kordun Написано Јун 15, 2014 Пријави Подели Написано Јун 15, 2014 ja mislim da pravoslavna vjera nije generalno protiv mastanja i sanjarenja, naravno da je protivna zlu u masti ili sanjarenju, ali moze neko da sanjari sasvim pozitivne stvari koje nisu u suprotnopsti sa pravoslavljem Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 15, 2014 Пријави Подели Написано Јун 15, 2014 Као што многи не праве разлику између гордости и достојанства па не разумеју да понос припада свету гордости а да је дика оно што је светлост у односу на понос и припада свету достојанства. to je kriv nas narodni jezik koji ne razlikuje ponos od dostojanstva , bar kad je vecina ljudi u pitanju, ponos je nesto kao zanos samim sobom, kad uzivas u svojoj nekoj prednosti nad nekim drugim i to te ispunjava, to je poremecaj ega, prvi smrtni greh.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јун 15, 2014 Пријави Подели Написано Јун 15, 2014 Да ли уопште постоји и може постојати нешто као што је "однос православља према сањарењу"? Jos malo pa stize "odnos pravoslavlja prema nacinu pakovanja majica u ormar"... Панарет је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Јун 15, 2014 Пријави Подели Написано Јун 15, 2014 Jos malo pa stize "odnos pravoslavlja prema nacinu pakovanja majica u ormar"... Бог је живот, тако да би смо могли да кажемо да је православље исправан однос према сопственом животу. Ако је вођење љубави део живота онда је православље исправан, здрав, однос према томе. Бити уредан кад је у питању паковање мајица вероватно да има смисла,свакако да олакшава живот у некој мери. Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Јун 15, 2014 Пријави Подели Написано Јун 15, 2014 Озбиљно?! А ја мислио да само треба да се изврнем, ставим је на себе и чекам земљотрес. Баш ти хвала што си ми отворио очи. P. S. Решавање Шредингерове једначине је ефектније од персоналистичке философије. Боже сачувај, а после ја непристојна Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jesus Of Suburbia Написано Јун 20, 2015 Пријави Подели Написано Јун 20, 2015 Jeste li ikada vidjeli neko malo dijete kako se upušta u svoju maštu, pa trčkara kroz kuću, nešto brblja, onako srećno? Ja mislim da mene to još uvjek ne prolazi, a 17 mi je zima . Morao bih još da napomenem da mislim da sam zavistan od maštanja. Kako? Pa kad se probudim ujutru, često prije doručka idem da slušam muziku u neku sobu gdje me niko ne gleda i pravim neku priču u svojoj glavi, imam svoj alternativni život. Ako me neko spriječi, moram u da idem u goste ili da pomažem nešto napolju, osjećaj bude krajnje neprijatan. Tokom dana onako prikupljam neke scene koje vidim i onda se takooo uželim da ponovno zamišljam neke događaje. I to ide iz dana u dan. Nebitno šta mi se dešava u životu, ja uvjek mogu da se oduzmem i odem dalekoo dalekoo. Da li crkva ima stav o maštanju, da li je maštanje pomenuto u Bibliji i šta vi lično mislite o tome? Kako vi maštate? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јун 20, 2015 Пријави Подели Написано Јун 20, 2015 Pff, i meni je 21 pa i dalje mastam Samo sam konj sto nemam volje da od te maste nesto napravim, tipa da napisem neku knjigu. Uglavnom pocnem, napisem nekih 5-6 strana ali me sutradan mrzi nastaviti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јун 20, 2015 Пријави Подели Написано Јун 20, 2015 Ехехе, маштам и овак матора. Па шта? Додуше, сад зависи о чему маштамо; добром или лошем? Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hoffman Написано Јун 20, 2015 Пријави Подели Написано Јун 20, 2015 Neko bi rekao da je i masta new age pokret jer u pravoslavlju se mora biti pazljiv tj ne dopustiti mastarije u duhovnom svetu da ne bi upali u prelest. Covek je bice maste i ona utice na nasa stanja. Ljudi bez snova su uglavnom nesrecniji od onih koji ne mastaju. As far as the East is from the West, I remember your sin no more. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 20, 2015 Пријави Подели Написано Јун 20, 2015 Машта је фантастична ако остане у свом окриљу. Давор73, Јанко, Лидија Миленковић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jesus Of Suburbia Написано Јун 25, 2015 Пријави Подели Написано Јун 25, 2015 Drago mi je, meni ona dosta znači. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Јун 25, 2015 Пријави Подели Написано Јун 25, 2015 У реду је донекле, ако покреће стваралачку енергију и буди креативност. Иначе, мислим да често може доћи од кушача, па је у том случају лоша. Знам да о.Јоил не говори добро о машти. И да би човек требало да буде трезвен. Можда си благо асоцијалан, па ти одговара да будеш у неком свом свету. То је друга ствар. "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jesus Of Suburbia Написано Јун 26, 2015 Пријави Подели Написано Јун 26, 2015 Можда си благо асоцијалан, па ти одговара да будеш у неком свом свету. То је друга ствар. Mislim da sam grubo asocijalan Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јун 26, 2015 Пријави Подели Написано Јун 26, 2015 о.Јоил не говори добро о машти Отац Јоил се свакако учио приступању машти на монашки начин. Под маштом могу да се подразумевају разне ствари, као нпр. креативност. Оно што је у свему томе кључно јесте надгледање срца. Који је узрок, тј. са каквим намерама се упуштамо у маштање и куда то води? Ако себи чешће постављамо ова(ква) питања и притом не занемарујемо савест мислим да не можемо (много) промашивати. Дијана. and Давор73 је реаговао/ла на ово 2 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Viktor Ljvovic Написано Јун 26, 2015 Пријави Подели Написано Јун 26, 2015 Mastanje u molitvi, a pravoslavlje je molitva(u svim njenim kanonskim oblicima), vodi u idolopoklonstvo. Idol nije samo predmet, vec je i nakaradna predstava o Bogu u mislima. Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука