Никанорац Написано Мај 19, 2014 Пријави Подели Написано Мај 19, 2014 Ова пророчанства наших преподобних отаца датирају још из прошлог века. Сматрам да су душекорисна и истинита и не би требало да их било ко злоупотребљава као нити да их исмејава. А Исус им рече: нигдје није пророк без части до у постојбини својој и међу родбином и у дому своме. Марко (6;4) "Простимо људима да Бог нама прости, сви смо ми на земљи привремени гости." А ти, Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никада ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала сво ју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и живиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу, и Он ће те осветлити и спасти. Амин. Свети Владика Николај Велимировић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 19, 2014 Пријави Подели Написано Мај 19, 2014 Nažalost, svaki monah koji doživi preko 50 i više godina preko noći postaje OTAC. Šta reći a ne slagati? Pa još ako je izbacio neko proročanstvo - kud ćeš više Mилена КШ, Драгана Милошевић and Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojš.a Написано Мај 19, 2014 Пријави Подели Написано Мај 19, 2014 "Svi pusaci su u paklu"Zar i Sv vladika Nikolaj Velimirovic? Znači, recimo, bludnici koji su se pokajali i dalje su bludnici? Interesantno mi je da ti koji toliko sve znaš o pravoslavlju, koji na sve imaš odgovor, kome verovatno nikakvo nazidanje više ne treba (obrati pažnju ovo je bila ironija), da ti tako nespretnu tezu postaviš, ili je kod tebe sve toliko nad da prosto običan um ne može da sažme tvoja umna nadnošenja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Мај 19, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 19, 2014 @@Никанорац, Шта је писац хтео да каже? Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 19, 2014 Пријави Подели Написано Мај 19, 2014 Znači, recimo, bludnici koji su se pokajali i dalje su bludnici? Interesantno mi je da ti koji toliko sve znaš o pravoslavlju, koji na sve imaš odgovor, kome verovatno nikakvo nazidanje više ne treba (obrati pažnju ovo je bila ironija), da ti tako nespretnu tezu postaviš, ili je kod tebe sve toliko nad da prosto običan um ne može da sažme tvoja umna nadnošenja. To zasta ga optuzujes ja uopste nisam primetio, a to za pusace moze da se kritikuje i po tom pitanju se da raspravljati. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никанорац Написано Мај 19, 2014 Пријави Подели Написано Мај 19, 2014 Када сам рекао преподобни мислио сам првенствено на Старца Гаврила и Старца Тадеја, држим оно што су прорекли за истинито, и као што видимо остварују се неке ствари... "Простимо људима да Бог нама прости, сви смо ми на земљи привремени гости." А ти, Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никада ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала сво ју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и живиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу, и Он ће те осветлити и спасти. Амин. Свети Владика Николај Велимировић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Мај 19, 2014 Пријави Подели Написано Мај 19, 2014 Ja bih voleo da znam da li su ovo zaista reči st. Tadeja i, ako jesu, da li ih je izrekao baš tako? I kada su se ove priče pojavile i ko ih je pričao? U knjizi pouka st. Tadeja ne sećam se da sam naišao na tako nešto, samo je rekao da će se zapad među sobom zavaditi i da će nas zaboraviti. Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Мај 19, 2014 Пријави Подели Написано Мај 19, 2014 Ja bih voleo da znam da li su ovo zaista reči st. Tadeja i, ako jesu, da li ih je izrekao baš tako? I kada su se ove priče pojavile i ko ih je pričao? U knjizi pouka st. Tadeja ne sećam se da sam naišao na tako nešto, samo je rekao da će se zapad među sobom zavaditi i da će nas zaboraviti. Au, ja sam ovde pomešao nešto, tek sad provaljujem. Ništa onda... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 19, 2014 Пријави Подели Написано Мај 19, 2014 Starci Gavrilo, Tadej i Pajsije su govorili o vidjenjima... Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Мај 20, 2014 Пријави Подели Написано Мај 20, 2014 Са Светим Јованом је одсечена пророчка глава, За мене ниједно пророчанство од тад па на овамо није валидно, Можда је неко нешто и погодио али га то не чини пророком. И господ говори да ће изаћи многи лажни прироци и да ће преварити многе. Када неко разуме како ми својим осећањима утичемо на судбину онда он већможе да прозре шта че се све дешавати у задње време. Али тачан редослед дешавања и сценарио, то не може знати. Зло чини и зло ће те стићи, за тоне треба човек да буде пророк. Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 20, 2014 Пријави Подели Написано Мај 20, 2014 Prelistaj ponovo Novi Zavet. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Мај 20, 2014 Пријави Подели Написано Мај 20, 2014 Са Светим Јованом је одсечена пророчка глава, За мене ниједно пророчанство од тад па на овамо није валидно, Можда је неко нешто и погодио али га то не чини пророком. И господ говори да ће изаћи многи лажни прироци и да ће преварити многе. Када неко разуме како ми својим осећањима утичемо на судбину онда он већможе да прозре шта че се све дешавати у задње време. Али тачан редослед дешавања и сценарио, то не може знати. Зло чини и зло ће те стићи, за тоне треба човек да буде пророк. Прочитај шта апостол Павле поручује заједници у Коринту (први стих, а и надаље): https://pouke.org/svetopismo/biblija.php?lang=sinod&lang2=&book=46&chap=14 DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука