Jump to content

Velika Britanija zabranila kreacionizam u školama

Guest

Препоручена порука

Велика је гордост да неко у свом духовном незнању противречи светитељу.

Velika je prelest smatrati bilo kog svetitalja nepogresivim i sve sto je ikad napisao smatrati istinitim.

Подели на овим сајтовима

Да се и ја послужим цитатолошким методом дискусије. Владика Николај је хвалио Дарвина и Гледстона. Према томе, подржавао је еволуцију и либерализам. Ко је против ових узвишених вредности, тај је горд и противуречи светитељу. Ајд здраво сад.

Подели на овим сајтовима

Velika je prelest smatrati bilo kog svetitalja nepogresivim i sve sto je ikad napisao smatrati istinitim.

Многи светитељи су говорили против овог душепогубног научења, али Богу хвала, постоје и данас велики духовници који не прихватају новотарска тумачења Постања и који и данас отворено разобличавају ову богохулну "теорију".

https://www.youtube.com/watch?v=ybxs1pPNNbw

Екуменизам је заједничко име за псевдохришћанства, за псевдоцркве Западне Европе. У њему су срцем својим сви европски хуманизми, са папизмом на челу. Α сва та псевдохришћанства, све те псевдоцркве нису друго већ јерес до јереси. Њима је заједничко еванђелско име: свејерес.

Ава Јустин Ћелијски

Подели на овим сајтовима

• Гости
Многи светитељи су говорили против овог душепогубног научења, али Богу хвала, постоје и данас велики духовници који не прихватају новотарска тумачења Постања и који и данас отворено разобличавају ову богохулну "теорију"

Свака част! Браво!

Само, појасни мало својим речима. Свака част појединим оцима али мало својих речи, свог резоновања није наодмет.  

Подели на овим сајтовима

Зашто не постоји ниједан дипломирани биолог који сматра да ТЕ није тачна. Мислите о томе.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Многи светитељи су говорили против овог душепогубног научења, али Богу хвала, постоје и данас велики духовници који не прихватају новотарска тумачења Постања и који и данас отворено разобличавају ову богохулну "теорију".

https://www.youtube.com/watch?v=ybxs1pPNNbw

Naucna teorija ne moze biti Bogohulna niti dusepogubna. Taj ko to kaze slabo razume i duhovnost i nauku.

Подели на овим сајтовима

Ne prčam ja o duhnovnom znanju/neznanju, možda je nešto znao možda nije, tema nije o nikakvoj duhovnosti a ni ovaj citat ne govori o duhovnom znanju nego o materijalnom tačnije o teoriji evolucije. Slično kao kada bi neko popeo da priča o matematici i nakon par rečenica rekao da je 2+2=5, normalno da bi što se teme tiče izgubio svaki kredibilitet, bio svetac ili ne.

А ти мислиш да је теорија еволуције јасна и тачна ко дан,и да је она 2+2=4 ????!!!

Али на страну то,  мени није јасно,како доказати а још пре поверовати у то да су неке чудне материје пре милајрду годину ишле тако свемиром,па се саме од себе удружиле ,и направиле земљу,па онда воду,биљке,животиње,па људе...а посебно о спритуалним вештинама истих тих елемната које су удахнули живот,ум,осећаје итд...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Ложанић је стварно мајстор! Нема ни два`ес порука, а већ је чекирао све заблуде - екуменизам, еволуција, масони, кока-кола...

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Овде би могле да се уврсте и сасвим валидне научне хипотезе.

Слажем се. С једне стране, ја лично апсолутно подржавам то да се деци не предају данашњи креационизам и интелегентни дизајн као научне теорије, јер оне то нису по чисто епистемолошким критеријумима. И не само да нису научне теорије, него су већином чисто испирање мозга. Да не улазимо опет у ону причу о слободи избора при образовању деце, свестан сам свих приговора које би ти овде могао упутити са те стране. С друге стране, не смеју се затварати врата за храбре хипотезе, само зато што нису мејнстрим. Клизав терен. С треће стране, ради се о основним и средњим школама (како год их они тамо називали и класификовали). Колико уопште просечно дете у том узрасту има знања и искуства да одлучује о валидности научних хипотеза, чак и да избацимо еволуцију из приче? По мени би децу, и малу и велику, требало научити логичком размишљању и научном методу пре свега, па тек после на ред могу да дође појединачне теорије.

Подели на овим сајтовима

Зашто не постоји ниједан дипломирани биолог који сматра да ТЕ није тачна. Мислите о томе.

Postoje mnogi cak i sa doktoratima ali svi radovi koje su objavili su u evolucionistickoj paradigmi, zato sto samo ona ima smisla, dok ti njihovi krstaski ratovi samo govore da su gnjide od ljudi.

Подели на овим сајтовима

А ти мислиш да је теорија еволуције јасна и тачна ко дан,и да је она 2+2=4 ????!!!

Али на страну то,  мени није јасно,како доказати а још пре поверовати у то да су неке чудне материје пре милајрду годину ишле тако свемиром,па се саме од себе удружиле ,и направиле земљу,па онда воду,биљке,животиње,па људе...а посебно о спритуалним вештинама истих тих елемната које су удахнули живот,ум,осећаје итд...

Ovo nema nikakve veze sa TE. To je pitanje abiogeneze, TE je nezavnisna od toga, potpuno.

Подели на овим сајтовима

Ложанић је стварно мајстор! Нема ни два`ес порука, а већ је чекирао све заблуде - екуменизам, еволуција, масони, кока-кола...

Propustio si ovo: https://www.pouke.org/forum/topic/34375-%D1%88%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%BE-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B5-%D0%B2%D0%B8%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B5/page-2#entry1121332

:)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...