Срђан Шијакињић Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Шта то Русија и Србија имају као алтернативу "потрошачком моделу западног капитализма"? шта било ко има као алтернативу, волео бих да ми неко покаже модел који је, све у свему, боље функционисао у историји. него људи се много лакше ухвате за мане, понекад имам утисак да многи кукају зато што би им било досадно да прихвате да стање није лоше... а и никако да одвоје политику одређене државе, са друштвеним уређењем у њој... него, ако је спољна политика САД фашистичка (што и ја мислим да јесте) одмах пљују и по свему америчком, баш детињасто. Милан Ракић and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Мај 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 А шта је то "амерички сан"? Ако је то да се живи нормално, уз благостање које нам савремена цивилизација омогућава, шта је у томе "лоше"? Па проблем и јесте што ,,амерички сан", није то што си ти поменуо. Амерички сан је да се обогатиш. А како, то није важно. Поштено или не, такође није битно. На штету других или не, такође није битно. Дакле, циљ је само да се обогатиш, кршећи при томе све духовне и моралне вредности, јер оне ту нису битне. Е то је суштина тог ткз. ,,америчког сна". А ево једног доброг текста о потреби за нашим српским националном сном, јер зашто би смо ми копирали туђе (и то баш америчке) снове: О потреби за националним сном - Православље - spc.rs Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Мај 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Dva puta nisu presli cenzus a sve su glasniji. Stvarno imaju visoko misljenje o sebi pa jos misle da je to adut koji mogu da pretvore u glasove/mandate. Sto bi se reklo oni bi da budu pametni ali sta ce kad nisu. А по теби, ко није прешао цензус нема право да се оглашава? Занимљиво, баш ,,демократски"... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 А по теби, ко није прешао цензус нема право да се оглашава? Занимљиво, баш ,,демократски"... Jesam spomenuo negde njihovo pravo? Da ga imaju ili nemaju? Nisam! Citaj pazljivije. Ako neko dva puta ne predje cenzus a mase nekom pricom kao da je uzeo bar 25% glasova onda taj ispada smesniji nego sto jeste. To je poenta mog posta. Prva i slobode nisam ni pomenuo. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Па проблем и јесте што ,,амерички сан", није то што си ти поменуо. Амерички сан је да се обогатиш. А како, то није важно. Поштено или не, такође није битно. На штету других или не, такође није битно. Дакле, циљ је само да се обогатиш, кршећи при томе све духовне и моралне вредности, јер оне ту нису битне. Е то је суштина тог ткз. ,,америчког сна". А ево једног доброг текста о потреби за нашим српским националном сном, јер зашто би смо ми копирали туђе (и то баш америчке) снове: О потреби за националним сном - Православље - spc.rs Nije pametno da se informises iz holivudskih stereotipa i raznih domacih toaletoidnih buckurisa jer ce te malo ko shvatati ozbiljno. "Americki san" je ideja da zivis od svoga rada, da zanjes kako si posejao, da ti odlucujes kako ces da rasporedis plodove svoje zetve i da ne ocekujes da drugi seju i zanju umesto tebe. Samo to i nista vise. Sve ostalo su priglupi holivudski stereotipi i kvazinoviransko blebetanje koje se servira kako bi se zblanutim masama laksalo pricama "ne isplati se raditi". Dakle, prouci malo bolje fenomene o kojima zelis polemisati. Милан Ракић, Juanito and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Па проблем и јесте што ,,амерички сан", није то што си ти поменуо. Амерички сан је да се обогатиш. А како, то није важно. Поштено или не, такође није битно. На штету других или не, такође није битно. Дакле, циљ је само да се обогатиш, кршећи при томе све духовне и моралне вредности, јер оне ту нису битне. Е то је суштина тог ткз. ,,америчког сна". То није тачно. Свако ко зна бар мало о америчкој култури зна да је појам "амерички сан" везан за поштен и вредан рад. Посебно се односи на имигранте који су кроз историју долазили сиромашни из целог света и онда вредно радили да би деци обезбедили бољи живот - што им је у САД било могуће због слободе и људских права (за разлику од земаља из којих су долазили). Суштина "америчког сна" јесу управо врлине и моралне вредности. И, узгред, нема никакве везе са "националним", то није "национални сан" него "индивидуални". А ево једног доброг текста о потреби за нашим српским националном сном, јер зашто би смо ми копирали туђе (и то баш америчке) снове: О потреби за националним сном - Православље - spc.rs Шта ли Православљу треба да објављује овакве глупости... Милан Ракић, RYLAH, Млађони and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 @@Православни Србин, Извини што ти нисам много одгооврио, у послу сам ових дана па сам слабије по форуму. Све што си написао би било прелепо да је тако стварно било, али апсолутнно није било тако. У Византији си имао потлачену класу на којој је држава почивала, исто као и у Русији. У Русији је то још било за пар степеница бруталније него било где у Европи тадашњег доба. Катарина је имала изузетну прилику да ослободи смерде (само име каже какав су однос имали према њима, или када се похвале да на имању "имају хиљаду душа"), али је пропустила и то је касније, уз многе догађаје који су се на то лепили, довело до плодног тла за револуцију. Што се тиче односа државе и Цркве, и у Византији и у Русији, Црква је била некад мање, некад (углавном) више потчињена вољи владара. Привидно је постојала нека симбиоза, ал ни руски ни византијски владари нису били неки велики морални чистунци, нити су ти "православни" дворови били ослобођени интрига, тровања, убијања, прељуба, оргијања и свега осталог што прати сваки двор од памтивека. Своје спољне непријатеље су брутално и без резерве убијали, како је био обичај у ратовима од памтивека. Све ово није било баш превише православно, мислим да ћеш се и ти сложити. Како би у данашње време поставио државу која се заснива на Православљу без принуде? Никако. Јер би то, у смислу друштвеног поретка (не моралног!) било три или четири цивилизацијска корака уназад. Не могу да замислим ситуацију у којој би седам милиона људи у Србији хтело да живи у држави која се не темељи на законима него на "православним вредностима", или на законима који се ослањају на "православне вредности", шта год то значило. То би у исто време био и експеримент, јер би то била прва држава таквог типа у историји. За разлику од муслиманске вере и католичне деноминације, православље никада (макар колико је мени познато) није било званични поредак једне државе у смислу да се закони кроје тако што тумачиш православне свете књиге. Било је да су држава и Црква у супер односима, било је да се владари позивају на власт од Бога и Православља, ал никада и нигде није било да се прописи државе кроје по верским канонима. Историја коју помињеш није историја, него романсирани приказ стања, који не одговара историјским чињеницама. Свеједно, то што си помињао није православна држава, а ни у ужем или ширем контексту није ни православна цивилизација. Одужио сам мало са овим постом, ал ето... Милан Ракић and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 То није тачно. Свако ко зна бар мало о америчкој култури зна да је појам "амерички сан" везан за поштен и вредан рад. Посебно се односи на имигранте који су кроз историју долазили сиромашни из целог света и онда вредно радили да би деци обезбедили бољи живот - што им је у САД било могуће због слободе и људских права (за разлику од земаља из којих су долазили). Суштина "америчког сна" јесу управо врлине и моралне вредности. И, узгред, нема никакве везе са "националним", то није "национални сан" него "индивидуални". Ja ne znam stvarno sta je ovom narodu, prosli smo komunizam odavno.. silna nam zla napravio i mi se idalje drzimo mantri istog... Ja od kad znam za sebe, bez da znam nesto puno o toj americi, znam da je americki san da sam, svojim radom, osnujes porodicu, zaradis svoju kucu, izgradis svoj zivot - nema nikakve veze sa abnormalnim bogacenjem vec sa individualnom finasijskom nezavisnoscu... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Мај 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 То није тачно. Свако ко зна бар мало о америчкој култури зна да је појам "амерички сан" везан за поштен и вредан рад. Посебно се односи на имигранте који су кроз историју долазили сиромашни из целог света и онда вредно радили да би деци обезбедили бољи живот - што им је у САД било могуће због слободе и људских права (за разлику од земаља из којих су долазили). Суштина "америчког сна" јесу управо врлине и моралне вредности. И, узгред, нема никакве везе са "националним", то није "национални сан" него "индивидуални". Хоћеш да кажеш да код нас Срба нема тога (поштење и моралне вредности) па сад морамо да сањамо ,,амерички сан", а не српски? Дај молим те...претерасте са тим ирационалним одушевљењем према Америци. Све то што си ти написао би било лепо да је истинито. Али, тај ,,амерички сан" је одавно постао кошмар и ноћна мора, што је на занимљиов начин приказано овде: Шта ли Православљу треба да објављује овакве глупости... А ти, вероватно, ниси ни прочитао текст, а већ знаш да је ,,глупост"? Е ал си ,,објективан", свака ти част... А да, вероватно је уредништво Православља требало тебе да пита шта да објављује? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Мај 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Ja ne znam stvarno sta je ovom narodu, prosli smo komunizam odavno.. silna nam zla napravio i mi se idalje drzimo mantri istog... Ja od kad znam za sebe, bez da znam nesto puno o toj americi, znam da je americki san da sam, svojim radom, osnujes porodicu, zaradis svoju kucu, izgradis svoj zivot - nema nikakve veze sa abnormalnim bogacenjem vec sa individualnom finasijskom nezavisnoscu... Комунизам се огледа и у вама и у вашем тоталитарном погледу на свет. Ево, твој колега Гризли вероватно није ни прочитао текст који сам поставио, а већ га је етикетирао као ,,глупост"... Тако су комунисти радили, такође. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Комунизам се огледа и у вама и у вашем тоталитарном погледу на свет. Batali se mlacenja prazne slame recima cije znacenje ne znas. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Комунизам се огледа и у вама и у вашем тоталитарном погледу на свет. Ево, твој колега Гризли вероватно није ни прочитао текст који сам поставио, а већ га је етикетирао као ,,глупост"... Nema sta da ga citamo, ja i kolega grizli smo teski libertarijanci i apsolutno je retardirano nas nazvati "totalitarinima" posto mi verujemo u ekstrem sloboda i prava. Grizli cak ide dotle da misli da je nasilje kada ti drzava uzima poreze. Dakle nikako ne mozemo biti totalitaristi. To sto ja mislim da je nesto sto ti pises glupo - nije totalitarizam, vec moje misljenje. Totalitarizam bi bio kada bih ja bio za to da se tebi ZABRANI da to pises jer je glupo. Тако су комунисти радили, такође. Meni je zanimljivo da ti postavis video koji objavljuje "Crvena rakovica" sta mislis, sta znaci ovo "Crvena" https://www.facebook.com/crvena.rakovica.5 I onda nas prozivas za neki "komunizam" Verujem da bi promenio misljenje kad bi ti zapravo primenio taj "objektivIzam" za koji nas prozivas, i malo procitao druge stvari osim onih koje ti serviraju ovde... raznoraazni "borci protiv novog svetskog poretka i zle amerike" Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Мај 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Batali se mlacenja prazne slame recima cije znacenje ne znas. Ево још једне комунистичке одлике: цензура. Човек ми цензурише пости и опет етикетирао као ,,незналицу" (тобоже, ја ништа не знам, он ваљда све зна, како да не)... Ок, нека му буде... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Мај 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Nema sta da ga citamo, ja i kolega grizli smo teski libertarijanci i apsolutno je retardirano nas nazvati "totalitarinima" posto mi verujemo u ekstrem sloboda i prava. Grizli cak ide dotle da misli da je nasilje kada ti drzava uzima poreze. Dakle nikako ne mozemo biti totalitaristi. To sto ja mislim da je nesto sto ti pises glupo - nije totalitarizam, vec moje misljenje. Totalitarizam bi bio kada bih ja bio za to da se tebi ZABRANI da to pises jer je glupo. Ja ti to ne zabranjujem. Ja podrzavam to, da svako prica sta god misli, pa ce valjda masa, da skapira koje je misljenje ok koje nije, koje je dobro za nas a koje nije. ( to je demokratija) To je sve ono zasta ja stojim a protiv cega su Dveri i njima slichni dok se kriju iza "pravoslavnih civlizacija" i "borbi protiv novog svetskog poretka" Дакле, да чујем конкретно шта би Двери коме забрањивали? И кад су они то помињали? Не желим да браним Двери (нисам њихов члан, нити сам гласао за њих) али само не ово занима. А да, либертаријанци. То су они који у свему виде ,,комунизам". Ко помене социјалну правду, одмах је комуниста. Тако су на неком либертаријанском сајту и Митрополита Амфилохија етикетирали као ,,комунисту" јер је рекао да је народу потребна социјална правда. Па причај ми о томе... Али, ок, занима ме само шта то Двери хоже другима да забрањују? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Човек ми цензурише пости и опет етикетирао као ,,незналицу" (тобоже, ја ништа не знам, он ваљда све зна, како да не)... NIje pravoslavno lagati, ko ti je cenzurisao post!??!?!?! Дакле, да чујем конкретно шта би Двери коме забрањивали? И кад су они то помињали? Не желим да браним Двери (нисам њихов члан, нити сам гласао за њих) али само не ово занима. Svakle godine oce da zabrane gej paradu, za pocetak. Oce da zabrane mnogo toga, imali su u svojim manifestima. Naprimer strane banke, strane investitore, nabrojali su gomilu gluposti koje bi zabranjivali. А да, либертаријанци. То су они који у свему виде ,,комунизам". Ко помене социјалну правду, одмах је комуниста. Je l znas ti buraz koji je moto bio hitlerove nacisticke stranke? "Socijalna pravda, nacionalna sloboda" Razmisli o tome. Socijalna prvada je nesto sto lepo zvuci, na papiru. Isto kao sto komunizam super zvuci na papiru. U stvarnosti se svede na debelu nepravdu i prema drustvu i prema individui, i prema pravima, i prema pravnoj drzavi i prema svemu. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука