Jump to content

Проблеми деце су одраз проблема породице

Оцени ову тему

Зоран

Препоручена порука

On 20. 1. 2014. at 15:24, ПиП рече

Па успевало је и код мене када сам био мали: "Видећеш ти своје када дођемо кући." :)

У вези са овим мојим пријатељем то није тачно. Кад је укапирао да васпитавање и кажњавање може и без батина скоро да их је потпуно избацио као васпитно средство. Нисам сигуран да ли је баш потпуно али да је смањио - то знам.

Подели на овим сајтовима

Наслов теме све говори

Деца су слика и прилика својих родитеља , свидело се то нама или не , али то је тако

Ми смо окрутни !

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

On 20. 1. 2014. at 17:19, cloudking рече

To da li ce dete biti vaspitano ne zavisi od kolicine batina koje dobije...

Tako je. Ne zavisi od kolicine, nego od kakvoce.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 20. 1. 2014. at 21:54, obi-wan рече

Tako je. Ne zavisi od kolicine, nego od kakvoce.

И шта то сад значи? Није битан квантитет већ квалитет батина? Није потребно дете ударити десет пута слабо већ је важније једном јако?

Подели на овим сајтовима

On 20. 1. 2014. at 22:30, Столе рече

И шта то сад значи? Није битан квантитет већ квалитет батина? Није потребно дете ударити десет пута слабо већ је важније једном јако?

400x320px-LL-955eefe6_double-facepalm-pi

slika

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 20. 1. 2014. at 22:30, Столе рече

Obi je ispao cool lik na kraju, on pod fizicko kaznjavanje smatra cupkanje za kosu tu i tamo... al mu ne valja sto i pored toga aktivno ucestvuje na strani onih sto zagovaraju batinanje dece.

On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Expand  

Подели на овим сајтовима

Нисам за батине али... 

Нисам ни за било који вид агресије према деци али...

... нисам ни за батине које добијају родитељи од своје деце ... нити волим да видим агресију код деце коју су родитељи својим аминамин ставом претворили у мале монструме. 

Ја сам мајка... мајка која је изгубила своје дете и имам још двоје... 

огромне муке сам преживљавала да би ми деца била жива и здрава.

Увек им ставим до знања када осетим њихов егоизам и лењост, када у њима препознам мржњу одмах их подсетим колико љубави сам уткала у њих.

Гасим телевизор, интернет и одржим слово... отмем им телефоне... као сакријем их и када прође неко време, направим се да их нисам видела када се опет докопају истих.

Стално им причам, те, ово код ове особе не ваља, те, оно код онога је лоше и на крају помињања их замолим  да им те особе не буду узор.

Не знам колико ме разумеју али једно знам, мени је моја мајка стално причала и причала, и чини ми се да није знала да престане и ХВАЛА ЈОЈ. Јер још увек ми бубњају у глави неке њене речи... и дан-данас у појединим ситуацијама знам да прокоментаришем шта би моја мајка рекла сада да је видела ово...

Значи вредело је чим се ја свега сећам или можда умишљам!?

Можда сам родитеље много волела и пазила сам да им својим понашањем не направим зло?

Или сам се плашила њихове казне? 

Или страх да ме не одбаце јер родбине у својој близини нисам имала? Чак ни баку а ни деку који би ми чинили по вољи...

Знам само једно, а то је да сам намерно родила троје и стално се молила да немам јединче...

...ето, чисто због егоизма који сам носила у себи као дете и да бих потрла то исто у свом потомству...

Не мора увек батинама да се реши проблем, може и претњом да ће те детету одузети нешто што највише воли и на тај начин сте код свог мезимчета створили осећај потпуно исти као да сте га ишљискали - мржњу и  оно чувено које смо и ми понављали у себи када смо били деца- ееее, када ја будем мајка, ниииикада своје дете нећу ударити, нити му узети мобилни из руке, неее, нииикад ... све ћу да му дам, ама баш СВЕ!!!!!!!!!!  

И БИЋУ НАЈБОЉА МАЈКА НА СВЕЕЕЕТУУУ !!!

:good2:

Подели на овим сајтовима

On 20. 1. 2014. at 23:16, cloudking рече
Obi je ispao cool lik na kraju, on pod fizicko kaznjavanje smatra cupkanje za kosu tu i tamo... al mu ne valja sto i pored toga aktivno ucestvuje na strani onih sto zagovaraju batinanje dece.

joooj

О чему ти причаш, човече ?! :0222_shocked:

Па, наравно да сви ми имамо исто дефинисање физичког кажњавања деце као Оби.  

Не могу да верујем да ти сматраш да ико од нас подржава ЗЛОСТАВЉАЊЕ. Зато сам ти и дала онакав одговор на пост у коме си поставио слику оног јадног претученог детета.

Још ћеш да нам прикачиш и ритуално жртвовање деце. Just_Cuz_19

П.С. Мене је, стварно, тешко избацити из таката, али теби је овим твојим текстом то успело.

П.С.С. Заиста бих волела да упознаш моје синове ( који су, може бити, твојих година ), па би видео како су то духовити, племенити, пристојни, НОРМАЛНИ момци, иако су добили неколико пута руком по гузи ( без модрица, подлива, отока,прелома и сл.)

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Имам у окружењу особу која никада није ударила своје дете, али је кад  исфлекају столњак за ручавање, или много намрве испод стола,  спуштала деци тањире на под уз речи : " Кад  једете као свиње, онда и једите с пода као свиње "!

Или кад деца направе неки несташлук морају на шено питање: " Шта си сада ти"? да одговоре  " го*но ; ђубре ; стока ......"

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

On 21. 1. 2014. at 1:33, Лидија Миленковић рече

joooj

О чему ти причаш, човече ?! :0222_shocked:

Па, наравно да сви ми имамо исто дефинисање физичког кажњавања деце као Оби.  

Не могу да верујем да ти сматраш да ико од нас подржава ЗЛОСТАВЉАЊЕ. Зато сам ти и дала онакав одговор на пост у коме си поставио слику оног јадног претученог детета.

Још ћеш да нам прикачиш и ритуално жртвовање деце. Just_Cuz_19

П.С. Мене је, стварно, тешко избацити из таката, али теби је овим твојим текстом то успело.

П.С.С. Заиста бих волела да упознаш моје синове ( који су, може бити, твојих година ), па би видео како су то духовити, племенити, пристојни, НОРМАЛНИ момци, иако су добили неколико пута руком по гузи ( без модрица, подлива, отока,прелома и сл.)

I ti i obi imate identican problem sto sve promatrate kroz sebe. Zato kazem objektivnost se uci a ja pokusavam da diskutujem na tom nivou sto ne donosi puno rezultata jer vi svaki argument vodite od sebe. Zato su za obija vaspitne batine "lagana cuska" ili "cup za kosu" i nece da prihvati da za mnoge druge ljude vaspitne batine podrazumevaju nesto mnogo drugacije. (Primera radi meni njegove metode i nisu strasne, al je sttasno sto misli da ih svi jednako primenjuju)
Ti takodje na argument vaspitavanja zena odgovaras svojom licnom zivotnom situacijom koja je od nultog znacaja za ono o cemu pricamo jer postoji nebrojeno mnogo zena koje su bas danas dobile batine jer rucak nije gotov na vreme, jer su se zadrzale kod komsinice, jer su pricale ptevise itd. a svake od tih batina imaju za svrhu promenu zeninog ponasanja... tj. prevaspitanja bez obzira sto je svaka od njih "vec formirana licnost" Zato vas molim jos jednom, da probamo da pricamo objektivno a ne po principu "ako je kod mene tako onda mora da je tako kod svih..." Bez uvrede ali ja nemam interesovanja da diskutujem o vasim zivotima, mene zanima problem koji je po svojoj sustini i rasprostranjen i vrlo sirok... 

Samo  treba da shvatite da vasi privatni zivoti nisu univerzalno merilo ponasanja... Sposobnost objektivnog sagledavanja je upravo preduslov za sirinu u pogledu prema zivotu sa kojim (bez uvrede) uglavnom vernici kubure...

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 21. 1. 2014. at 1:45, Лидија Миленковић рече

Имам у окружењу особу која никада није ударила своје дете, али је кад  исфлекају столњак за ручавање, или много намрве испод стола,  спуштала деци тањире на под уз речи : " Кад  једете као свиње, онда и једите с пода као свиње "!

Или кад деца направе неки несташлук морају на шено питање: " Шта си сада ти"? да одговоре  " го*но ; ђубре ; стока ......"

I to je zlostavljanje .

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 21. 1. 2014. at 1:33, Лидија Миленковић рече

Taj talenat me je kostao mnogih banova... a moguce da mi se jos jedan sprema :D

PS. I ja sam tucen kao klinac, po vasim teorijama ja sam sada fin, pametan, dobar  i lepo vaspitan covek... Ali mi nesto govori da bi se forumasi malo teze slozili sa time :D :D

Expand  

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...