Jump to content

Узроци економске катастрофе у Србији

Оцени ову тему

Препоручена порука

Само гледам ове око мене што их силом прилика видим сваки дан у последњих 10 година...све неки вајни предузетници, све опасни бизнисмени, све неки са подебелим буђеларима, а овамо...сви они су неког закинули, свако дугује сваком, нема ко ту кога није преварио и опасно ојадио а кукају на другог, кукају на политичаре, кукају на државу, кукају на све а у суштини исто раде што и ове одвратне и незајажљиве сељачине од политичара, само на свом нивоу...нека се сви они носе у три лепе и ми заједно са њима када смо мајмуни, и овај уср*** народ и држава...не вредимо по луле дувана и ко нас шиша...треба што пре да пропаднемо и то до дна!

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Пуно лопова, мало радника, премного партијских кадрова, много пензионера, константни одлив најпаметнијих и најспособнијих људи. Какав год систем да се успостави код нас, ми ћемо га упропастити својим неморалом, леношћу и лоповлуком. Мислим да нам је у гене ушао тај отпор према сопственој држави и власти и константно размишљање о субверзивним активностима. 500 година под Турцима није мало...

Не ваља свашта к срцу примати.

Подели на овим сајтовима

Само гледам ове око мене...све вајни предузетници, све опасни бизисмени, све неки са подебелим буђелараима, а овамо...сви они су неког закинули, свако дугује сваком, нема ко ту кога није преварио и опасно ојадио а кукају на другог, кукају на политичаре, кукају на државу, кукају на све а у суштини исто раде што и они, само на свом нивоу...нека се сви они носе у три лепе и ми заједно са њима и овај уср*** народ и држава...не вредимо по луле дувана!

a svi ti "preduzetnici" su uglavnom ekonomski nesposobni i nepismeni likovi u talu s nekim u drzavi (ili su bili)

Drugim recim d ih stavis na neko zrelo i prvo trziste tipa americko ili britansko... i da im das pocetni kapital - propli bi ko .... kroz busne gace... 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Па сада и ти зекиш. Ко је одговоран за то него држава. Јел држава држи полуге које могу да направе или упропасте нешто. Наша држава је то упропастила деценијама у назад и то стање се укоренило у свим порама друштва. Ненормалне ствари су постале нормалне, а то је свакој следећој власти одговарало, јер су долазили са циљем да ће ту бити кратко време и онда боље допуштај јавашлук, па нас можда изаберу и следеће изборе, јер ако заведемо ред, то се неће свидети народу јер су наравно такве мере непопуларне, пошто се резултати не виде одмах, а народу који је живео у јавашлуку треба времена да се избави из тога.

Не зеким те смо ме занимало да ли ћеш да кажеш држва, систем, друштво или политичари. 

Подели на овим сајтовима

Рекох на оној теми, па да и овде поновим - мислим да је шанса јако мала да се Србија опорави. Не зато што је то суштински немогуће или зато што смо под некаквим магичним проклетством, већ зато што су грађани ове земље у колективној депресији и без трунке воље да се тргну и покрену. И све је некакав зачарани круг, где год се окренеш. Вероватно ћемо потпуно пропасти и тек онда ће можда бити шансе за некакво освешћење и нови почетак од нуле. Можда...

Подели на овим сајтовима

Као што рекоше Верум и Соломон, и ја мислим да је проблем што су неке навике и особине дубоко укорењене у једном добром делу народа, само се другачије манифестују на различитим нивоима и због тога, како рече Хуан, смо у зачараном кругу, јер какав народ таква власт (па још можда мало гора јер из народа у власт обично прелази не баш најврлинскији део) и ниодакле да дође импулс за промену, него сјаши Курта да узјаше Мурта... Све док се на неке ненормалне појаве гледа као на нешто позитивно или у најгорем случају не толико погрешно, нема нам напред... "Средио човек свом пријатељу посао", "Узео лекар толико и толико за операцију" и сл. и на то се сви као грозе а исто би радили да могу, један добар део... Нажалост, кад мало размислим и ја сам бих пристао да добијем посао преко неке везе (ако не бих морао неког конкретног да оштетим) јер сам у таквој ситуацији, и ја сам бих можда пробао да дам саобраћајцу неки динар да ми не пише казну итд... Тако да можда ја и не треба да причам о тим узроцима... :)

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Век лутања, глупости и експериментисања на свим пољима, који је оставио дубоке последице и чији се рачуни плаћају. Кад се направи темељ, онда ћемо лако да наглабамо дал ћемо овај ил онај економски систем, оволко ил онолко социјализма, биће свеједно, ићи ће нам само на боље.

Ко што нам је без темеља апсолутно свеједно шта радимо и који систем имамо, неће нам бити боље.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Мислим да је оправдано ово стање назвати катастрофом, јер ни природне непогоде нису људе оволико осиромашиле и оставиле без икакве наде у будућност. Олуја дође и прође, па људи поправе и обнове порушено, а овде видимо само пропадање без икакве наде да ће проћи.

Зашто је то тако? Због чега? Који су узроци оваквог стања и кретања?

Ne postoji sistem, to jest katastrofalan je. Što je u politici antropološki faktor manje bitan to je sistem bolji, a kod nas je taj antropološki faktor zapravo temelj funkcionisanja države. I koliko vidim već su se pojavili komentari tipa:  potrebni su neki novi ljudi, samo da nije lopuža itd.

Sve je to ok ali takvi ljudi se neće pojaviti sami od sebe, takve ljude na površinu neće izbaciti narod. Sposobne ljude u prvi plan može izbaciti samo dobar sistem, samo sistem ih može "natjerati" da takvi i ostanu. Tako da suštinska promjena nije promjena ovog ili onog čovjeka na vlasti, ove ili one partije, već sistema.

Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе.

Подели на овим сајтовима

Ово је одлично.

За само пар месеци, председник Вучић је од нас дебила и имбецила, направио тешке идиоте.

Izvni, gospodin prvi ministar se ne pojavljuje u prilogu. Jedan gospodin je uvideo kako kula donosi ustedu u prostoru slaganjem prostora po vertikali i ja sam shvatio da je u pravu. Posebno mi svidelo sto se time vrsi usteda prostora i sto mogu da se sade drvca okolo. Pritom se sto spratova okrece. To je za divljenje, a ne za osudu.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Има једна улица у Београду у којој ме људи неодољиво подсећају на актере домаћег филма андерграунд. Сплетом животних околности добро их познајем. Никако да изађу из свог менталног подземља и да виде да се време комунизма, Слобе, времена "лези лебу да те једем", одавно завршило...у тој улици је у потпуности време стало.Тамо скоро нико ништа не плаћа нити сматра то нормалним. Све што могу да отму - отеће. За њих време шверца, оно из времена санкција, и даље траје. Сасвим им је природно и нормално да све што могу узети џабе да узму, а да некоме нешто дају - мало сутра. Огромна већина њих ништа нормално не ради, нити им пада им на памет да нађу неки посао. Наравно, нико није паметнији од њих у било чему. По цео дан блејаче као овце, један другог подјеба**** и оговарају али зато редовно заједно пију (не знам само одакле им паре за то) и веселе се, а оно мало њих што раде (пекара на црно, једно "озбиљно лице" на црно, кафана на црно и кораџија на црно) не плаћају струју нити остале дажбине годинама (када би вам рекао колико дугују, пали на би на задњицу!).Све би да добију на муфте, да не плате, или да плате неку смешну цену тј. да некога мремунтају, Зајеба** су толико пута државу и људе око себе да томе нема броја....сада када је све то дошло на наплату, као што сам имао прилике да видим, сад су им сви криви, само не они...крива је држава, крив је систем, криви су чак и они које су мремунтали, крив је Бог, криво је море, крив им је цео свет...покушао сам пар пута да их позовем да изађу из тог менталног подезмља, али сам у њиховим очима испао будала...та улица је, драги моји, слика у малом целог овог народа.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Економско стање у Србији је боље него што је било. Рецимо деведесетих ( а то није тако давно било) је заиста била економска катастрофа, сад није сјајно али ипак је боље...

Подели на овим сајтовима

Економско стање у Србији је боље него што је било. Рецимо деведесетих ( а то није тако давно било) је заиста била економска катакстрофа, сад није сјајно али ипак је боље...

Са обзиром на рат и санкције... баш чудно :Р 

Подели на овим сајтовима

Економско стање у Србији је боље него што је било. Рецимо деведесетих ( а то није тако давно било) је заиста била економска катастрофа, сад није сјајно али ипак је боље...

Pa u poređenju sa '93 teško da nešto može da ne bude bolje.

:)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...