Немачком или СССР. Франц Фердинанд није био геноцидни зликовац који је масовно убијао људе у конц-логорима. Стаљин и Хитлер су спроводили директно насиље, убијали људе. АУ није таманила људе у гулазима већ покушавала да успостави ред и мир у Босни. Не знам коначан одговор, али разлика је очигледна. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Овде је дилема дело Гаврил принцип према ФФ - етички исправно или не. Да ли је у реду убити принца ако ти је цар нанео зло? dosao princ na vidovdan da nadgleda vojne manevre i pripreme da se raspali po srpskom narodu, koji je do tad vec uveliko mucen na razne nacine Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Иначе, да додам.. у том сличају записане судбине, комплетан хришћански етос је небитан, јер хришћанство није исправна религија. Уколико се 100 % без трунке сумње и могућности промене зна да ће хитлер побити милионе. Ma brate opusteno,ni ja ne verujem u to,nego rekoh hipoteticki.Naravno da je za nas to nemoguce. Ali vidis,ni ti ni ja ne razmisljamo kao Bog.On je znao sta ce se desiti,pa ga nije sprecio...Cudne su to stvari,bolje je ne razmisljati da se kolektivno ne sablaznimo. kordun је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 brate austrougarska je takve zvjerske zlocine radila da je to uzas , rame uz rame su sa ustasama Чинили су злочине после у рату, али нису пре рата. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Ајде бре Милосављевићу не буди толико глуп,кад морам тако да ти кажем!!?? ФФ је исто што и његов отац, дакле иста власт,политика ,идеја...и његов наследник Не оправдавм казну пре злочина, просто и једноставно. Ја за разлику од тебе не знаам ко је ФФ, нисм му читао мисли, нисм видео његова дела, и не знам да ли би он био исти као његов отац. Ali vidis,ni ti ni ja ne razmisljamo kao Bog.On je znao sta ce se desiti,pa ga nije sprecio...Cudne su to stvari,bolje je ne razmisljati da se kolektivno ne sablaznimo. Судбина и Божије свезнње су компликовне ствари које су нама непомљиве јер он постоји ван димензиј простора и времена. Нико од нас не може да претпостави какво ће бити неко дете... свака акциј може имати више реакција доста зависи од нас. Драшко је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Ali vidis,ni ti ni ja ne razmisljamo kao Bog.On je znao sta ce se desiti,pa ga nije sprecio...Cudne su to stvari,bolje je ne razmisljati da se kolektivno ne sablaznimo. tako ne treba ni da sudimo o nekome u ovom slucaju o gavrilu principu kao sto to pojedinci cine Н И Н Е and Deki992 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука