Jump to content

Препоручена порука

Ја мислим да они који изгарају и желе да напусте своју отаџбину,родну груду, земљу својих предака, у таквом расположењу, нису јој ни потребни...

A шта је са онима који су стварали ту земљу, а сад од те земље немају ништа, размишљају како да саставе од првог до првог? :/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 248
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ја мислим да они који изгарају и желе да напусте своју отаџбину,родну груду, земљу својих предака, у таквом расположењу, нису јој ни потребни...

Sta znaci da nisu potrebni... Ima i nas koji necemo da odemo, a opet ne znam da li smo uopste potrebni zemlji :)

Подели на овим сајтовима

Svuda podji, ali kuci dodji :D

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Sta znaci da nisu potrebni... Ima i nas koji necemo da odemo, a opet ne znam da li smo uopste potrebni zemlji :)

Потребан си својој фамилији,пријатељима, комшијама,колегама...није све у власти и властодршцима...

А ови нису потребни,јер ако неко презире своју домовину из било ког разлога,не свиђа му се државно уређење,економија,не види свој просперитет , такав ментални склоп човека,па био он и суви геније, боље је да оде ,него овде да бедачи и себе и друге...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Данашњи свет је динамичан. Људи сасвим нормално одлазе да живе и раде у другим земљама, нема у томе ничег лошег. Ако и код нас некада неким чудом буде економски боље, многи ће и даље одлазити, многи ће остајати, али ће се многи и досељавати. Има ту још једна ствар. Кад много кренеш да путујеш и живиш мало овде, мало онде, не можеш после да се скрасиш. И онда се свуда истовремено осећаш и као код куће и као странац. Није то уопште толико лоше као што можда некима звучи. Само се треба опустити и отворити дух. :)

Подели на овим сајтовима

Ja mislim da je ovo diskutabilno krivo mi je sto nisam negde otisao a mozda cu ako se uskoro nesto nepromeni. Sve to stoji svi mi volimo svoju zemlju ali ja sam imao jako loseg iskustva sa poslovima ovde vise puta sam ponizen i prevaren od strane goreg od mene tj. poslodavca koji jedva ima osnovnu skolu zavrsenu. A o privatnim firmama i njihovom probnom radu od par meseci necu ni govoriti, pa kad te iskoriste sto si mesec dana radio besplatno i prime u firmu posle par meseci dobijes nogu bez dobijene pare, krenes da se zalis i pitas sta je razlog pa do juce sam bio odlican radnik a sta bi ovo sada preko noci, dobijes odgovor da se smanjio posao i da se mora smanjiti radna snaga a plata ce biti kada oni naplate neka dugovanja. E to te ovde boli sto gledas tog jadnika bez zavrsene skole koji te otpusta a za njega si veliki psiholog i citas mu iz ociju samo sto ti nekaze nasao sam istu takvu budalu na par meseci AND AGAIN AND AGAIN.

Подели на овим сајтовима

Bio jednom jedan mladić koji je sa 30 godina napustio domovinu i 'odlio se' u Srbiju...

http://youtu.be/qdfZ-EkReRk

http://youtu.be/Q58YRSDR-YE

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ja mislim da je ovo diskutabilno krivo mi je sto nisam negde otisao a mozda cu ako se uskoro nesto nepromeni. Sve to stoji svi mi volimo svoju zemlju ali ja sam imao jako loseg iskustva sa poslovima ovde vise puta sam ponizen i prevaren od strane goreg od mene tj. poslodavca koji jedva ima osnovnu skolu zavrsenu. A o privatnim firmama i njihovom probnom radu od par meseci necu ni govoriti, pa kad te iskoriste sto si mesec dana radio besplatno i prime u firmu posle par meseci dobijes nogu bez dobijene pare, krenes da se zalis i pitas sta je razlog pa do juce sam bio odlican radnik a sta bi ovo sada preko noci, dobijes odgovor da se smanjio posao i da se mora smanjiti radna snaga a plata ce biti kada oni naplate neka dugovanja. E to te ovde boli sto gledas tog jadnika bez zavrsene skole koji te otpusta a za njega si veliki psiholog i citas mu iz ociju samo sto ti nekaze nasao sam istu takvu budalu na par meseci AND AGAIN AND AGAIN.

Све што си навео је жива истина. И како, онда млади да се жене и удају, рађају децу, куће се... ?!?!

У околностима у којима живимо последњих пар деценија, желим да моји синови оду; желим да за своја одрицања и труд који су уложили да се школују, за труд и одрицање нас родитеља, уберу плодове који ће им омогућити да оснују и издржавају своје породице. 

А данас, захваљујући савременим средствима комуникације, ни свет није преко света.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

То Јуане о чему причаш је сасвим нешто друго, то је већ стање духа, лични афинитети,жеља за променама авантурама и слично...

Да се не фолирамо 99% људи  бар из ове наше земље,бежи искључиво због кинте,каква бре црна динамика света ...

Али овде се поставило сасвим друго питање ,зашто ти фамозни мозгови не остају овде да помогну својим знањем,него иду тамо негде на готово?

Ако је одговор,држава је у расулу не можеш од ове банде на власти ништа да урадиш,онда је то линија мањег отпора,уствари никаквог отпора,већ пут под ноге...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Ако је одговор,држава је у расулу не можеш од ове банде на власти ништа да урадиш,онда је то линија мањег отпора,уствари никаквог отпора,већ пут под ноге...

Назови како хоћеш, Зоске, али кад ти је сатница  115 динара, и кад ти је и она климава, и тешко је наплатиш од послодавца, који ти сваког дана прети отказом, а ти тиме храниш своју нејач, ( не дај Боже да је неком потребно и лечење) и то траје годинама, одбити могућност да одеш и живиш нормално, и да ако желиш, можеш да помогнеш тим пријатељима и родбини који су остали, сматрам донкихотством.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Зашто имам осећај да Зоске ради у неком добростојећем ЈП :)))

Подели на овим сајтовима

То је одлив испраних мозгова. 

Речено им је да је тамо боље, а они као овце на клање, брже-боље да оду. 

Да имају мозга, остали би.  :)

Moj ortak koj isada radi za facebook ima platu 15 000 dolara. napreduje u karijeri koju je izabrao (programiranje) clan je mense i ima iq156 sigurno nema mozga.... mislim sto je to uradio kada moze da ostane u Srbiji i pravi guzvu na birou za nezaposlene i popunjava tikete za po 20 kinte... ovo je zemlja tako divnih i bajnih prilika, jednog uredejenog sistema u kom mozes profesionalno da napredujes i da zivis dostojanstveno  - cudo jedno. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

"не брините шта ћете јести,или шта ћете обући,прво тражите царство либерално,земљу моћну ,где нема храњења из контејнера, нема болесних,ваше је само да узмете карту у једном правцу,мој Дух не дише у Србији"

Опрости ми Господе што накарди твоје речи...

Гандалф

Подели на овим сајтовима

"не брините шта ћете јести,или шта ћете обући,прво тражите царство либерално,земљу моћну ,где нема храњења из контејнера, нема болесних,ваше је само да узмете карту у једном правцу,мој Дух не дише у Србији"

Ne, ostace ovde da ih pljackaju politicari  i drzava da bi bili dobri hriscani i Srbi po tvom standardu. 

Imam i jos jednog ortaka koji je zavrsio medicinu, sada radi pri nekom istrazivackom centru u Njemacke. I on je verovatno glup i izdajica Srbije i Hriscanstva...

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...