Grizzly Adams Написано Јун 25, 2012 Пријави Подели Написано Јун 25, 2012 Зато не постоји православни квиз. На сва питања је исти одговор... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 26, 2012 Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 јесте православан, нико нема право да то одузима пошто није ни дао. obi-wan and R.Žiskar је реаговао/ла на ово 2 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest о. Агапије Написано Јун 26, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 На шта мислиш конкретно Милане? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јун 26, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 Ако под Црквом подразумевамо Свету Литургију и обратно, онда је ова констатација тачна. Сећате се оне мисли коју и сам често цитирам и наводим, а написао ју је свети старац Софроније, нови богослов есешки: Ако је спасење у Христу једини циљ нашег живота, онда све што чинимо постаје Литургија. Литургија није лајмотив Православља него душа православне Цркве. DYNABLASTER and Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest о. Агапије Написано Јун 26, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 Моја мисао намерно звучи искључиво, па и провокативно, да би открила право назначење једног православца. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јун 26, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 Ако констатујемо да је ово тачно, онда треба поставити питање колико ова мисао продире до свих нас. Џаба је ако ми изнесемо неки догмат или истину Цркве ако то нема одјека у животу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 26, 2012 Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1340712342' post='667448] јесте православан, нико нема право да то одузима пошто није ни дао. Upravo tako. Da ne govorimo sad i o tome da to sto mnogi jos nije liturgicni, prakticno u 99% nije njihova krivica, nego bas svestenika/episkopa koji nisu dali valjan pastirski primer... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest о. Агапије Написано Јун 26, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 нико нема право да то одузима пошто није ни дао. Тако је. Црква му одузима то право, а не ја ти или неко трећи... Зар канон који каже : " да ако неки хришћанин не дође 2 два пута на сабрање ( =причешће) се одлучује од Цркве " не потврђује моје речи горе? Или је једно хришћанин а друго православац ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 26, 2012 Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 На шта мислиш конкретно Милане? подједнако прима и онај који је од јутра радио и онај који је дошао у једанаести сат а неки и на самрти приме после целог живота у греху ... схватам ја вас шта желите да постигнете и није ми намера да обијам труд, ал бих радо обратио пажњу и на овакве ствари јер не постоји граница пошто нисмо мерило нечије вере и свршетка. чисто желим да прича буде шира DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 26, 2012 Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 Тако је. Црква му одузима то право, а не ја ти или неко трећи... Зар канон који каже : " да ако неки хришћанин не дође 2 два пута на сабрање ( =причешће) се одлучује од Цркве " не потврђује моје речи горе? Или је једно хришћанин а друго православац ? све ја то знам и канони кажу свашта, ал да је по акривији нико не би остао у Цркви добро је стимулисати људе да крену, па чак и потпрашити претњом ако је то душекорисно и спасоносно, ал доста смо пута чули и видели разне тврде и куда то води ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 26, 2012 Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 Da ne govorimo sad i o tome da to sto mnogi jos nije liturgicni, prakticno u 99% nije njihova krivica, nego bas svestenika/episkopa koji nisu dali valjan pastirski primer... ја сам мишљења да је свако за своје крив, и ту су оба присутна оца у праву ... то је адамовска замка, да индиректно оптужимо, преко ближњег, уствари Бога за своје нечињење. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aristotel Написано Јун 26, 2012 Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 Da vam malo pomognem: A je li auto koje godinama ili desecima godina ne izlazi iz garaže zaista auto? Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest о. Агапије Написано Јун 26, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 Da vam malo pomognem: A je li auto koje godinama ili desecima godina ne izlazi iz garaže zaista auto? Није ауто, то је конзерва... Односно, постаје склоп челика, пластике и гуме. Дакле, у питању је намена и функција - назначење нечега/некога, оно што сам и рекао у другом посту. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest о. Агапије Написано Јун 26, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 Ви можете саградити кућу, али ако у њој не живе људи него мишеви, мачке,пси, јежеви, мрмоти и змије, ви је и даље можете звати кућом али она ће у ствари бити јазбина. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 26, 2012 Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1340718822' post='667568] ја сам мишљења да је свако за своје крив, и ту су оба присутна оца у праву ... то је адамовска замка, да индиректно оптужимо, преко ближњег, уствари Бога за своје нечињење. https://www.pouke.org/forum/topic/19815-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%88%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%BC-%D1%83-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%99-%D0%B1%D0%BE%D0%B6%D0%B8%D1%98%D0%B8-%D0%B2%D0%B8/ Kome se (mnogo) vise da, (mnogo) vise mu se i trazi... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука