cloudking Написано Септембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2014 Dejane nikako stroga načela,već istinita načela. Homoseksualnost kao greh se nametnula u panaretovom slučaju ali ne pričam isključivo o tom grehu,pričam da je jako loše odustati od borbe protiv bilo kog greha i valjati se u njemu. Pogledajte samo komentare koje ste sami pisali panaretu kad je otkrio svoju borbu protiv nasledjene pale prirode tj. u njegovom slučaju spomenuo je homoseksualnost... Meni je žao što panaret više tako ne misli a najžalije mi je da je po njegovim rečima d toga došao i preko članova ovog foruma, pretpostavljam ne anonimnih i ne neuglednih. I ti si odustao od porbe protiv svojih grehova ocigledno, zasto onda to zameras drugome? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2014 Sada glad utolimo Telom i Krvlju Hristovom, možda ja ne razumem sada tebe i Nešića ali shvatam koliko je opasno ne dozvoliti Hristu da pobedi recimo laž u nama i koliko je maloverno misliti kako Hristos ne može pobediti homoseksualnu prirodu,kao i laž, kao posledicu pale prirode a ne kao posledicu nekog specifičnog stanja. Rodjeni smo u grehu a Hristos je taj koji greh pobedjuje. Prestati verovati i boriti se protiv greha,jeste isto kao da si Hristu rekao Gospode ti si bezvredan i tvoja žrtva otkupa je šarena laža. Dakle ne govorim samo o homoseksualizmu govorim o paloj prirodi,govorim panaretu da je sada na slabom Putu,kao što sad sve glasnije govorim sebi ,a šta će sada sve ovo moje ukazivanje i žal za panaretovim stavovima koje je u početku forumašenja podelio sa nama.... Ne mozes homoseksualnost nazivati palom prirodom i onda tvrditi da se treba boriti protiv pale prirode, mozes ga nazivati grijehom ako hoces, ali prevazilaziti homoseksualnost zato sto je pala priroda ne mozes, jer pala priroda je mnogo toga sto ne nazivamo grijehom i ne prevazilaizmo uopste pustanjem Hrista u sebe. Dakle da rezimiram, ako kazes nesto je pala priroda i protiv toga se treba boriti zato sto je pala priroda, to onda nije ispravno, jer onda bi smo se borili i protiv jedenja i pijenja uopste, i protiv heteroseksualnosti uopste i protv spavanja uopste, i protiv gravitacije i protiv izlganja suncu i protiv svega, na kraju. Dakle mozes postaviti kriterijum homoseksualnost je grijeh i onda pozivati na prevazilazenje grijeha i sjedinjenje se Hristom, sto se tice homoseksualca ima uvijek ono ali...bar kod nekih, ako ne i mnogih. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Септембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2014 Овом поруком нити браним Панарета нити подржавам ВСБ, да се одмах оградим од те приче, већ ми нисте јасни ви који сте православни, са вашим писањима око ове расправе. ВСБ је јасно поставио уопштено питање, и одговор је више него јасан, бар за нас православне. Не знам само шта покушавате да постигнете са тим опширним писањем увијеним љубављу, толерантношћу и разумевањем према том његовом ставу, за који опет кажем да Црква има јасан одговор. Не од данас, јуче, пре годину дана или једног века, већ од почетка. Дакле Црква, којој је глава Христос je рекао, који сагреши у једном закону сагрешио је у свим. Али опет нема тог греха који не може или неће бити опроштен, ако се искрено покајемо за њега (а грехе је Он дефинисао као грехе, а не Пера, Ђока, Сима). Православни, добро и љубав за нас је оно што је добро у Богу и оно што Бог љуби, а не оно што наш брат или сестра желе да чују, или што из наше пале перспективе изгледа добро иако је јасно да није тако. Да би се знало ово, не треба бити не знам какав теолог нити начитан и научен верник. Ко одлучи да иде овим тесним путем, зна да је борба непрестана. Ником није лако, и мени некад нешто дође тешко, некад и немогуће, али сам решен да уз Његову помоћ и сто пута ако паднем у блато сто пута устанем и оперем се, и тако да се борим изнова и изнова, не зато што ја тако волим већ зато што тако треба у том Путу који сам слободном вољом одабрао, а и сви ми православни. Његов крст је вероватно тежи, ја му не судим, не дај Боже, свако ће дати одговор за себе у онај дан, и он и ја и ти и ти, али се слажем са једном констатацијом од ВСБ - ''слагали су га''. Е сад, пошто ме живо занима како су то неки православни и теолози њега уверели да је ок да прихвати то што је прихватио, а да не би малтретирали човека више, прећи ћемо на мене. Дакле, ја сам решен да прихватим своје блудничење као део мене и не могу или нећу, да се борим против тога. ''Ако, дакле, ко укине једну од ових најмањих заповијести и научи тако људе, назваће се најмањи у Царству небескоме; а ко изврши и научи, тај ће се велики назвати у Царству небескоме.'' Мт 5:19. Сматраћу за лицемерно да сте њему помогли а мени нећете. п.с. Атеисти немају потребе да одговарају на ово и да се укључују, из простог разлога што су наша гледишта за 180% супротна. Никола Поповић, ИгорМ, Иоанна and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2014 Ne mozes homoseksualnost nazivati palom prirodom i onda tvrditi da se treba boriti protiv pale prirode, mozes ga nazivati grijehom ako hoces, ali prevazilaziti homoseksualnost zato sto je pala priroda ne mozes, jer pala priroda je mnogo toga sto ne nazivamo grijehom i ne prevazilaizmo uopste pustanjem Hrista u sebe. Dakle da rezimiram, ako kazes nesto je pala priroda i protiv toga se treba boriti zato sto je pala priroda, to onda nije ispravno, jer onda bi smo se borili i protiv jedenja i pijenja uopste, i protiv heteroseksualnosti uopste i protv spavanja uopste, i protiv gravitacije i protiv izlganja suncu i protiv svega, na kraju. Dakle mozes postaviti kriterijum homoseksualnost je grijeh i onda pozivati na prevazilazenje grijeha i sjedinjenje se Hristom, sto se tice homoseksualca ima uvijek ono ali...bar kod nekih, ako ne i mnogih. Ok odlično je to da razjasnimo. Ja sam do sada mislio ili nisam obraćao pažnju na to da govorim i poistovećujem palu prirodu čoveka sa posledicom greha. Tj. do sada sam govorio kako je pala priroda ustvari grešna priroda i mislio da ako se boriš Hristom protiv svoje nasledjene pale prirode, onda se u stvari automatski boriš protiv greha. Da bi sada nastavio da pričam o panaretovom slučaju, neću više koristiti izraz pala priroda već ću to definisati kao, prihvatanje greha kao dela svoje prirode,jer sam mišljenja, da je to panaret uradio. Pa ako mi ne zameriš mnogo onda bi tako dalje formulisao ono što mi je panaret rekao. Kako ti vidiš panaretov preokret ili misliš da nije toliko važan, da bi diskutovali o tome, kao što smo nekad diskutovali kad nam se prvi put obratio? (bilo je i na naslovnoj strani pouka). Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2014 Овом поруком нити браним Панарета нити подржавам ВСБ, да се одмах оградим од те приче, већ ми нисте јасни ви који сте православни, са вашим писањима око ове расправе. ВСБ је јасно поставио уопштено питање, и одговор је више него јасан, бар за нас православне. Не знам само шта покушавате да постигнете са тим опширним писањем увијеним љубављу, толерантношћу и разумевањем према том његовом ставу, за који опет кажем да Црква има јасан одговор. Не од данас, јуче, пре годину дана или једног века, већ од почетка. Дакле Црква, којој је глава Христос je рекао, који сагреши у једном закону сагрешио је у свим. Али опет нема тог греха који не може или неће бити опроштен, ако се искрено покајемо за њега (а грехе је Он дефинисао као грехе, а не Пера, Ђока, Сима). Православни, добро и љубав за нас је оно што је добро у Богу и оно што Бог љуби, а не оно што наш брат или сестра желе да чују, или што из наше пале перспективе изгледа добро иако је јасно да није тако. Да би се знало ово, не треба бити не знам какав теолог нити начитан и научен верник. Ко одлучи да иде овим тесним путем, зна да је борба непрестана. Ником није лако, и мени некад нешто дође тешко, некад и немогуће, али сам решен да уз Његову помоћ и сто пута ако паднем у блато сто пута устанем и оперем се, и тако да се борим изнова и изнова, не зато што ја тако волим већ зато што тако треба у том Путу који сам слободном вољом одабрао, а и сви ми православни. Његов крст је вероватно тежи, ја му не судим, не дај Боже, свако ће дати одговор за себе у онај дан, и он и ја и ти и ти, али се слажем са једном констатацијом од ВСБ - ''слагали су га''. Е сад, пошто ме живо занима како су то неки православни и теолози њега уверели да је ок да прихвати то што је прихватио, а да не би малтретирали човека више, прећи ћемо на мене. Дакле, ја сам решен да прихватим своје блудничење као део мене и не могу или нећу, да се борим против тога. ''Ако, дакле, ко укине једну од ових најмањих заповијести и научи тако људе, назваће се најмањи у Царству небескоме; а ко изврши и научи, тај ће се велики назвати у Царству небескоме.'' Мт 5:19. Сматраћу за лицемерно да сте њему помогли а мени нећете. п.с. Атеисти немају потребе да одговарају на ово и да се укључују, из простог разлога што су наша гледишта за 180% супротна. Živ bio ti meni brate. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Септембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2014 Kad bi homoseksualizam bio urodjen,odnosno da se ljudi radjaju sa takvim nagonom Bog bi bio nemilosrdni sadista i ne bi imao pravo da trazi odgovornost za takvu vrstu slabosti. Stoga,ta slabost moze da nastane iskljuvio kao posledica nekog dugorocnog hedonisanja,ili odsustva moralnih vrednosti Znači u redu je da se rađaju deca sa raznoraznim deformitetima i bolestima ali ne može da se rodi kao homoseksualac jer Bog nije nemilosrdni sadista. Blagi moj Bože kakav rezon. Vaske, Juanito, feeble and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2014 Znači u redu je da se rađaju deca sa raznoraznim deformitetima i bolestima ali ne može da se rodi kao homoseksualac jer Bog nije nemilosrdni sadista. Blagi moj Bože kakav rezon. Radjamo se svi sa grehom ali postoji drugo rodjenje, gde su svi prizvani i svi nedostojni (grešni) ali ipak dobiju dar blagodat ponovog rodjenja u Hristu Svetim Duhom. Hristov dar je moje rodjenje i da odgovorim ovim ateističkim vanzemaljcima, čovek nije pobedio greh,no je to učinio Hristos. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2014 Ево да закључим-ја тражим неке своје одговоре, за које лично верујем да су трагови ка Христу, а Црква има своје учење и то је у реду. Grizzly Adams, Mилена Ристић, Juan и још 1 воле ово Još uvek ne umem da shvatim kako se do Hrista dolazi van Crkve odnosno negiranjem učenja i predanja... Možda grizli zna? Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2014 Kako ti vidiš panaretov preokret ili misliš da nije toliko važan, da bi diskutovali o tome, kao što smo nekad diskutovali kad nam se prvi put obratio? (bilo je i na naslovnoj strani pouka). Koliko ja znam iz postova, Panaret nije dozivio preokret. Panaret se protiv homoseksualne sklonosti bori dubokom askezom, on se nije preokrenuo iz homoseksualizma u heteroseksualizam. Ne znam ni gdje on boravi, cini mi se da je mozda iskusenik negdje ili se povukao negdje u osamu. Dakle kod njega je na djelu potiskivanje njegove prirode, odvracanje paznje od uzroka itd...a ne prevazilazenje. Dokle ce ga na kraju ta borba dovesti, ne znam, no on je taj put tako odabrao, to je njegov izbor on to tako zeli, i recimo da on to u potpunosti pobjedi, useli se blagodat Hristova, zar to onda nece biti kroz askezu i u usamljenje? E sad da li je to univerzalni lijek kojeg Crkva jedino moze preporuciti, svakom homoseksualcu? Mnogo je tu pitanja koje treba razrijesiti i Crkva nema odgovor na ovo zato sto u proslosti homoseksualizam se smatrao iskljucivo kao devijantno ponasanje steceno tokom zivota. Nije bilo ni trunke sumnje da ovo moze da bude steceno rodjenjem, sto se ipak na kraju pokazuje i bas je panaret slucaj kao neko ko nikad od prve erotske pomisli nije imao sklonosti ka zenskom polu. Dakle, da li homoseksualci treba da budu jedini kojima se uskracuje prirodno osjecanje i trpa ih u kategoriju gresnika? Ima puno prostora za ozbiljnu diskusiju. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2014 Мене само занима да ли је неко упозано бебу која се изјашњава као хомосексуалац..? Питање је намерно постављено на овај начин, јер заговорници тезе да се хомосексуалац рађа а не постаје, то правдају неком "чињеницом" да се ови као мали играју са луткицама... Па нису се родили са 4 године и не играју се са луткицама по рођењу....неко време је прошло и нека искуства су у њих усађена.... Ако има неки други доказ да се хомосексуалци рађају а не постају...молим да ме неко упути.. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2014 Мене само занима да ли је неко упозано бебу која се изјашњава као хомосексуалац..? Питање је намерно постављено на овај начин, јер заговорници тезе да се хомосексуалац рађа а не постаје, то правдају неком "чињеницом" да се ови као мали играју са луткицама... Па нису се родили са 4 године и не играју се са луткицама по рођењу....неко време је прошло и нека искуства су у њих усађена.... Ако има неки други доказ да се хомосексуалци рађају а не постају...молим да ме неко упути.. Ako mi ti nadjes bebu koja se izjasnjava kao pravoslavac... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2014 Мене само занима да ли је неко упозано бебу која се изјашњава као хомосексуалац..? Питање је намерно постављено на овај начин, јер заговорници тезе да се хомосексуалац рађа а не постаје, то правдају неком "чињеницом" да се ови као мали играју са луткицама... Па нису се родили са 4 године и не играју се са луткицама по рођењу....неко време је прошло и нека искуства су у њих усађена.... Ако има неки други доказ да се хомосексуалци рађају а не постају...молим да ме неко упути.. Druga stvar koju bi vi trebalo da znate... ako snazno implicirate da se homoseksualcem postaje a ne radja, to znaci da ste i vi sami mogli biti homoseksualci da ste bili izlozeni odgovarajucim uslovima. MIslis li da je to tacno? Da je bio izlozen takvim uslovima da li bi Djuro Stanivuk danas bio homoseksualac? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2014 Ako mi ti nadjes bebu koja se izjasnjava kao pravoslavac... Уместо да ми смислено одговориш и упутиш ме на нешто што вреди прочитати и заснати, ти се бавиш ситним препиркама и подбадањима....ал добро, то си ти... А ако већ хоћеш тако....православац се постаје крштењем... ...аналогно томе, постоји и неко "крштење" за хомосексуалце а не да се рађају такви...јеси то хтео да кажеш? Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2014 Druga stvar koju bi vi trebalo da znate... ako snazno implicirate da se homoseksualcem postaje a ne radja, to znaci da ste i vi sami mogli biti homoseksualci da ste bili izlozeni odgovarajucim uslovima. MIslis li da je to tacno? Da je bio izlozen takvim uslovima da li bi Djuro Stanivuk danas bio homoseksualac? Што не бих...да сам рођен у Буркини Фасо, можда би сад одсецао неком несретнику главу и пио његову крв са осмехом на лицу... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2014 Што не бих...да сам рођен у Буркини Фасо, можда би сад одсецао неком несретнику главу и пио његову крв са осмехом на лицу... Ja vidis ne bih... mogao si da kao klincu po ceo dan da mi prikazujs muskarce koji se ljube meni to nikad ne bi postalo prvlacno... ali j sam siguran u svoju seksualnost ocigledno... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука