Jump to content

Препоручена порука

• Одговори 248
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 14. 5. 2014. at 8:57, Nebojsa рече

Ja radim na internetu i radim iskljucivo sa inostranstvom ,kada odem tamo imacu istu platu ,samo vece troskove zivota ,idem jel nije sve u novcu zbog deteta moram ,ovakva ludnica kao ovde nepostoji

Надај се...нек је Бог с` тобом.

Подели на овим сајтовима

On 14. 5. 2014. at 7:39, Сања Т. рече
Мени је јасно зашто одлазе,али ми није јасно зашто се враћају :.mislise. .Шта се то деси у међувремену?
Све је индивидуално, неки одлазе са дебелим разлогом, неки да пробају, неки нађу сродну средину неки не........... некима недостаје Србија, родни крај, друштво, некима живот процвета вани.

Је бих волео да одем само на годину две негде (имам додуше листу омиљених места) , али немам тај мозак за одлив :.mislise. :)))

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Колико се где зарађује у бројкама није најбитније ни пресудно, бар што се мене тиче.

Највећи проблем је окружење у којем живимо, где нам деца расту. Комунизам је уништио српске градове. Сви изгледају као зона сумрака. Улице прљаве, ништа се не одржава, неуредно, распада се, свуда нешто смрди, ругоба на све стране. У таквом окружењу човек губи веома важну ствар - самопоштовање, достојанство једног људског бића. Кад само прођеш оним улицама једноставно те убију у појам, нема спаса. И то је највећи проблем нашег народа данас. Можда су се многи и навикли па више не примећују, али онда подсвесно тај проблем компензују кроз разне екстреме - национализам, верски фанатизам, атеистички фанатизам, политички фанатизам, теорије завере итд. Све је то само трагичан покушај да се надокнади недостатак изгубљеног самопоштовања. Човек је достојанствено биће, није створен да живи у ружном. Има урођену потребу за естетиком.

У таквом окружењу велике паре не вреде ништа. Комично је кад у Србији неко купи мечку па је целу замаже по оним пропалим путевима, а онда паркира уз тротоар као воловска кола. Није ни Мерцедес направљен да се вози у таквом граду. А исто важи и за друге области живота - посао, државне институције, забаву, уметност, спорт итд.

И то је главни проблем. Желим бре да се осећам као човек.

1a9a279c-2283-4438-a643-c3eb386dd906_zps

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

On 14. 5. 2014. at 7:38, Crveni Baron рече

Ko to prima 5000€ u nemackoj? Olo spaniji, italiji ...

Fakat je da se na zapadu moze ziveti delimicno bogatije, u stvari najveca prednost zapada je u nekoj vrsti sigurnosti. Plata kao plata omogucava pristojan zivot kao i u srbiji. Ovde na primer ja stan placam 1000 evra sa grejanjem, telefonom i slicno. A prosecna radnicka plata je oko 1500 , Pa vi  izracunajte sami.I ovde se da bi se zivelo trebaju dsve plate kao i u srbiji. I u srbiji ce pristojno ziveti porodice sa dve oplate. O to je jedina razlika. Sto ovde na zapadu ima posla za vise ljudi i zena a kod nas manje. A te price o platama su vam prazne price iz iskustva vam govorim.

ово за око 5000 сам чуо од неких људи који су у медицинској струци, кажу толико зарађују лекари у Немачкој, па доста наших оде баш тамо... ако су лагали мене и ја лажем вас... :)

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

On 14. 5. 2014. at 10:17, Срђан Шијакињић рече

ово за око 5000 сам чуо од неких људи који су у медицинској струци, кажу толико зарађују лекари у Немачкој, па доста наших оде баш тамо... ако су лагали мене и ја лажем вас... :)

Ljekar moze da zaradi toliko kao i svaka visokokvalifikovana osoba narocito sa potrebnim iskustvom, ali i to varira i nije bas svakome isto. Mnoge visoko kvalifikovane osobe imaju po 3000 evra maksimum kad se odbiju porezi.  

Srednjestrukasi, medicinski radnici mogu u vrh da zarade 2300-2500 neto. Ali ovo vazi za Njemacku, u zemljama poput Italije, Spanije to je za jedno 500 - 1000 evra manje. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Цитат
Највећи проблем је окружење у којем живимо, где нам деца расту. Комунизам је уништио српске градове. Сви изгледају као зона сумрака. Улице прљаве, ништа се не одржава, неуредно, распада се, свуда нешто смрди, ругоба на све стране. У таквом окружењу човек губи веома важну ствар - самопоштовање, достојанство једног људског бића. Кад само прођеш оним улицама једноставно те убију у појам, нема спаса. И то је највећи проблем нашег народа данас. Можда су се многи и навикли па више не примећују, али онда подсвесно тај проблем компензују кроз разне екстреме - национализам, верски фанатизам, атеистички фанатизам, политички фанатизам, теорије завере итд. Све је то само трагичан покушај да се надокнади недостатак изгубљеног самопоштовања. Човек је достојанствено биће, није створен да живи у ружном. Има урођену потребу за естетиком.

Dodao bih svakodnevno susretanje sa raznim oblicima nasilja. Ja sa jedne strane volim to kod Srbije... malo me je ucinilo jacim i tvrdjim, ali sa druge strane mogao bih da zivim i bez toga, i voleo bih da ne vaspitavaju "ulice" klince... kao sto se desava ovde... 

Ja sam naprimer u trecem razredu osnovne gledao kako moji vrsnjaci tuku drugog decka lancima.... i kako se jadan uhvatio za jednu banderu da se ne onesvesti od batina.

U petom razredui sam prvi put video nekog da pusi marihuanu - ispred mene. 

U osmom je jedan decko donosio bombu u skolu i pretio da ce da je baci. Isto u osmom je taj isti izbo jednog srednjoskolca. 

Pa ko zeli da mu dete odrasta kao sto sam ja odrastao..... ustvari svaki roditelj neka bude svestan... da je danas situacija takva... mozda cak i gora nego kad sam ja odrastao. 

To je sve posledica bede i nemastine. I posle se ljudi pitaju sto se zestim kada raznorazni po ovom forumu teraju kontru na ekonomske mere za koje se zalazem i pricaju mi price kako sam ja los covek. Nisam ja los covek, nego vidim sta se desava sa ljudima kada ih dovedes da nemaju.... 

U posle svega toga sto sam video i doziveo sta beda moze da uradi coveku, meni ovde Crveni Baroni koji zive gospodski na zapadu pricaju nesto o Srbiji i Zapadu....

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

On 14. 5. 2014. at 7:38, Crveni Baron рече

Ko to prima 5000€ u nemackoj? Olo spaniji, italiji ...

Fakat je da se na zapadu moze ziveti delimicno bogatije, u stvari najveca prednost zapada je u nekoj vrsti sigurnosti. Plata kao plata omogucava pristojan zivot kao i u srbiji. Ovde na primer ja stan placam 1000 evra sa grejanjem, telefonom i slicno. A prosecna radnicka plata je oko 1500 , Pa vi  izracunajte sami.

Pa ajde da odradimo tu racunicu za delimichno bogatije...

Ti i zena imate stan u lepom kraju italije od 80 kvadarata( ako se ne varam). Oboje imate prosecnu platu od po 1500 evra. Placate stan i komunalije 1000 evra. Ostaje vam 2000 evra za trosenje, posto su vam ukupni prihodi 3000 evra a stan 1000 evra. 

Ti i zena u Srbiji, da racunam da imate prosecne plate (pod uslovom da uopste imate posao) imali bi plate od po 400 evra, i placali bi stan 300 evra. Sto znaci imali bi ostatak 500 evra za trosenje.

Dakle to "malo bogatije" je razlika od 1500 evra mesecno. U srbiji 500 e, u Italiji 2000 e. (na prosecne radnicke plate)

+ na to nisi racunao da u italiji ima mnogo vise posla, da u srbiji ima milion i po nezaposlenih.

Ne znam Barone, ali meni to nije "neznatno bogatije" meni je to mnogo bogatije. 

Meso, mleko, namirnnice, internet, sve ostalo sem tog stana ti nisu nista skuplje nego ovde. 

Dakle ta nekretnina je najskplju artkl koji placas i verovatno jedini skuplji nego u Srbiji. Ne znam registracija auta i benzin u italiji kako se krecu.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

On 14. 5. 2014. at 10:17, Срђан Шијакињић рече

A na kom jeziku pricaju sa pacijentima lekari u nemackoj ili kako se hirurzi sporazumevaju u operacfionojk sali.

Porety toga lekari u  nemackoji ( ili italiji ) znaju i da lece pacijente a ne da pisu upute za specijaliste . Ja za 21 godinu nisam otisao kod lekara specijaliste, sta god treba moj lekar opste prakse zna. I kozne bolesti, i upale i stres ... sve leci covek sam ... i lekarski za vozxacku i ocni ... Znaci bolnica mi uopste ne treba ...

A fotografisacu ti i kucu i ordinaciju mog lekara i poslati da vidis ... Naravno i okolne kuce pa da uporedis ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

On 14. 5. 2014. at 9:34, Grizzly Adams рече

1a9a279c-2283-4438-a643-c3eb386dd906_zps

Ma jeste ovo lijepo u SAD kad imas ulice skockane u milimetar, trava pokosena ko za golf i sve cisto i sredjeno. Opet nije ni toliko katastrofalno ako gledas estetiku ni kod nas.

Nije problem ni priroda ni estetika, problem su samo ljudi i sistem koji je sacinjen od ljudi. Problem je politika, problem su medjuljudski odnosi, problem je birokratija problem su mnoge zavrzlame koje ti otezavaju noramalan civilizovan zivot.   

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

On 14. 5. 2014. at 9:34, Grizzly Adams рече

Колико се где зарађује у бројкама није најбитније ни пресудно, бар што се мене тиче.

Највећи проблем је окружење у којем живимо, где нам деца расту. Комунизам је уништио српске градове. Сви изгледају као зона сумрака. Улице прљаве, ништа се не одржава, неуредно, распада се, свуда нешто смрди, ругоба на све стране. 

Ovo ti prijatelòju nema veze sa komunizmom vec sa nekulturom. Bio sam u Rostoku pre neki  dan, bivsi DDR , nisam imao pri ruci fotoaparat a bas sam pèozeleo da fotografisem ...Apoteka....

A u dvoristu zgrade u Kraljebvu neki mesar "privatnik" redovno baca kosti koje lutalice razvlace, to trune i smrdi ... Na 500 m od centra grada ... Znas koliko to ima veze sa Lenjinom ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Inace mentalitet mladih u Srbiji moze da se vidi po muzici koja se gotivi.. ja lichno mislim da to dosta govori... 

Подели на овим сајтовима

On 14. 5. 2014. at 10:41, Милосављевић рече

Dakle ta nekretnina je najskplju artkl koji placas i verovatno jedini skuplji nego u Srbiji.

Синоћ смо скво и ја изашли са једном цуром из Ирана, која одрађује на астрофизици део мастера у оквиру Еразмус Мундус програма. Она и цимер плаћају стан у центру Београда (ништа фенси, стара градња) око 600 евра месечно. С друге стране, има гарсоњера на Жаркову и за 100 евра. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...