w.a.mozart Написано Мај 21, 2014 Пријави Подели Написано Мај 21, 2014 Oduvek me do koske potresala, fascinirala i radovala jedna stvar u Božijem domostroju. To je ono kad Hristos kaže "Hvala ti,Oče,Gospode neba i zemlje,što si ovo sakrio od mudrih i razboritih a otkrio to bezazlenima. Da Oče,jer je tako bila volja tvoja" U isto vreme mi ovo nije ni u potpunosti jasno tj. jasno mi je kako u praksi funkcioše ali mi nije jasno kako biramo - kako se definišu bezazleni i mudri ivanaika, Иван ♪♫, Натан and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Мај 21, 2014 Пријави Подели Написано Мај 21, 2014 Šta vas najviše oduševljava u Božijem domostroju? Trpeljivost, strpljenje... Za sve i svakoga. Данче* and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БРЂАНИН Написано Мај 21, 2014 Пријави Подели Написано Мај 21, 2014 Највише одушевљава сам тај Домострој = Христос. Рилски је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tristatri Написано Мај 21, 2014 Пријави Подели Написано Мај 21, 2014 "Hvala ti,Oče,Gospode neba i zemlje,što si ovo sakrio od mudrih i razboritih a otkrio to bezazlenima. Da Oče,jer je tako bila volja tvoja" možeš li dati podatak gde ovo tačno stoji? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 21, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 21, 2014 jevandjelje po Mateju 11,25-26 25 U to vreme odgovori Isus, i reče: Hvalim Te, Oče, Gospode neba i zemlje, što si ovo sakrio od premudrih i razumnih a kazao si prostima. Ps. 8:2, Amos 8:12, 1 Kor. 1:27, 1 Kor. 2:7, 1 Kor. 2:11, 2 Kor. 3:14 26 Da, Oče, jer je tako bila volja Tvoja. Tristatri је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 21, 2014 Пријави Подели Написано Мај 21, 2014 kako se definišu bezazleni i mudri Kad vide od Boga dobro nemaju dopunu "umovanja", niti žele ono što je na dar samo za sebe. w.a.mozart and Tristatri је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 21, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 21, 2014 Kad vide od Boga dobro nemaju dopunu "umovanja", niti žele ono što je na dar samo za sebe. lepo rečeno Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Мај 21, 2014 Пријави Подели Написано Мај 21, 2014 "Kada se moliš Gospodu, očima srca gledaj unutar sebe, gledaj dušu svoju; Gospod je tamo, u mislima tvojim, u ispravnim kretanjima tvoga srca, kao što je izvan tebe i na svakom mestu. >>Blizu ti je On, u ustima tvojim i u srcu tvom.<< (Rim. 10, 8)"Zapitaj stoku, naučiće te, ili ptice nebeske, kazaće ti. Ili se razgovori sa zemljom, naučiće te, i ribe će ti morske pripovediti. Ko ne zna od svega toga da je ruka Gospodnja to učinila? Kome je u ruci duša svega živog i duh svakog tela čovečijeg." (Jov 12: 7-10)Mene je ovo dosta ukrepilo u trenucima maloverja i slabosti. Najviše se sećam ovih reči "Blizu ti je On, u ustima tvojim i u srcu tvom." Ignjatije, Драшко, Данче* and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 21, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 21, 2014 brate, fenomenalno. Slava Bogu! 8086.gif Данче* је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 21, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 21, 2014 29. Otac moj koji mi ih dade veći je od sviju; i niko ih ne može oteti iz ruke oca mojega. Ja i Otac jedno smo. Jovan, 10. glava - kakva sigurnost i stav u svega 2 rečenice. Kao kad podigneš neku kamenčugu i postaviš je na pravo mesto Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 22, 2014 Пријави Подели Написано Мај 22, 2014 29. Otac moj koji mi ih dade veći je od sviju; i niko ih ne može oteti iz ruke oca mojega. Ja i Otac jedno smo. Jovan, 10. glava - kakva sigurnost i stav u svega 2 rečenice. Kao kad podigneš neku kamenčugu i postaviš je na pravo mesto Mi ustvari jesmo samo ono što je On. Ne mi da budemo On nego u nama da bude On, a to je moja prva rečenica. w.a.mozart and Zero је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Мај 22, 2014 Пријави Подели Написано Мај 22, 2014 29. Otac moj koji mi ih dade veći je od sviju; i niko ih ne može oteti iz ruke oca mojega. Ja i Otac jedno smo. Jovan, 10. glava - kakva sigurnost i stav u svega 2 rečenice. Kao kad podigneš neku kamenčugu i postaviš je na pravo mesto Ја бих само додао: ако је Син једно са Оцем,а Св. Ап. Павле каже да смо сви ми уди Хистовог тела, опнда смо и ми, који се у Христу родисмо једно са Оцем. Па ако смо део њега, ко нас онда може одвојити од њега? До ако сами не отпаднемо. Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 22, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 22, 2014 mi smo kroz Sina a Sin je u potpunosti jedno sa Ocem Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Мај 22, 2014 Пријави Подели Написано Мај 22, 2014 Стрпљење и милост према мени несавршеном и грешном бићу.. Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Мај 22, 2014 Пријави Подели Написано Мај 22, 2014 И Логос постаде тијело и настани се међу нама..... Натан, Zero, w.a.mozart and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука