Jump to content

Velika Britanija zabranila kreacionizam u školama

Guest

Препоручена порука

Не, тема је о мом деди не о теорији еволуцији... 

Креационизам говори управо о пореклу врстаа... не ради се о "облсти" већ о лупетању глупости. 

kreacionizam ne govori samo o porijeklu vrsta kao teorija evolucije, vec ide mnogo sire od toga i prosto mi nevjerovatno da o tome moram da ti govorim. inace ogromna vecina pravoslavaca na ovom forumu su evolucionisticki kreacionisti, oni koji prihvataju recimo teoriju evolucije kao vid bozije kreacije.... 

sa druge strane medju vjernicima ima jako malo onih naucno orjentisanih za koje je sama kreacija najobicnija metafora iz biblije, tako stoje stvari u  realnosti, pogledaj oko sebe.... nauka nigdje ni u jednoj rjeci ne pominje boga u nicemu, prema tome vrlo ste interesantna pojava vi holivud pravoslavci 

Подели на овим сајтовима

Sto velik broj vernika ima probleme za TE jeste totalno nenaucno, ali prema meni totalno psiholoski razumljivo. 

Ako se kombinuje hrscanski bog i TE ne samo da je smrt stvar koja je usla covekovom grehom u svet nego je i elementarni deo stvaranje sveta. Nove vrstenastaju ogromnim mukama drugih zivotinja. Tako sto se samo razmoznjavaju oni koji prezive, a svi ostali imaju peh. 

Totalno brutalna i surova varijanta stvaranja, gde se covek stvarno upita zasto to tako, ako postoji taj bog kome je stalo do njegovih stvorenja.

Подели на овим сајтовима

kreacionizam ne govori samo o porijeklu vrsta kao teorija evolucije, vec ide mnogo sire od toga i prosto mi nevjerovatno da o tome moram da ti govorim. 

Jok. Kреационизам је фокусиран на еволуцију. Овај који је британија забранила.

Чак је и први креационизам прихватао тоталну космологију.  Биг банг и све само није еволуцију.

Ово данас као не прихвтају биг банг, али се баве искључиво животом. 

inace ogromna vecina pravoslavaca na ovom forumu su evolucionisticki kreacionisti, oni koji prihvataju recimo teoriju evolucije kao vid bozije kreacije.... 

То се зове теистичка еволуциј да се не би мешало са креационизмом.  

.... nauka nigdje ni u jednoj rjeci ne pominje boga u nicemu, prema tome vrlo ste interesantna pojava vi holivud pravoslavci 

Заато и постоји НОМА.  

Nove vrstenastaju ogromnim mukama drugih zivotinja. Tako sto se samo razmoznjavaju oni koji prezive, a svi ostali imaju peh. 

Међутим сама хришћанск етик се односи на људе, а не на животиње. У људском свету, није тако. Људи преживљавају успомоћ међусобне сарадрње и међусобне љубави.

Слога кућу гради.... 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Међутим сама хришћанск етик се односи на људе, а не на животиње. У људском свету, није тако. Људи преживљавају успомоћ међусобне сарадрње и међусобне љубави.

Слога кућу гради.... 

Reko bi da ublazi te efekte tog surovog sistema, pored drugih civilizaciskih tekovina ko sto je pilula i kondom. 

Подели на овим сајтовима

:jtl2jq:  :))

си износио неке доказе или бар побијања званичних доказа ТЕ?  :bleh:

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Reko bi da ublazi te efekte tog surovog sistema, pored drugih civilizaciskih tekovina ko sto je pilula i kondom. 

Није само ублажила ефекте, већ је издомирала... најопаснија смо раса на планети.. у многим сегментима.. првествено због заједништва. 

ја волим да кажем да су људи најопаснији предатори...

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

1. Šta su to sekularni naučnici?

2. Otkad se TE bavi nastankom sveta?

3. Zašto bi sekularne naučnike bolelo uvo da nude intelektualne koncepte kojima bi se popunjavale filosofske praznine?

1. То су ''научници'' који немају појма где ударају, покушавајући, без Бога, да објасне истинитост својих тврдњи. Еволуционисти су секуларци, а у последње време им се придружују и религиозни, чак и неки Православни, који покушавају своје заблуде да накалеме на Православље.

2. Бави се развојем живота на земљи, а када говоре о  датирању, помињу неке смешне цифре. Гађају се милионима и милијардама година, ко од шале, а све то на основу небулозних претпоставки. 

3. Да би оправдали буџет, који добијају за своја ''истраживања''. Горе наведене цифре имају смисла, када је то у питању. :)     

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Није само ублажила ефекте, већ је издомирала... најопаснија смо раса на планети.. у многим сегментима.. првествено због заједништва. 

ја волим да кажем да су људи најопаснији предатори...

Nekog opsteljudskog zajednistva bas i nema. 

Bilo kako bilo ja mislim da je ono sta sam razlozijo jedan od razloga ne prihvacenje TE od strane vernika, pored toga da relativno malo ima vernika kod nauncika evolucije od malo poznatijih koji jos zive mi samo pada Simon Cornway Morris na pamet.

Подели на овим сајтовима

Еволуционисти су секуларци, а у последње време им се придружују и религиозни, чак и неки Православни, који покушавају своје заблуде да накалеме на Православље.   2. Бави се развојем живота на земљи, а када говоре о  датирању, помињу неке смешне цифре. Гађају се милионима и милијардама година, ко од шале, а све то на основу небулозних претпоставки

исто питање као за Намбера, си износио на некој теми неке доказе који иду у прилог твом ставу? Можеш и само да ми кажеш колико дуго си и из којих извора проучавао ТЕ и научне хипотезе о старости Земље и да ли си те изворе упоређивао са изворима из мејнстрим науке, па тако дошао до става, или...? :) Да не мораш да се цимаш око качења, ионако није стриктно тема, само ме занима где то могу да се убедљиво обавестим о погрешности ТЕ и званичне науке, пошто све што сам досад видео иде у прилог баш њима... Али унапред се ограђујем да у озбиљне изворе не рачунам никог ко сам није образован научник из релевантне области. :)

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

исто питање као за Намбера, си износио на некој теми неке доказе који иду у прилог твом ставу? Можеш и само да ми кажеш колико дуго си и из којих извора проучавао ТЕ и научне хипотезе о старости Земље и да ли си те изворе упоређивао са изворима из мејнстрим науке, па тако дошао до става, или...? :) Да не мораш да се цимаш око качења, ионако није стриктно тема, само ме занима где то могу да се убедљиво обавестим о погрешности ТЕ и званичне науке, пошто све што сам досад видео иде у прилог баш њима... Али унапред се ограђујем да у озбиљне изворе не рачунам никог ко сам није образован научник из релевантне области. :)

Aman covece , idi na youtube , dokaza koliko hoces , sve renomirani sturcnjaci 

Подели на овим сајтовима

Elem, pitanje nastanka univerzuma i porekla zivota je za hriscanina bitno koliko i cena paprike u La Pazu . Tokom vekova , raspravljalo se o mnogim nebitnim , umnozavalo se "znanje' , islo se u sitna crevca, filosofiralo ...danas se vise nego ikada raspravlja o svemu i svacemu u crkvi a nekako najmanje o najbitnijim stvarima . Koliko prosecno obrazovan vernik moze da shvati i koliko mu zaista treba i koliko je vazno za spasenje da svati sve detalje i sve filosofske aspekte pravoslavlja ? Uzmimo nekog prosecnog metlostrugara ili poljoprivrednika ? Koliko je takvima bitno da se upoznaju sa TE i krecionizmom i kako ce izbor verovanja u jedno ili drugo da utice na njegovo spasenje ? Ili je mozda nesto drugo vazno?

Подели на овим сајтовима

исто питање као за Намбера, си износио на некој теми неке доказе који иду у прилог твом ставу? Можеш и само да ми кажеш колико дуго си и из којих извора проучавао ТЕ и научне хипотезе о старости Земље и да ли си те изворе упоређивао са изворима из мејнстрим науке, па тако дошао до става, или...? 

Мој став је да је теорија еволуције у супротности са Православним учењем о стварању света и живота на њему. Тамо где нема тих супротстављања, нема ни проблема.  :)  Не браним тзв. креационизам, али у овом случају, ближи је истини.

Еволуционисти се баве питањем ''како'', а не ''ко'', а ако не знаш ''ко'', не можеш ни да знаш ''како''. То је, из угла верника, велика грешка ове теорије.

Црквено сведочанство о стварању света, које је записано у Светом Писму, јасно говори да су прва настала створења она која живе у води, затим она која лете, а онда и она која живе на земљи. Сва су стварана одвојено и по својим врстама. Дакле, није било еволуције врста, већ стварање много врста. Значи, риба није постала птица, а птица није постала носорог. :) Свака врста је другачија.

Наравно, ово објашњење не искључује процес унутар једне врсте, где долази до промена, приликом прилагођавања окружењу.

И оно главно, у чему никако не можемо да се сложимо са еволуционизмом, јесте тврдња да је човек настао од мајмуна.

Здрав разум, логика и црквено сведочанство о стварању човека јасно кажу да је људско тело направљено од ''праха земаљског'', тј. од хемијских елемената из земље, а Бог је човеку удахнуо ''дух животни''. У књизи Постања се види да је стварање човека било одвојено од стварања животиња.

Човек је начињен ''по лику и обличју Божијем'' , што значи да су људска бића различита од животиња.

Да не мораш да се цимаш око качења, ионако није стриктно тема, само ме занима где то могу да се убедљиво обавестим  о погрешности ТЕ и званичне науке, пошто све што сам досад видео иде у прилог баш њима...

Књига Постања и пратећа литература. Мислим да си се већ обавестио, само што не верујеш да је то баш тако, јер званична ''наука'' тврди другачије.

Али унапред се ограђујем да у озбиљне изворе не рачунам никог ко сам није образован научник из релевантне области. :)

Дао сам ти најозбиљнији могући извор од најобразованијег научника, из те области, икада. 

Подели на овим сајтовима

@@todor,

океј, изгледа да је разлика у томе што не схватам дословно Св. Писмо... :) 

Подели на овим сајтовима

Elem, pitanje nastanka univerzuma i porekla zivota je za hriscanina bitno koliko i cena paprike u La Pazu . Tokom vekova , raspravljalo se o mnogim nebitnim , umnozavalo se "znanje' , islo se u sitna crevca, filosofiralo ...danas se vise nego ikada raspravlja o svemu i svacemu u crkvi a nekako najmanje o najbitnijim stvarima . Koliko prosecno obrazovan vernik moze da shvati i koliko mu zaista treba i koliko je vazno za spasenje da svati sve detalje i sve filosofske aspekte pravoslavlja ? Uzmimo nekog prosecnog metlostrugara ili poljoprivrednika ? Koliko je takvima bitno da se upoznaju sa TE i krecionizmom i kako ce izbor verovanja u jedno ili drugo da utice na njegovo spasenje ? Ili je mozda nesto drugo vazno?

Замисли да сад одеш на тему са посним рецептима и кажеш да то није важно за спасење. Није важно, али пусти људе да размењују рецепте, научиће боље да кувају, добију идеју шта ће тог дана да једу и сл. Дакле, не може да шкоди, а може да користи. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...