Лазар Нешић Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Ево мало интермеца у паузи ... Лапис Лазули, Sherlock H., Зосима and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 to se ti samo nadaj Vidim da su decica i dalje budna. xD Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Лазар Нешић and Панарет је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Николa Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Али може и да се одлепи ако је нагон велики, а незадовољен. Skoro je Jerotić gostovao na Hemijskom fakultetu, u VHA. Morao sam da idem! Između ostalog, sećam se da je rekao nešto ovako: "Ne sećam se slučaja da je neko poludeo zbog apstinencije." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Јасан пут, како кажеш, зависи од линости до личности. Не постоји општеважеће решење. Важно је савладати то своје сопство које нас детерминише као такве. Односно, личност треба да буде испред властите "хемије" (надам се да ме разумеш шта хоћу да кажем). Конкретан човек, са својим проблемом и својим животом, у разговору са својим духовником (свештеником, са оним који нас духовно води, исповеда, саветује) треба да одреди меру и шта му је чинити, како би победио у тој борби. Уздржање, које помињеш, је свакако једно од решења (аскеза, вежба у уздржавању од страсти). Неко ће можда своју сексуалну енергију ипак успети да преусмери на мушко женске односе (нпр. бисексуалци), односно ућиће у брачне воде. Зато кажем, нема једног решења за све. Свака је личност прича за себе. У праву си, разликује се и требало би да се разликује од личности до личности. Мислим да искусни духовници то највише препуштају личном односу хришћанина са Богом, да се кроз тај однос изнађе пут, тако је било и у мом случају. Међутим, мислим да та разноврсност путева може можда да укључи и нешто што није ни целибат ни брак. Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Како популарна тема, човече. Значи, јесте, грех је. Важно је још да се каже, ако неко 'оће да се лечи, то се постиже постом и молитвом. Лапис Лазули and Melhisedek88 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Лазар Нешић and Melhisedek88 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Skoro je Jerotić gostovao na Hemijskom fakultetu, u VHA. Morao sam da idem! Između ostalog, sećam se da je rekao nešto ovako: "Ne sećam se slučaja da je neko poludeo zbog apstinencije." Ne moze se poludeti zbog abstinencije. Izkreno posle nekog vremena sam se osecam ko kod ove pesme. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Мала, али одабрана xD Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Onanisanje je greh,homoseksualizam takodje,ja u to ne sumnjam ni malo,jednostavno-znam,tj. osećam. P.s. Post i molitva. Sve se može kad se hoće-sve. P.s.s. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Како се одвија ова тема,ускоро ће се почети са мувањем истополних... lab_man and Натан је реаговао/ла на ово 2 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Ај овако ћу покушати да одговорим. Сматрам да је свуда промисао Божија, па и у рађању неког са инвалидитетом, као што си навео, а зашто? не знам нити смем да испитујем. Али то није његов грех што је он без руке или бубрега. И мислим да ти није добро поређење. Поредиш нечији физички инвалидитет са нечим што Црква сматра за грех. Или ти не сматраш да је то грех? А гледам из овог правца, какав би то био Бог, ако би неком са рођењем дао и хомосексуалну природу као нешто што не може да се промени, а онда Црква чија је глава исти тај Бог, то исто што му је дао сматра за грех? Kao sto sam objasnio u prvoj poruci na tvoj post greh nije fizicka osobina, greh je akt, promasaj cilja. A cilj je poznanje Boga kao licnosti. Homoseksualnost je kao i heteroseksualnost svojstvo biologije. Imati to svojstvo nije greh. Greh je u aktu sa tim svojstvom. Ne moze homoseksualac da prestane da bude homoseksalac ali moze da ne upraznjava homoseksualne odnose kako ga oni ne bi potpuno omeli u procesu Bogopoznanja. Zato je potpuno besmilsno raspravlati da je li je neko tako rodjen. Jer i onaj ko nije tako rodjen i on je gresan. Objasnio sam vec zasto. Bubreg i ruku sam spomenuo jer si ti rekao "ako se tako rodio to mu je od Boga ko to ima pravo da menja". Moje ptanje je bilo da li to znaci da covek bez ruke ne treba da trazi proteze i covek bez bubrega donore. Akcenat je bio na pravu menjanja onog stanja a kojim je neko rodjen. Nema bas mnog smisla postavti takav standard. Лазар Нешић and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Како се одвија ова тема,ускоро ће се почети са мувањем истополних... ... и подфорум да се направи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 ... и подфорум да се направи. http://www.youtube.com/watch?v=3j4t185wl-0 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 http://www.youtube.com/watch?v=3j4t185wl-0 Куку! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука