Jump to content

Од цезара до државопоклонства

Оцени ову тему

Препоручена порука

Па то није слобода. Нико нема права да трује људе било чиме и либертаријанизам је ту у праву.

Не видим шта је ту "смешно".

pa smjesno je to sto bi prvi dan libertarijanizma stala  kompletna ekonomija, energetika,industrija sve, truju nas na sve moguce nacine

Подели на овим сајтовима

• Одговори 388
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

ako si ti u srbiji, cija je ekonomija narusena agresivnom spoljnom ekonomijom, neces imati posao ili ce ti biti jako mala plata, kako ces kupovati na trzistu, oklen ti novac, ili ces otici da gastarbajtises u ameriku ?

Српска економија је нарушена домаћим глупостима, а не некаквом измишљеном "агресивном спољном економијом" (шта то уопште значи...).

Људи сада немају посао и имају јако мале плате - иако имамо све што ти заступаш. Новац би људи зарадили јер би могли слободно да раде и тргују. Нисмо ни глупи ни неспособни како то из твојег писања следи.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

pa smjesno je to sto bi prvi dan libertarijanizma stala  kompletna ekonomija, energetika,industrija sve, truju nas na sve moguce nacine

Зашто би стала? Не видим ни један разлог ако укинеш, на пример, царине да би "стала комплетна економија".

Напротив - покренула би се економија јер би се отвориле нове могућности за пословање.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Српска економија је нарушена домаћим глупостима, а не некаквом измишљеном "агресивном спољном економијом" (шта то уопште значи...).

to znaci da na slobodnom trzistu srbija kao mala, siromasna i tehnoloski zaostala zemlja nema ama nikakve sanse sa jacim i modernijim ekonomijama u 90 % stvari bitnih za ekonomiju 

Подели на овим сајтовима

Зашто би стала? Не видим ни један разлог ако укинеш, на пример, царине да би "стала комплетна економија".

Напротив - покренула би се економија јер би се отвориле нове могућности за пословање.

zato sto bi ja osnovao gradjansku organizaciju neo-zelenih i tuzio bi komplet sve koji na bilo koji nacin nekoga truju, tuzio bi sve vlasnike automobila,rafinerije,celuloze,pekare,cementare, potrovase nas zive, njima je dobro ubiru profit, al meni nije dobro, truju me

Подели на овим сајтовима

to znaci da na slobodnom trzistu srbija kao mala, siromasna i tehnoloski zaostala zemlja nema ama nikakve sanse sa jacim i modernijim ekonomijama u 90 % stvari bitnih za ekonomiju 

Опет кажеш да смо глупи и неспособни...

То уопште није тачно. У питању је само непознавање елементарних економских закона - http://en.wikipedia.org/wiki/Comparative_advantage

Или ако више волиш видео (веома кратко и сажето, погледај):

И много си брате "брзопотезан"... :)

Успори мало, размисли.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

zato sto bi ja osnovao gradjansku organizaciju neo-zelenih i tuzio bi komplet sve koji na bilo koji nacin nekoga truju, tuzio bi sve vlasnike automobila,rafinerije,celuloze,pekare,cementare, potrovase nas zive, njima je dobro ubiru profit, al meni nije dobro, truju me

То не значи да би "стала економија", већ би они морали да контролишу отпадне материје. То је ваљда добра ствар... Па ти наведе онај сајт "екологија", против загађења итд.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Опет кажеш да смо глупи и неспособни...   То уопште није тачно. У питању је само непознавање елементарних економских закона - http://en.wikipedia....ative_advantage   Или ако више волиш видео (веома кратко и сажето, погледај):

nisam ja rekao da smo mi glupi nesposobni ljudi, ja sam rekao da smo mali, siromasni i tehnoloski zaostali , a to nije isto...

kako smo to postali je druga tema, al to smo sto smo...

vise bi volio da si okacio neki video sa kioskom pored super marketa, neg sto si okacio ove  pojednostavljene i idealizovane sablone

Подели на овим сајтовима

Хехехе... Тешко вам је противу бодила праћати се. :)

То је елементарна математика коју зна свака баба на пијаци - трговина се исплати свима. Сви су на добитку. А највише "мали, сиромашни и технолошки заостали".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Хехехе... Тешко вам је противу бодила праћати се. :)

То је елементарна математика коју зна свака баба на пијаци - трговина се исплати свима. Сви су на добитку. А највише "мали, сиромашни и технолошки заостали".

Hehehehe video ti opisuje trgovinnu maticnih drzava i kolonija ili danas trgovine zemalja treceg sveta (sirovine) i industriskih zemalja. Kao i trguvinu na primer resursa. 

Bogate zemlje izmedju sebe trguju cesto za istim proizvodima VW za Francusku Peugot za Nemacku. 

Ako ti je cilj ekonomske politike postati zemlja treceg sveta onda su ti argumenti na mestu. 

HdDe-Frankreich-10.jpg

Подели на овим сајтовима

Hehehehe video ti opisuje trgovinnu maticnih drzava i kolonija ili danas trgovine zemalja treceg sveta (sirovine) i industriskih zemalja.

Једино ако ниси уопште погледао па да напишеш овако нешто погрешно...

Ako ti je cilj ekonomske politike postati zemlja treceg sveta onda su ti argumenti na mestu.

Не, мој циљ је да не останемо земља трећег света - што је последица политике коју ви заступате.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Једино ако ниси уопште погледао па да напишеш овако нешто погрешно...

Pogledao sam to ti je trgovina treceg sveta. U cemu su prednosti Srbije trenutno u kom segmentu, jedino sirovine i sve drugo ce se uvoziti, ne mnogo jer para nece biti. 

Da razvije svoju industriju nece moci. 

Не, мој циљ је да не останемо земља трећег света - што је последица политике коју ви заступате.

Ne znate koliko gresite. Inace SAD nije se razvila tako, jer je od nezavisnost do negde 1948 cuvala svoju industriju od nadmocne industrije Velike Britanije. 

Dok je Jefferson zastupao stav koji vi imate i tako reklamirao, pravu ekonomsku politiku je radio Hamilton koji nije hteo ekonomski ostati kolonija Velike Britanije. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...