Jump to content

Од цезара до државопоклонства

Оцени ову тему

Препоручена порука

Не можемо јер никада не би могли радити за тако ниске дневнице и дати одређеном производу повољнију цену од оне коју они дају...то је ваљда свима јасно?

nit imamo kapital da pravimo mega postrojenja vredna milijarde dolara kao oni

Подели на овим сајтовима

• Одговори 388
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

2.) Lepo super sto IT cveta, sve najbolje. Nadam se da cu sto vise da studiraju bas to. 

PA ne cveta, ali moze da cveta.. a ne cveta jer drzava ubira poreze, propisuje regulacije da bi "ocuvala i usmerila industrije" - tvoj plan.

4.) Nokia je propala zbog Epla i Samsunga, od kojih jedno preduzece bez zastite drzave ne bi ni postojalo kao proizvodjas elektronike.

Imas fundamentalne greske u razmisljanju. Nokija je propala jer je pocela da pruza ono sto trziste nije trazilo a to je pravila je lose smartfonove, koji nisu ljudima pruzali usluge koje su ljudi zeleli.

5.) Tajkuni svidalo se to nama ili ne su najsposobniji deo nase poslovne elite, da je lako biti tajkun svi bi bili. Inace korejski tajkuni se bas nazivju tajkunim i sravnili su konkurenciju.

Uopste me ne zanima sta su uradili tajkuni.

Ja znam da bi bolje prosla koreja bez njih.

Mozda ne bi imali samsung ali bi imali nesto drugo.

3.) Ja ne znam kakve veze ima IBM za onim sta ja pricam. Lepo bi bilo da Srbija ima sto vise novih industrija. Tu je jedino moguce i uci u igru velikih odmah. IBM sada ima 100 godina iskustva.

Ima kada je krenuo "bum" silikonske doline, IBM je bila kompanija sto si ti rekoa - sa najvise iskustva, najvise znanja itd.... pa su je presisale silne kompanije koje su pocele iz garaza da rade posao. Dokaz da ti nisi u pravu, da male firme ne mogu da uspeju od velikih na slobodnom trzistu. Pad Giganta IBM ti je dokaz da mogu. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

PA ne cveta, ali moze da cveta.. a ne cveta jer drzava ubira poreze, propisuje regulacije da bi "ocuvala i usmerila industrije" - tvoj plan.

Imas fundamentalne greske u razmisljanju. Nokija je propala jer je pocela da pruza ono sto trziste nije trazilo a to je pravila je lose smartfonove, koji nisu ljudima pruzali usluge koje su ljudi zeleli.

Uopste me ne zanima sta su uradili tajkuni.

Ja znam da bi bolje prosla koreja bez njih.

Mozda ne bi imali samsung ali bi imali nesto drugo.

Ima kada je krenuo "bum" silikonske doline, IBM je bila kompanija sto si ti rekoa - sa najvise iskustva, najvise znanja itd.... pa su je presisale silne kompanije koje su pocele iz garaza da rade posao. Dokaz da ti nisi u pravu, da male firme ne mogu da uspeju od velikih na slobodnom trzistu. Pad Giganta IBM ti je dokaz da mogu. 

pricas bez veze, tj gledas holivudske filmove i onda to priojektujes na realan zivot, IBM i danas radi posao koji je radio i prije i to uspjesno i misli mda ne postoji firma na svjetu sa vise inovacija na godisnjem nivou od njega, nije se IBM bazirao ko apple na trzistu personalnih racunara, to mu je bila dopunska djelatnost, nikada primarna

Подели на овим сајтовима

@ milosavljevicu ne nadje ja ni jednu firmu koja pravi cipove, ovdje u ovoj novinarskoj ludoriji od clanka "cipovi su srpska nafta"  sam samo naisao na neke temelje fabrike za proizvodnju cipova, izgleda emirati krecu u elektronsku revoluciju i to na nasem terenu. nego ja te jos jednom molim da mi das tu nasu firmu koja pravi procesore za mobilne telefone

Rekoh ne mogu da nadjem tu konkretnu koja bas to radi za mobilne telefone ali dao sam ti jednu drugu koja se isto bavi proizvodnjom elektronskih komponenti poprilicno uspesno:

http://www.kurir-info.rs/uspeh-firma-iz-srbije-druga-na-listi-najuspesnijih-clanak-1054925

t, IBM i danas radi posao koji je radio i prije i to uspjesno i misli mda ne postoji firma na svjetu sa vise inovacija na godisnjem nivou od njega, nije se IBM bazirao ko apple na trzistu personalnih racunara, to mu je bila dopunska djelatnost, nikada primarna

IBM je pukao na trzistu personalnih racunara. Zato se i ne fokusira... a pokusao je da se fokusira i te kako, al su ga pojeli "mali i neiskusni" iako je bio prvi tu.... sto jasno dokazuje da agnosticar nije u pravu... kada prica o "prednosti velikih kompanija" 

Inace ovo sta pises Juzna Koreja bi bez tajkuna bolje prosla je smesno, niti jedan dokaz za to postoji.

Ovo je ko da si mi rekao... Srbiji bi bila bogatija da tajkuni ne postoje.... to je smesno tvrditi nijedan dokaz za to ne postoji....totalna besmislica.... 

Koja su to firme tacno zamenile IBM 

Sve ove koje prave personalne racunare su zatrpale IBM sa zemljom.

Подели на овим сајтовима

Не можемо јер никада не би могли радити за тако ниске дневнице и дати одређеном производу повољнију цену од оне коју они дају...то је ваљда свима јасно?

Прво, цена производа не зависи само од дневница. Друго, многи људи у Србији већ имају тако ниске дневнице, неки и ниже, а многи уопште немају посао па би им било какве дневнице биле добродошле.

Али таква је та наопака логика - боље да људи уопште немају посао него да имају "ниске дневнице".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

nit imamo kapital da pravimo mega postrojenja vredna milijarde dolara kao oni

Има приватних инвеститора колико хоћеш. Не треба "ми" да имамо капитал. Треба само направити услове да се људима исплати да инвестирају.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Rekoh ne mogu da nadjem tu konkretnu koja bas to radi za mobilne telefone ali dao sam ti jednu drugu koja se isto bavi proizvodnjom elektronskih komponenti poprilicno uspesno:

http://www.kurir-info.rs/uspeh-firma-iz-srbije-druga-na-listi-najuspesnijih-clanak-1054925

IBM je pukao na trzistu personalnih racunara. Zato se i ne fokusira... a pokusao je da se fokusira i te kako, al su ga pojeli "mali i neiskusni" 

Ovo je ko da si mi rekao... Srbiji bi bila bogatija da tajkuni ne postoje.... to je smesno tvrditi nijedan dokaz za to ne postoji....totalna besmislica.... 

Sve ove koje prave personalne racunare su zatrpale IBM sa zemljom.

prave modeme i uredjaje za prototiping, tacnije sastavljaju od tudjih komponenti, nije to lose, al ce tesko da bude srpska nafta kako kaze ona novinarska ludorija na koju se pozivas. steta sto ne mores naci onu firmu koja proizvodi cipove, al bitno da ti posluzila ko argument

Подели на овим сајтовима

Има приватних инвеститора колико хоћеш. Не треба "ми" да имамо капитал. Треба само направити услове да се људима исплати да инвестирају.

drugim rjecima treba im se kvalitetnije naguziti da se ne zamore previse

Подели на овим сајтовима

prave modeme i uredjaje za prototiping, tacnije sastavljaju od tudjih komponenti, nije to lose, al ce tesko da bude srpska nafta kako kaze ona novinarska ludorija na koju se pozivas. steta sto ne mores naci onu firmu koja proizvodi cipove, al bitno da ti posluzila ko argument

ne spinuj, tema o kojoj pricamo je velike kompanije sa iskustvom vs male... 

Подели на овим сајтовима

drugim rjecima treba im se kvalitetnije naguziti da se ne zamore previse

Какве глупости, не могу да верујем...

Значи, кад неко дође и својим парама отвара фабрику, запосли људе, онда он нас "гузи" и од тога се треба бранити свим силама?

Па са оваквим идејама није ни чудо да је Србија најгора рупа у Европи. У ствари је чудо да народ није поцркао од глади...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Какве глупости, не могу да верујем...

Значи, кад неко дође и својим парама отвара фабрику, запосли људе, онда он нас "гузи" и од тога се треба бранити свим силама?

Па са оваквим идејама није ни чудо да је Србија најгора рупа у Европи. У ствари је чудо да народ није поцркао од глади...

normalno, kad dodje strani investitor daju mu sve i zemljiste dzabe i  olaksice da padnes u nesvjest a kad dodje srbin onda nista ne moze....

srpska ekonomija je srpska , protiv toga sam da dolaze oni koji su nas gadjali bombama, pa sad koriste rasulo

Подели на овим сајтовима

normalno, kad dodje strani investitor daju mu sve i zemljiste dzabe i  olaksice da padnes u nesvjest a kad dodje srbin onda nista ne moze

Ето ти га сад... Па зар нисам ја писао против тога? А управо ти се залажеш за субвенције итд.

Ја кажем да се направе услови да људи могу да раде, а не да им се дају субвенције.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...