Jump to content

ГЛИШИЋ: И да није обојених револуција, време је за православну цивилизацију

Оцени ову тему

Препоручена порука

Хоћеш да кажеш да код нас Срба нема тога (поштење и моралне вредности) па сад морамо да сањамо ,,амерички сан", а не српски?

Нећу то да кажем. То си ти рекао.

Дај молим те...претерасте са тим ирационалним одушевљењем према Америци. Све то што си ти написао би било лепо да је истинито. Али, тај ,,амерички сан" је одавно постао кошмар и ноћна мора, што је на занимљиов начин приказано овде:

Ја сам написао из личног искуства, а не из цртаних филмова...

А ти, вероватно, ниси ни прочитао текст, а већ знаш да је ,,глупост"? Е ал си ,,објективан", свака ти част...

Прочитао сам до пола. Нема благе везе са животом.

А да, вероватно је уредништво Православља требало тебе да пита шта да објављује?

Па није лоша идеја да ме питају. Био сам уредник епархијског часописа док је аутор текста још играо кликере.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Одговори 113
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ево још једне комунистичке одлике: цензура. 

Човек ми цензурише пости и опет етикетирао као ,,незналицу" (тобоже, ја ништа не знам, он ваљда све зна, како да не)...

Ок, нека му буде...

Ne samo sto ne znas sta znaci rec totalitaran nego ne znas ni sta znaci rec cenzura. Cenzura bi bila da sam ti modifikovao originalan post da niko ne moze da vidi sta si zaista napisa. To moze samo mod i admin a ne ja. Ja sam u citatu tvog posta ostavio ono sto je bitno za moju zamerku, to nije cenzura. Uzmi neke knjige i pocni da ucis. Batali priglupo cijukanje i kuknjavu da te drugi ne postuju. Kad pokaze neku ozbiljnost postovanje ce doci samo od sebe.

Подели на овим сајтовима

Хоћеш да кажеш да код нас Срба нема тога (поштење и моралне вредности) па сад морамо да сањамо ,,амерички сан", а не српски?

Дај молим те...претерасте са тим ирационалним одушевљењем према Америци. Све то што си ти написао би било лепо да је истинито. Али, тај ,,амерички сан" је одавно постао кошмар и ноћна мора, што је на занимљиов начин приказано овде:

А ти, вероватно, ниси ни прочитао текст, а већ знаш да је ,,глупост"? Е ал си ,,објективан", свака ти част...

А да, вероватно је уредништво Православља требало тебе да пита шта да објављује? 

Hahahhahahahahahahhahahahahahahahahahah e moj ti. Ti zaista vise ne znas gde udaras i sta postavljas. Pa genije ovo je libertarijanski film, koji se zalaze za uspostavljanje bas tog americkog sna i kritikuje svaki oblik drzavnog intervencionizma prepoznajuci ga kao uzrok svih finansijkih kriza. A da ironije bude najveca Grizli je bas ovaj film pre 2 godine sam postavio kao odlicnu kritiku americke ekonomije sa libertarijanskog stanovita.

Подели на овим сајтовима

Нећу то да кажем. То си ти рекао.

Ја кажем да нама треба српски, а не амерички сан... Можда је он добар за Американце, али сумњам да ће бити добар за Србе...

Ја сам написао из личног искуства, а не из цртаних филмова...

Цртани или не, али врло реално описује стање у Америци. 

Прочитао сам до пола. Нема благе везе са животом.

А шта конкретно није у реду у то тексту?

Па није лоша идеја да ме питају. Био сам уредник епархијског часописа док је аутор текста још играо кликере.

Е па велика штета што те нису питали... :)  

Подели на овим сајтовима

Ne samo sto ne znas sta znaci rec totalitaran nego ne znas ni sta znaci rec cenzura. Cenzura bi bila da sam ti modifikovao originalan post da niko ne moze da vidi sta si zaista napisa. To moze samo mod i admin a ne ja. Ja sam u citatu tvog posta ostavio ono sto je bitno za moju zamerku, to nije cenzura. Uzmi neke knjige i pocni da ucis. Batali priglupo cijukanje i kuknjavu da te drugi ne postuju. Kad pokaze neku ozbiljnost postovanje ce doci samo od sebe.

Цензура је кад се из неког текста или нечег другог брише, уклања или забрањује оно што не одговара. Е па то си ти урадио- уклонио си, обрисао пола мог текста и цитирао само оно што ти одговара.

Мало си претерао са тим уверењем да си ,,препаметан" и да све знаш...

Подели на овим сајтовима

Цензура је кад се из неког текста или нечег другог брише, уклања или забрањује оно што не одговара. Е па то си ти урадио- уклонио си, обрисао пола мог текста и цитирао само оно што ти одговара.

Ja tvoj post nisam ni pipnuo. To moze samo moderator i administrator. Ja sam u citatu ostavio samo

onaj deo na koji sam replicirao. To je uobicajeno u forumskoj diskusiji i to nema veze sa cenzurom

jer ne dotice originalni post. Neke osnove stvari koje bi trebalo da znas pre nego sto uskaces u

rasprave.

Мало си претерао са тим уверењем да си ,,препаметан" и да све знаш...

Malo si preterao sa ovim podmuklim laganje i podmetanjem. Ako ti kazem da ne znas nesto o A i B to

znaci da ja tvrdim mislim da znam sve. Ali kad ne u mes da diskutujes umes da kukas i podmeces.

Подели на овим сајтовима

Hahahhahahahahahahhahahahahahahahahahah e moj ti. Ti zaista vise ne znas gde udaras i sta postavljas. Pa genije ovo je libertarijanski film, koji se zalaze za uspostavljanje bas tog americkog sna i kritikuje svaki oblik drzavnog intervencionizma prepoznajuci ga kao uzrok svih finansijkih kriza. A da ironije bude najveca Grizli je bas ovaj film pre 2 godine sam postavio kao odlicnu kritiku americke ekonomije sa libertarijanskog stanovita.

Па, да ти читаш мало шта ја пишем прочитао би да сам ја управо и написао да нема ничег лошег у тим либертаријанским идејама. Дакле, све то лепо звучи, али сам написао да стварно стање у Америци није такво. И навео овај видео као доказ тога.

Али, кажем, да си читао мој коментар видео би то. Али ти си одмах пожурио да напишеш ово само да би опет показао како ја ваљда ништа не знам...

Подели на овим сајтовима

Ја кажем да нама треба српски, а не амерички сан... Можда је он добар за Американце, али сумњам да ће бити добар за Србе...

Треба нам баш то што се зове "амерички сан" - слободно друштво у коме ће свако имати прилику да се избори за бољи живот.

Цртани или не, али врло реално описује стање у Америци.

Треба прво разумети о чему се ту ради. Тај цртаћ у ствари брани "амерички сан" од идеја попут ових које износе Глишић и компанија.

А шта конкретно није у реду у то тексту?

Па ништа није у реду... :)

Прво "амерички сан" није никакав "национални систем вредности", то је бата Бошко потпуно погрешно разумео (вероватно зато што се и није потрудио да разуме, него пише напамет шта му одговара). Па онда скоро комична интерпретација те идеје као некаквог примитивног колективизма... Итд. Стварно је превише глупости.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Па, да ти читаш мало шта ја пишем прочитао би да сам ја управо и написао да нема ничег лошег у тим либертаријанским идејама. Дакле, све то лепо звучи, али сам написао да стварно стање у Америци није такво. И навео овај видео као доказ тога.

Али, кажем, да си читао мој коментар видео би то. Али ти си одмах пожурио да напишеш ово само да би опет показао како ја ваљда ништа не знам, а ти све знаш...

Sto nema nikakve veze sa time sta americki san je ste a sta nije. Americki san nigde nije ostvaren, niti ce ikada biti, zato se i zove "san". To je ideja vodilja za koju si ti lazljivo poturio da znaci nesto deseto od onoga sto stvarno jeste. Ovaj film se takodje vodi idejom americkog sna i objasnjava kako mu se jos vise pribliziti.

A to da je americki san mnogo vise ralizovan DANAS u Americi, bez obizira na sve, mnogo vise nego bilo gde drugde

to je takodje cinjenica. Sto ne znaci da je idalno ili fenomenalno ili da je Amerika bezgresna. Ali sta bi mi bez tvojih podmetanja.

Подели на овим сајтовима

Прво "амерички сан" није никакав "национални систем вредности", то је бата Бошко потпуно погрешно разумео (вероватно зато што се и није потрудио да разуме, него пише напамет шта му одговара). Па онда скоро комична интерпретација те идеје као некаквог примитивног колективизма... Итд. Стварно је превише глупости.

Sta ima da se muci da razumeva, njemu je stalo do glasaca i vlasti - ko i svakom drugom politicaru. Ima svoju publiku koju hrani tim informacijama i zauzvrat dobija popularnost( glasove) ... sta tu ima da se "razumeva" c'est la vie :D

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Треба нам баш то што се зове "амерички сан" - слободно друштво у коме ће свако имати прилику да се избори за бољи живот.

Србима треба српски сан- идеја водиља која је заснована на нашимн вредностима, култури, традицији и историји. Не сматрам да ће у том српском сну, бити мање слободе од америчког сна.

Треба прво разумети о чему се ту ради. Тај цртаћ у ствари брани "амерички сан" од идеја попут ових које износе Глишић и компанија.

Тај цртаћ, пре свега, говори против Ротшилдосвске банкарске доминације. Какве сад везе Двери имају са тим?

Па ништа није у реду...   Прво "амерички сан" није никакав "национални систем вредности", то је бата Бошко потпуно погрешно разумео (вероватно зато што се и није потрудио да разуме, него пише напамет шта му одговара). Па онда скоро комична интерпретација те идеје као некаквог примитивног колективизма... Итд. Стварно је превише глупости.

Бошко се, као и сваки Православни Хришћанин, залаже за Православну идеју Саборности (која наравно не укида личност и њене индивидуалне карактеристике), а не за комунистички колективизам, али не и за неограничени индивидуализам. Јер, Православље није ни једно ни друго: Православље истиче значај заједнице, али не негира постојање личности и њених индивидуалних карактеристика. Православље сједињује и једно и друго, док комунизам и либертаријанизам супростављају то један другом и истичу само једно (комунисти колективизам, либертаријанци  индивидуализам). Зато се неким комунистима Бошко чини као ,,клерофашиста" и ,,капиталиста", а неким либертаријанцима се он чини као ,,комуниста" који заговара колективизам. Тако се неким либертаријанцима чак и Митрополит Амфилохије чинио као ,,комуниста".

Подели на овим сајтовима

То можемо да зовемо "сан људи да живе слободно и преузму одговорност за свој живот".

Upravo. Nikakvo bogacenje milioni, milijarde, avioni, kamioni, bazeni nemaju veze sa idejom americkog sna. U americkom snu ima jednako mesta i za nekog kome je dovoljna garsonjera za koju otplacuje radom na gradilistu jer voli pecanja i za onog brokera na berzi sto juri milijarde.

Подели на овим сајтовима

Бошко се, као и сваки Православни Хришћанин, залаже за Православну идеју Саборности (која наравно не укида личност и њене индивидуалне карактеристике), а не за комунистички колективизам, али не и за неограничени индивидуализам. Јер, Православље није ни једно ни друго: Православље истиче значај заједнице, али не негира постојање личности и њених индивидуалних карактеристика. Православље сједињује и једно и друго, док комунизам и либертаријанизам супростављају то један другом и истичу само једно (комунисти колективизам, либертаријанци  индивидуализам). Зато се неким комунистима Бошко чини као ,,клерофашиста" и ,,капиталиста", а неким либертаријанцима се он чини као ,,комуниста" који заговара колективизам. Тако се неким либертаријанцима чак и Митрополит Амфилохије чинио као ,,комуниста".

Znacaj SLOBODNE zajednice. Dakle ne da drzava pendrekom tera ljude u Crkvu nego daje saznanje o tome a kad covek postane deo Tela Hristovog tada on nije vise samo idnividua nego licnost, individua u odnosu sa Hristom i svim clanovima Ckrve. Ali to je teolosko pitanje koje  sa drzavnim uredjenjem nema nikakve veze. Nemozes ti ne hriscanima u Srbiji nametati "ograniceni idnividualizam" zbog hriscanske sabornosti. Takvo nametanje jeste cist fasizam. Sabornost hriscanima koji su to slobodno izabrali a maksimalni individualizam svima ostalima. Maksimalni inviduivualizam znaci da se svacija sloboda zavrsava pocetkom tudje u pogledu imovine i zivota.

Подели на овим сајтовима

Србима треба српски сан- идеја водиља која је заснована на нашимн вредностима, култури, традицији и историји. Не сматрам да ће у том српском сну, бити мање слободе од америчког сна.

Nasa kultura tradicija i istorija (nazalost) ukljucuju komunizam, ukljucuju prevrate, ubijanja vladara, medjusobna cepanja, svadje, izdaje, prodaje, vazalstva. I tako da ne pricam.. sve je to srpska tradicija i istorija a bogami i kulutra.

Vrednosti nam takodje u poslednjih 50-100 godina nisu za neku ponos.

Nama treba vodilja zasnovana na ideji prirodnog prava. 

Konkretno uvek preporucujem domace autore: http://www.kopaonikschool.org/

Ideja koja ima svoj "hriscanski" argument izmedju ostalih.

Православље истиче значај заједнице, али не негира постојање личности и њених индивидуалних карактеристика. Православље сједињује и једно и друго, док комунизам и либертаријанизам супростављају то један другом и истичу само једно (комунисти колективизам, либертаријанци  индивидуализам).

Mesas babe i zabe. LIbertarijanizam nema nista protiv nikakvih zajednica sve dok nisu nasilne. A komunisti, nacisti, fasisti i ostali koji vuku ka totalitarizmu (medju kojima i nacionalisticke) svoju ideju baziraju na nacionalnoj zajednici (medju kojima i dveri) pa samim tim sve okrecu prema njoj, stavljajuci interese NACIJE iznad INDIVIDUE.

Dakle nista to nikakve veze nema sa pravoslavljem. 

Ono sto libertanijanizam stavljao kao primarno je interes individue iznad kolektivnih interesa drzave. To jest vaznije je tvoje pravo da kazes sta mislis, nego drzavno pravo da sankcionise to misljenje ukoliko smatra da je to misljenje glupo, ruzno, protiv ideologije, protiv nekih vrednosti ili slichno.

Ili tvoje pravo na imovinu, koje je vaznije od "Drzavnog interesa", naprimer komunisti su zaplenjivali ljudima kuce, stanovem, zemlju jer je to "drzavni interes" i "interes drustva"

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...