Драгана. Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 На селима је обичај да се нпр, свекар/свекрва, зову тата/мама. Сматрају увредом када их не бисмо тако звали. Ја свога свекра и свекрву не зовем тако, превише ми је ''затуцано'' тако да их зовем. И њима се такође не би свиђало да их зовем мама и тата. Лидија Миленковић and verum est in beer је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Пошто имам децу, родитеље моје жене зовем "баба" и "деда". Моја жена моје родитеље зове како их ја зовем, тј. "таја" и "мајка"... Када смо били младенци, тј. док још нисмо имали деце, ја сам ташту и таста "звао" управо тако-"ташто" и "тасте". Обзиром да су ми ти термини били рогобатни, трудио сам се, а када сам им се требао обратити, да им "уловим" поглед... Онда је све "ишло" лакше Данче*, Снежана, verum est in beer and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Обзиром да су ми ти термини били рогобатни, трудио сам се, а када сам им се требао обратити, да им "уловим" поглед... Онда је све "ишло" лакше Хехе, ово ми је познато. Знам неке снајке што зову свекрве само "ти" а ту мора да се улови поглед Рада., Милан Ракић and verum est in beer је реаговао/ла на ово 3 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Хехе, ово ми је познато. Знам неке снајке што зову свекрве само "ти" а ту мора да се улови поглед Па добро... Не замерам ни то, нити сам ја мојој драгој ишта сугерисао... Она је иначе, није да је хвалим и зато што је моја, једно врло кротко и драго биће... И од првог дана је "преузела" мој начин обраћања мојим родитељима, што нам је свима, мени на првом месту, а и мојим родитељима, изузетно драго било. Иначе, моја покојна баба по мајци, која је једина од баба и деда са обе стране била жива када сам се оженио и коју сам ја звао "нана", а тако ју је звала и моја жена још док смо се "момчили и девојчили"... Дакле, пошто је мојој покојној нани било драго што јој снаха, и на такав начин указује поштовање, имала је обичај (нана) да коментарише ове "нове" снахе... Не из неке пизме и НеЗнамНиЈаШта, него је жена просто користила свој ментални колектив... И причала је моја нана Радојка, Бог нек` јој души опрости, како ето, ове "нове" снахе, зову свекрву "тетком", а свекра "чиком". Па је "умела" то да прокоментарише на начин, цитирам: "Ако сам ти тетка, онда ти је мој син брат (из визуре свекрве)... А ако сам ти чика (чича, лок.), онда ти је мој син такође брат... А брат и сестра у браку... То не иде!? Ал`, што каже-нова времена, нови обичаји, свако време носи своје бреме, итд... Углавном, све ово што нашписах, да не схвати неко као замерку икоме. feeble and verum est in beer је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Мај 8, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Гђа па име. Било би боље да је тема како их ословљавамо у мислима Или је довољно кроз вицеве да искажемо Каже снаја свекрви : Знате, Ви би требали да одете код киненског сликара да Вас наслика. Свекрва: Што баш код кинеског? Снаја: Па знате, они воле да сликају змије, аждаје, и тако то... Рада., Mилена КШ, Лидија Миленковић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Зовем их señora и señor. Милан Ракић, verum est in beer, Mилена КШ and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Punca zovem "baba", a punicu "ma". Na bengaliju to znaci "tata" i "mama". Juanito, Лидија Миленковић, verum est in beer and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Punca zovem "baba", a punicu "ma". Na bengaliju to znaci "tata" i "mama". Бабо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Именом, а како другачије.Тако и они мене зову.Верујте , наше поштовање је право поштовање, без лицемерног ласкања.На почетку смо се договорили да ми имамо једног оца и мајку, као и они једног сина.Нисмо се претварали да ћу им бити као ћерка и тако то...али имамо изузетан однос,Богу хвала. Да наведем да када им треба нешто, опуштеније зову мене но сина ( то ради примера,нисам помпезна ) Тако ми ,а ако неко осећа већу блискост,па из тога произиђе, од срца, да се зову мама и тата -свекар и свекрва-то поздрављам 8086.gif verum est in beer and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Октобар 18, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2016 Čekam da nam se sretnu pogledi pa im se obratim. Čika, teta, mama, tata - c, to incestuozno tepanje mi nekako ne ide. Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Октобар 19, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2016 Zovem ih cika/ teta ili baka/deda u prisustvu kcerke ali ih uvek persiram, kao uostalom sve starije ljude kao i one koje ne poznajem dok se bolje ne upoznamo. Tako sam nekako naucila od detinjstva. Desavalo se da to nekim ljudima smeta, ali ja cim primetim ili ako mi kazu predjem na "ti" iako mi je persiranje mnogo prijatnije i opustenije. https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Phoebe Написано Септембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2017 Tetka .... i čika .... I na Vi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука