Jump to content

Живот у иностранству

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ja sam iz kantona Bern. A, certifikati vam uvek trebaju u CH ako živite po njihovim parametrima. 

Да, а да би се полагало за цертификат, плаћа се за полагање тестова, а ти цертификати и нису баш потребни свугдје.

Подели на овим сајтовима

Plaćaju se ako radiš tj. nisi više na socijalu. Ili, ako imaš dovoljno novca. Ili, ako ti muž ili porodica ima love. Mada, i ovim slučajevima možeš naći gratis, samo treba tražiti. Pa, sad, nisu potrebni za slabo plaćene poslove ili na crno. Takve poslove možeš da obavljaš i bez da znaš jednu reč. 

Подели на овим сајтовима

Plaćaju se ako radiš tj. nisi više na socijalu. Ili, ako imaš dovoljno novca. Ili, ako ti muž ili porodica ima love. Mada, i ovim slučajevima možeš naći gratis, samo treba tražiti. Pa, sad, nisu potrebni za slabo plaćene poslove ili na crno. Takve poslove možeš da obavljaš i bez da znaš jednu reč. 

Знаш ли гдје може да се нађе фиксни посао, са б2?

Подели на овим сајтовима

Да, а да би се полагало за цертификат, плаћа се за полагање тестова, а ти цертификати и нису баш потребни свугдје.

mnogi polazu u srbiji kurseve, eto imam ja kolegu sa posla , njegova zena se prosle sedmice vratila sa b1 kursom iz bosne, to je za njemacku, ne  vidim zasto svica ne bi priznavala iste kurseve sa medjunarodnom licencom

Подели на овим сајтовима

I, priznali im certifikate?! 

pa ne bi ljudi isli dole na kurseve da im ne vredi, recimo konkretno ta zena nije mogla da produzi boravisnu vizu bez a1 kursa ja mislim i onda je isla dole u bosnu na taj kurs pa je isla opet sad je na b1 ....

normalno da postoje kursevi sa medjunarodnim sertifikatom, ne samo za jezike nego i za druge kvalifikacije

Подели на овим сајтовима

Citam na nekom forumu u italiji, razgovaraju o svajcarskoj i jedan pise da je 2500 franaka plata "da fame" ( za gladovabnje ) u Svajcarskoj ...

Vi nikako da shvatite da 2000 € u Baselu nije kao 2000€ u Cacku ...

Тачно није, у баселу је 2000е као 1300-1500 е у чачку.

+ мораш да имаш мање школе, и лакш ећеш да нађеш тај посао. :)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

mnogi polazu u srbiji kurseve, eto imam ja kolegu sa posla , njegova zena se prosle sedmice vratila sa b1 kursom iz bosne, to je za njemacku, ne  vidim zasto svica ne bi priznavala iste kurseve sa medjunarodnom licencom

Зато што Швица има строжији систем.

Подели на овим сајтовима

Mogu oni dobiti certifikat i formalno imati evropski nivo B1, ali opštepoznato je da su sumnjičavi prema dokumentima sa Balkana. Može se desiti da se zaposle a privatnik gleda praktično a ne formalno. Prosto, poenta je da se nešto nauči praktično, a svi znamo koliko se praktično uči na Balkanu. I, vozačke važe al samo godinu dana, koliko znam. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...