Jump to content

Декларација о уједињењу хришћана

Оцени ову тему

Препоручена порука

Добра вест. Надам се да ћемо се ујединити са римокатолицима у наредних 50 година. 

Мислим да је то не могуће или је могуће али ћемо ми прихватити њихову власт и нека њихова учења са којима се не слажемо  тј биће унијаћења

Подели на овим сајтовима

• Одговори 58
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ц,ц,ц ... задња времена, антихрист је пред вратима ... леле!

Kuku, odosmo svi mi u pravoslavne unijate, sad će da nas opravoslavljuju.

Oj gdje nas odvede ovaj papa Franja. Lele! Šta to tamo potpisa, moj ti Bože.

:icon_pop:

Подели на овим сајтовима

Мислим да је то не могуће или је могуће али ћемо ми прихватити њихову власт и нека њихова учења са којима се не слажемо  тј биће унијаћења

Зашто тако мислиш? Ја верујем да господ води Цркву... нема разлога за таквим размишљањем. Ако нешто прихватимо то је зато што господ тако хоће. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Kuku, odosmo svi mi u pravoslavne unijate, sad će da nas opravoslavljuju.

Oj gdje nas odvede ovaj papa Franja. Lele! Šta to tamo potpisa, moj ti Bože.

:icon_pop:

Evo su sad z nas unijati pravoslavni. :D

Подели на овим сајтовима

Hor Stojanova gimnazija. Stojanovo Gimnazium je crkvena katolička srednja škola

i nalazi se tačno na moravskom Velehradu odakle je stolovao episkop sv. Metodije

http://cs.wikipedia.org/wiki/Anton%C3%ADn_Cyril_Stojan

http://www.sgv.cz/

Pěvecký sbor SGV - Svjatýj Bóže

Hor učenika Stojanovog Gimnazija iz Velehrada

Záznam z adventního koncertu sboru Stojanova Gymnázia Velehrad

v Kostelanech nad Moravou 16. prosince 2010
sv. Jan Chrysostomos (Zlatoústý) - Svjatýj Bóže

Pěvecký sbor SGV - Tebe poem

Hor učenika Stojanovog Gimnazija iz Velehrada

Záznam z adventního koncertu sboru Stojanova Gymnázia Velehrad

v Kostelanech nad Moravou 16. prosince 2010
Dmitrij Stěpanovič Bortňanskij - Tebe poem

Подели на овим сајтовима

Раскол је траје близу хиљаду година. Требаће много времена да се он превазиђе. Ништа на брзину, јер ће то створити много проблема.

Овакве декларације су само слово на папиру. Обележавање 50 година од "помирења", тј. међусобног скидања анатема.

Православна црква треба да ради на себи, тј. на постизању већег јединства међу собом. Она то и ради, тј. црквена организација то ради.

У овом постхришћанском времену унијатство је историјска категорија, везана за време јаке цивилне, световне, моћи римске цркве, док је у су у то време православне цркве биле неслободне, под окупацијом, и са малим, готово никаквим утицајем на световне власти, које често нису биле наклоњене православним хришћанима. Због тог небратског односа Римске цркве, много времена ће морати да прође, да би православни могли опростити, и прихватити римску цркву као пријатељску организацију, а поготово као сестринску цркву, или православну цркву. Искуство је научило народ да не верује латину ни кад поклон доноси, јер испод поклона се углавном налазио мач.

Подели на овим сајтовима

У овом постхришћанском времену унијатство је историјска категорија, везана за време јаке цивилне, световне, моћи римске цркве, док су у то време православне цркве биле неслободне, под окупацијом, и са малим, готово никаквим утицајем на световне власти, које често нису биле наклоњене православним хришћанима. Због тог небратског односа Римске цркве, много времена ће морати да прође, да би православни могли опростити, и прихватити римску цркву као пријатељску организацију, а поготово као сестринску цркву, или православну цркву. 

Nije to problem oprastanja; dok su jedni stradali u Ime Gospodnje, drugi su jacali i bogatili se. Sta nam to govori? ;) Koji nose krst, a kojima je najbitnija svetovna moc?

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Историјски моменат. И молимо се господу да ће да иде на добро. ОВо је јасна порука артемијевцима и њима сличнима да је ово све више воља православне цркве као целине и да су посматрали само из угла односа Срба и хрвата РКЦ у хрватској и спц... да је слика много већа и шира и превазилази сукобе срба и ркц у хрватској... 

Како знате ?

Пустите артемијевце , у СПЦ су 2/3 против таквог уједињења.

Која воља православне целине? Зар цариградском патријаршијом сматрате вољом већине ? 

50 људи у Цариграду наспрам 150 000 000 православаца у свету које нико ништа није питао...

Подели на овим сајтовима

По мени баш из разлога што Господ води обе цркве не треба пошто пото да се ујединимо . Да ми поштујемо своје обичаје , а Католици своје и да живимо у добросусетским односима .

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Не мора да значи. Мислим да је атмосфера у Ватикану таква да су спремни да мењају неке њихове догме како би се приближили православљу. Ако они прихвате суштину лако ће се постићи договор око споредних ствари.

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

sta ova deklaracija znaci u praksi hoceli biti sasluzenja sa rimskom crkvom.  @Abu Hasan zanimljiv pseudonim

Практично не значи ништа. Значи као подстицај, показивање добре вољи и спремности да се ради на помирењу.

Подели на овим сајтовима

Како знате ?

Пустите артемијевце , у СПЦ су 2/3 против таквог уједињења.

Која воља православне целине? Зар цариградском патријаршијом сматрате вољом већине ? 

50 људи у Цариграду наспрам 150 000 000 православаца у свету које нико ништа није питао...

Питаће их када за то дође време. 

Ја не знам што би неко имаш нешто против да католичка црква постане део праовславне. ОД свих осталих 150 000 000 православаца...

Мислим да је тај бунт најјачи у Србији, и то на чисто политико-националној основи - Сукоба нас и Хрвата. 

Ако дође до уједињења биће то вођено светим духом....а верујем да је и овај потез вођен светим духом...

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...