Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Утуви у главу да Христос прашта грехе само онима који се одрекну зла и окрену се добру. вера без дела је ништа објашњава Павле. Ako ćemo se utuvavati u glavu bojim se da će se pojaviti inat pa makar Hristos sam stojao pred nama Ja shvatam da je pokajanje ljubav a ne uslov,pa kad sabereš sa nekim knjigama koje si pročitao probaj da pokajanje staviš u kontekst onoga kako ga ja doživljavam. Nema u bogu uslova Bog je ljubav,pogrešno gledaš na pokajanje.(po meni) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 To sam i mislio. Pa sto onda toliko pljuckate na ono sto sami u zivotu sprovodite? Zbog licemera kakav sam izgleda i sam. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Добро, јасно је свима да није циљ, али је средство. Јел се слажеш? Da ali ne kao uslov,već kao prihvatanje ljubavi Boga Živoga. Nema pre Krštenja test koliko si moralan u tom trenutku.(e sad se plašim gde može neko da odveze) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 To sam i mislio. Pa sto onda toliko pljuckate na ono sto sami u zivotu sprovodite? Zato što tražim od drugih,pre nego petao zapeva 3 puta. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Nema deco savršenog moralnog,jer da ima Hristos bi postavio uslov. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Ako ćemo se utuvavati u glavu bojim se da će se pojaviti inat pa makar Hristos sam stojao pred nama Ja shvatam da je pokajanje ljubav a ne uslov,pa kad sabereš sa nekim knjigama koje si pročitao probaj da pokajanje staviš u kontekst onoga kako ga ja doživljavam. Nema u bogu uslova Bog je ljubav,pogrešno gledaš na pokajanje.(po meni) Да, Бог је љубав и зато те Бог неће спречити када се удаљаваш од њега (јер је љубав, а не љубоморан), али то не значи аутоматски да и ми имамо љубав према Богу. Да би схватили шта је уопште љубав, најпре морамо да очистимо своје срце од грха или бар да покажемо велики труд да би хтели да се очистимо. Како другачије можемо да започнемо ту борбу него држањем најпре "присилног" морала (уздржање) и исповедањем грешних дела и помисли. Опет напомињем Бог није љубоморан него љубав и као такав никада неће држати онога ко њега не воли. Свака истинска љубав према некоме се доказује једино жртвом, пожртвовањем, самоодрицањем (према жени, деци, пријатељима) па тако и према Богу. Пошто ми Богу неможемо да жртвујемо ништа што није наше, онада му жртвујемо нашу грешност (коју јако волимо) да би доказали нашу љубав према њему. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Viktor Ljvovic Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 @@Volim_Sina_Bozjeg, Ja se bojim da dajem bilo kakav izricit sud o crkvenim stvarima. Ljudi citaju ovaj forum pa me je strah da nekome pokvarim veru i zivot nekom mojom gluposcu(ako mi taj neko poveruje). Ja govorim jako puno gluposti!!! Da li ste vi 100% ubedjeni da to sto nejasno tvrdite izrazava nasu pravoslavnu veru? Ne smatram da vi lupate, nego da imate dobru nameru i pamet, ali ekstremno zbrkano izlazete svoje misli. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Viktor Ljvovic Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Bogoslovlje/SvetiSimeonNoviBogoslov/Lat_SvetiSimeonNoviBogoslov52.htm Jedan od trojice bogoslova je pisao eticke/moralne besede. Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Nema deco savršenog moralnog,jer da ima Hristos bi postavio uslov. Ти си у овоме у праву. Али, мораш да обратиш пажњу како пишеш неке поруке (и још неки коментатори) јер неутврђен врло лако може да стекне утисак (из тих порука) да је једино битно имати свест да се Христос жртвовао за све људе, ићи у цркву и мислити да волиш Бога, док су морални закони небитни. Са друге стране цело светоотачко предање сведочи о томе да морални преступи (греси) рањавају душу, дефрагментирају људску личност и таква личност не да није у стању да воли Бога него несвено не воли ни себе самога. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Ти си у овоме у праву. Али, мораш да обратиш пажњу како пишеш неке поруке (и још неки коментатори) јер неутврђен врло лако може да стекне утисак (из тих порука) да је једино битно имати свест да се Христос жртвовао за све људе, ићи у цркву и мислити да волиш Бога, док су морални закони небитни. Са друге стране цело светоотачко предање сведочи о томе да морални преступи (греси) рањавају душу, дефрагментирају људску личност и таква личност не да није у стању да воли Бога него несвено не воли ни себе самога. Slažem se sve,osim mog pisanja. Ja pišem isključivo u kontekstu,pa ako neko udje u debatu samnom a ignoriše to onda imamo problem u 10 strana da ga vraćam na početak. Pa kad smo to razjasnili,vi se izgleda u svemu slažete samnom Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 @@Volim_Sina_Bozjeg, Ja se bojim da dajem bilo kakav izricit sud o crkvenim stvarima. Ljudi citaju ovaj forum pa me je strah da nekome pokvarim veru i zivot nekom mojom gluposcu(ako mi taj neko poveruje). Ja govorim jako puno gluposti!!! Da li ste vi 100% ubedjeni da to sto nejasno tvrdite izrazava nasu pravoslavnu veru? Ne smatram da vi lupate, nego da imate dobru nameru i pamet, ali ekstremno zbrkano izlazete svoje misli. Šta da vam kažem sve ste u pravu,takav sam kad osetim da neko ne pročita kontekst. Možda neki "zavedeni" pročita ipak sve što sam napisao,videće jasnu sliku da se vi samnom slažete tek posle 5 stranica. Pogotovo što zaista Boga molim da meni niko ne veruje pre nego li poveruje u Njega. A mož misliti da ja i Bog vodimo debatu ovde kako bi ja jadno izgledao,zar ne? (Nisam bitan) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Slažem se sve,osim mog pisanja. Ja pišem isključivo u kontekstu,pa ako neko udje u debatu samnom a ignoriše to onda imamo problem u 10 strana da ga vraćam na početak. Pa kad smo to razjasnili,vi se izgleda u svemu slažete samnom :good2: Трудио сам се да испратим целу преписку (обично то увек радим баш да неби нешто извукао из контекста) и стекао сам такав утисак као што сам и описао. Постоји могућност да се нисмо разумели, што је врло могуће, јер искрено то је оно што ми највише и смета у овој сајбер комуникацији. Вероватно би све било лакше и брже ( у две три речи, геста и погледа) да разговор иде уживо. У сваком случају драго ми је да се слажемо. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 :good2: Трудио сам се да испратим целу преписку (обично то увек радим баш да неби нешто извукао из контекста) и стекао сам такав утисак као што сам и описао. Постоји могућност да се нисмо разумели, што је врло могуће, јер искрено то је оно што ми највише и смета у овој сајбер комуникацији. Вероватно би све било лакше и брже ( у две три речи, геста и погледа) да разговор иде уживо. У сваком случају драго ми је да се слажемо. da brate. živ bio. Probaću da nadjem rečenicu gde je krenulo moje pisanje. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 R2D2, on 23 Oct 2014 - 09:34, каже: Владика Игњатије је рекао да испуњење заповести и чување моралних норми није циљ хришћанства као таквог! То исто колико видим каже и свети Серафим допуњавајући да је циљ задобијање Духа Светога! Lepo je objasnio vladika. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Viktor Ljvovic Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Šta da vam kažem sve ste u pravu,takav sam kad osetim da neko ne pročita kontekst. Možda neki "zavedeni" pročita ipak sve što sam napisao,videće jasnu sliku da se vi samnom slažete tek posle 5 stranica. Pogotovo što zaista Boga molim da meni niko ne veruje pre nego li poveruje u Njega. A mož misliti da ja i Bog vodimo debatu ovde kako bi ja jadno izgledao,zar ne? (Nisam bitan) Mislim da je jako bitna 42.glava, 7. stih knjige o Jovu. Tu Bog preti onima koji su lose bogoslovstvovali. Plasim se da ne padnem pod taj sud. Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука