Aquilius Cratus Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Видим да је ова расправа бесмислена и помало постаје болесно да ти цртам основне појмове и то још модератору са "православног сајта". Нема теби лека јер нећеш да се смираваш и покориш Духу Светоме.... Jos jedan bla bla truc post Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sergian Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Znam da je dogmat ali znam sta taj dogmat sustinski govori. Govori da do tada ljudi nisu mogli da se skupljaju oko apostola na liturgiji jer bez blagodati Duha Svetoga apostoli nisu mogli stajati na liturgiji kao ikone Hristove. Jako si na klizavom terenu batice jer uskoro moze ispasti da ti govoris da Hristos na tajnoj veceri kao prvosvetenik nije imao blagodat Svetog Duha. Те изразе ("батице" и сл.) остави за улицу и остале мангупарије. Мангупски се понашаш јер искривљујеш Божанствене Догмате. ДОГМАТ јасно каже да је Црква (Христова) рођена на Педесетници и да пре тога-нема Цркве Христове. Ti meni govoris 10 puta gore stvari i mnogo teze kontrolises svoje emociej nego ja. Nazvao sam te batice posto ti to prilici po rezonovanju u rekoa sam ti da nije kompjuter za tebe posto nisi bas bistar. Ako neko nekog ovde casti ulicarskim izrazima onda sti to ti. Dogmat je i to da je srz Crkve pricesce pa tebi ne smeta da to ignorises. Ма, бежи тамо, са ким полемишем...Онда је Црква Христова постојала и од (телесног) рођења Логоса јер је Христос-глава Цркве. Тако испада по теби. Везе немаш, лупеташ невиђено. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sergian Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Ko te sad pita za obozenje. Ne pricamo o tome i ne skreci sa teme.Причешћем се остварује обожење (ко је достојан). Значи, тога нема без Вјерују а Вјерују нема без проповеди. To ja nisam rekao. To ti pokusavas silom da mi inputiras.То ниси директно рекао али тако испада по твојој логици. Црква проповеда, причешћује, разрешава од грехова, итд. Христос је проповедао, разрешавао од грехова, што значи да је то радио "унутар Своје Цркве" и да Му ви стављате примедбу да не сме да разрешава од грехова, проповеда и причешћује ван Своје Цркве. Ви Спаситељу, Богу, да то инпутирате??!!...Лудило... Silaskom Svetog Duha na apostole oni mogu da stoje na liturgiji kao ikone Hristove i da pricescuju narod i tako sire Crkvu medju svim narodima. ....И од тада постоји Црква Христова. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 jel mozete obojca da mi date misljenje o stavu Ave Justina Богочовек = Црква https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,8473.msg236324/topicseen.html#msg236324 dakle argumentovano zasto to nije tako ili jeste tako? У самој ствари, Православље и није друго до чудесна Личност Богочовека Христа, продужена кроз све векове, продужена као Црква. Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Znam da je dogmat ali znam sta taj dogmat sustinski govori. Govori da do tada ljudi nisu mogli da se skupljaju oko apostola na liturgiji jer bez blagodati Duha Svetoga apostoli nisu mogli stajati na liturgiji kao ikone Hristove. Jako si na klizavom terenu batice jer uskoro moze ispasti da ti govoris da Hristos na tajnoj veceri kao prvosvetenik nije imao blagodat Svetog Duha. Те изразе ("батице" и сл.) остави за улицу и остале мангупарије. Мангупски се понашаш јер искривљујеш Божанствене Догмате. ДОГМАТ јасно каже да је Црква (Христова) рођена на Педесетници и да пре тога-нема Цркве Христове. Ti meni govoris 10 puta gore stvari i mnogo teze kontrolises svoje emociej nego ja. Nazvao sam te batice posto ti to prilici po rezonovanju u rekoa sam ti da nije kompjuter za tebe posto nisi bas bistar. Ako neko nekog ovde casti ulicarskim izrazima onda sti to ti. Dogmat je i to da je srz Crkve pricesce pa tebi ne smeta da to ignorises. Ма, бежи тамо, са ким полемишем...Онда је Црква Христова постојала и од (телесног) рођења Логоса јер је Христос-глава Цркве. Тако испада по теби. Везе немаш, лупеташ невиђено. To nije pricesce. Brkas stvari ali jako ih brkas. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Ko te sad pita za obozenje. Ne pricamo o tome i ne skreci sa teme.Причешћем се остварује обожење (ко је достојан). Значи, тога нема без Вјерују а Вјерују нема без проповеди. To ja nisam rekao. To ti pokusavas silom da mi inputiras.То ниси директно рекао али тако испада по твојој логици. Црква проповеда, причешћује, разрешава од грехова, итд. Христос је проповедао, разрешавао од грехова, што значи да је то радио "унутар Своје Цркве" и да Му ви стављате примедбу да не сме да разрешава од грехова, проповеда и причешћује ван Своје Цркве. Ви Спаситељу, Богу, да то инпутирате??!!...Лудило... Silaskom Svetog Duha na apostole oni mogu da stoje na liturgiji kao ikone Hristove i da pricescuju narod i tako sire Crkvu medju svim narodima. ....И од тада постоји Црква Христова. Obozenje i propovedi sada NISU tema. Znaci apostoli kao ikone Hristove su veci od samog Hrista????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 jel mozete obojca da mi date misljenje o stavu Ave Justina Богочовек = Црква https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,8473.msg236324/topicseen.html#msg236324 dakle argumentovano zasto to nije tako ili jeste tako? У самој ствари, Православље и није друго до чудесна Личност Богочовека Христа, продужена кроз све векове, продужена као Црква. O tome je govorio i sv Grigorije Bogoslov da su sveta trojica predvecna Crkva sa Hristom u centru! Tako da to jeste tacno u tom smislu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Znam da je dogmat ali znam sta taj dogmat sustinski govori. Govori da do tada ljudi nisu mogli da se skupljaju oko apostola na liturgiji jer bez blagodati Duha Svetoga apostoli nisu mogli stajati na liturgiji kao ikone Hristove. Jako si na klizavom terenu batice jer uskoro moze ispasti da ti govoris da Hristos na tajnoj veceri kao prvosvetenik nije imao blagodat Svetog Duha. Те изразе ("батице" и сл.) остави за улицу и остале мангупарије. Мангупски се понашаш јер искривљујеш Божанствене Догмате. ДОГМАТ јасно каже да је Црква (Христова) рођена на Педесетници и да пре тога-нема Цркве Христове. Ti meni govoris 10 puta gore stvari i mnogo teze kontrolises svoje emociej nego ja. Nazvao sam te batice posto ti to prilici po rezonovanju u rekoa sam ti da nije kompjuter za tebe posto nisi bas bistar. Ako neko nekog ovde casti ulicarskim izrazima onda sti to ti. Dogmat je i to da je srz Crkve pricesce pa tebi ne smeta da to ignorises. Ма, бежи тамо, са ким полемишем...Онда је Црква Христова постојала и од (телесног) рођења Логоса јер је Христос-глава Цркве. Тако испада по теби. Везе немаш, лупеташ невиђено. To nije pricesce. Brkas stvari ali jako ih brkas. da je definicija Crkva = BogoCovek tacna opravo potvrdjuje i ova situacija, Rodjenje BogoCoveka Hrista, njegov ulazak u istoriju, je ujedno: 1) i pricesce ljudskog roda, po prvi put se dogadja tajna nad tajnama, po prvi put ljudski rod u licu Djeve Marije, silom i naitijem Boga Duha Svetog, a njenim dobrovoljnim i slobodnim prihvatanjem, obozuje se i radja u sebi Spasitelj sveta BogoCoveka Hrista. 2) i pocetak BogoCovecanske Crkve, neraskidivom cinjenicom njegovog ulaska u Istoriju, Ovaplocenja. da je to tako vidi se i iz ostatka kako mu se (i Njemu a i odnosno kasnije Njegovoj Crkvi) poklanjaju mudraci, pastiri, sva plemena, kako leci, otvara oci i srca, kako ga kroz istoriju gone i ne razumeju i kako on na kraju pobedjuje ostavivsi nam veru kao izvor spasenja Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Znam da je dogmat ali znam sta taj dogmat sustinski govori. Govori da do tada ljudi nisu mogli da se skupljaju oko apostola na liturgiji jer bez blagodati Duha Svetoga apostoli nisu mogli stajati na liturgiji kao ikone Hristove. Jako si na klizavom terenu batice jer uskoro moze ispasti da ti govoris da Hristos na tajnoj veceri kao prvosvetenik nije imao blagodat Svetog Duha. Те изразе ("батице" и сл.) остави за улицу и остале мангупарије. Мангупски се понашаш јер искривљујеш Божанствене Догмате. ДОГМАТ јасно каже да је Црква (Христова) рођена на Педесетници и да пре тога-нема Цркве Христове. Ti meni govoris 10 puta gore stvari i mnogo teze kontrolises svoje emociej nego ja. Nazvao sam te batice posto ti to prilici po rezonovanju u rekoa sam ti da nije kompjuter za tebe posto nisi bas bistar. Ako neko nekog ovde casti ulicarskim izrazima onda sti to ti. Dogmat je i to da je srz Crkve pricesce pa tebi ne smeta da to ignorises. Ма, бежи тамо, са ким полемишем...Онда је Црква Христова постојала и од (телесног) рођења Логоса јер је Христос-глава Цркве. Тако испада по теби. Везе немаш, лупеташ невиђено. To nije pricesce. Brkas stvari ali jako ih brkas. da je definicija Crkva = BogoCovek tacna opravo potvrdjuje i ova situacija, Rodjenje BogoCoveka Hrista, njegov ulazak u istoriju, je ujedno: 1) i pricesce ljudskog roda, po prvi put se dogadja tajna nad tajnama, po prvi put ljudski rod u licu Djeve Marije, silom i naitijem Boga Duha Svetog, a njenim dobrovoljnim i slobodnim prihvatanjem, obozuje se i radja u sebi Spasitelj sveta BogoCoveka Hrista. 2) i pocetak BogoCovecanske Crkve, neraskidivom cinjenicom njegovog ulaska u Istoriju, Ovaplocenja. da je to tako vidi se i iz ostatka kako mu se (i Njemu a i odnosno kasnije Njegovoj Crkvi) poklanjaju mudraci, pastiri, sva plemena, kako leci, otvara oci i srca, kako ga kroz istoriju gone i ne razumeju i kako on na kraju pobedjuje ostavivsi nam veru kao izvor spasenja Evo trapin post od pre 2 stranice Crkva i Hristos su identični, nije Hristos sebe zasnovao na Petru, nego Petra i sve ostale apostole i sve ljude na sebi, jer je on glava i temelj i prvina Crkve” (ep. Atanasije). To je ono sto sam i ja napisao na pocetku da je Hristos prvi svestenik i prvi vernik svoje Crkve. Samo sto to Sergiana nece da prizna kao Crvku Hristovu jer nije striktno vezano za istoriju medju narodom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 O tome je govorio i sv Grigorije Bogoslov da su sveta trojica predvecna Crkva sa Hristom u centru! Tako da to jeste tacno u tom smislu. Баш ме занима шта представља центар у вечности... facenew22222222 А ово прво си лепо рекао, о томе је говорио и старац Порфирије Кавсокаливит. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Emilijan Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 da li se moze reci da je pricesce od tolike vaznosti da se daje jos u starom zavetu naznaka o njemu.... mislim na docek od strane Melhisedeka..... (znam da mozda i odskacem od teme, ali sve mi se cini kao da se Pricesce gura u drugi plan) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 da li se moze reci da je pricesce od tolike vaznosti da se daje jos u starom zavetu naznaka o njemu.... mislim na docek od strane Melhisedeka..... (znam da mozda i odskacem od teme, ali sve mi se cini kao da se Pricesce gura u drugi plan) Pricesce je od tolike vaznosti da ga imas u naznakama kod skoro svih paganskih naroda i ezoterijskih kultova. Veliki broj njih zna da se vecni zivot zadbobija tako sto se ulazi u opstenje sa Bogom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 da Akilo ali postoji jedna stvar koju si do sad spominjao a interesuje me kako se sad uklapa u ovo sto smo ja i tarpin citirali sv.Oce (Crkva = BogoCovek) dakle ako je Crkva tamo gde je i Pricesce, da li to onda znaci da ona zapocinje tek Tajnom Vecerom, ili posto je Crkva BogoCovek onda zapocinje njegovim dolaskom u svet, Ovaplocenjem? (drugo je pitanje kako mi postajemo deo Crkve, sad pricamo o tome sta jeste Crkva) Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 da Akilo ali postoji jedna stvar koju si do sad spominjao a interesuje me kako se sad uklapa u ovo sto smo ja i tarpin citirali sv.Oce (Crkva = BogoCovek) dakle ako je Crkva tamo gde je i Pricesce, da li to onda znaci da ona zapocinje tek Tajnom Vecerom, ili posto je Crkva BogoCovek onda zapocinje njegovim dolaskom u svet, Ovaplocenjem? (drugo je pitanje kako mi postajemo deo Crkve, sad pricamo o tome sta jeste Crkva) Mozda bi mogli reci da je predvecnu Crkvu, zajednicu Svete Trojice, doneo u istoriju ovaplocenje a da je vecnu, prototip eshatona, doneo u istoriju tajnom vecerom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Идентитет Цркве је предвечни. Зашто је то тако? Зато што је идентитет Цркве Логос, односно Личност Исуса Христа. Наиме, Исус није постао Личност Оваплоћењем. Знате када Христос каже да је Он још пре Аврама. Да, управо Он, Исус Христос. Узевши тело човечије Логос је узео природу човечију. Што значи, да је свест о Себи и Своју Личност Христос имао пре Оваоплоћења. Зато кажемо да је Црква предвечна, односно да је њен идентитет предвечни. Кроз Тело Хрисово ми ступамо у заједницу са Богом, јер нас као људе не може одржавати у онтолошком постојању нешто што није наша природа. Дакле, сада је Христова природа, васкрсла, човечанска, такође и наша природа. Христос је у нама кроз општење, које мора бити у слободном чину, одговору, наше љубави, односно нашем одговору на Божију љубав и Његов призив. Једном речју, нема ништа специфичније и директније од сједињења са Богом кроз Причешће, јер тада, Христос постаје наша суштина и смисао, наше средиште бића појединачно и као заједница. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука